Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Captain America – majówka 2019 tylko dla dorosłych :-)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.09.2019 14:12

Obejrzałam zdjęcia ze środka z dużym zaciekawieniem :D Mieliście z Kapitanem wielkie łóżko, ale i "pokój przechodni", coś za coś...

Chorwacja w maju jest dla mnie nie do poznania ;) Kiedy spędzaliśmy majówkę na Istrii, nie do końca wierzyłam, że jestem w Cro ;) Inna roślinność, zapachy, temperatury... Kurtki rzeczywiście nie pasują :?
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 27.09.2019 14:40

Ahoj Beata :D
Wspaniale ponownie :hearts:

Co za niewdzięczność- Ajka 5 pod pręgież :oczko_usmiech:
Piotr - świetna złota myśl 8) - wezmę sobie ją do serca... :idea:

Ahoj przygodo - zostaję tu... :D
Epepa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Epepa » 27.09.2019 15:00

Od jakiegoś czasu jestem wierną czytelniczką, ale dopiero teraz się ujawniam. :D Bardzo fajnie jest spojrzeć na Chorwację z zupełnie innej perspektywy. Teraz jestem jeszcze bardziej ciekawa, bo byłam w Primosten w tym samym czasie. Chorwaci mówili, że maj był wyjątkowo zimny. Ja sama trochę się zdziwiłam, chociaż to była moja trzecia majówka w Cro. Rok, dwa lata wcześniej spokojnie dało się pływać w morzu. Tym razem weszłam ledwie do kolan. Pamiętam, że mocno wiało. Najpierw bora, później jugo. W ciągu dnia dało się założyć coś z krótkim rękawem, ale pod wieczór już obowiązkowo sweter i kurtka. Ale i tak bardzo mi się podobało! Lubię klimat majowej Chorwacji, puste plaże, wszechobecny zapach kwiatów. To fakt, że jest zupełnie inaczej, ale dla mnie jest w tym wszystkim jakaś magia.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2019 18:47

"Trajgul"]
Ale wyszła z Ciebie ignorancja ;). To co jest w środku ciekawi pewnie wszystkich :roll:

Moja wina - ale się przyznałam :mrgreen:

2 kible i prysznic... ale luksus, nie to co sikanie do wiadra ;).

Teraz nawet na Mazurach są chemiczne - wiadra powoli odchodzą w niepamięć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2019 18:48

"pomorzanka zachodnia"]Ja również z zaciekawieniem obejrzałam rozkład pomieszczeń. Najbardziej mi się podobała kajuta na dziobie.

Jak wszystkim nowym na pokładzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ja kocham rufową :hearts:

Eh, widzę, że nie tylko w Polsce było chłodno w majówkę :( Z tą różnicą, że Bałtyk to chyba zamarzłby gdyby mógł. Primošten na Waszych zdjęciach i tak ładny.

W Primosten to jeszcze było ciepło :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2019 18:49

El mariano Italiano napisał(a):Popatrzę i ja jak inni żeglują.

Miło Cię tu widzieć. Rozgość się :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2019 18:51

"gusia-s"]Ja własnie miałam w Cro dziobówkę z widokiem na gwiazdy przez sufit o ile mi pontonem okna nie zatkali :mrgreen:
Fajnie tam, wysoko nad głową i bardzo wygodnie.

Gwiazdy to na pokładzie siedzą a nie na niebie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rufowych nie lubię, są jak dziuple. Nie mam co prawda jakiejś klaustrofobii ale wolę jak jest luźniej ;)

Do czasu - jak w dobrych falach musisz cos wyciągnąć z jaskółki albo torby :mrgreen: Wtedy doceniasz bliskosć rufowej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W Cro w kurtkach wygląda się co najmniej dziwnie :mrgreen:

No coś Ty - normalka :smo:

Chyba było u Was chłodniej niż nad Gardą gdzie ja wtedy grasowałam :hut:

To już wiem czemu było zimno - całe ciepło nam ukradłaś nad Gardę Draniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2019 18:53

"maslinka"]Obejrzałam zdjęcia ze środka z dużym zaciekawieniem :D Mieliście z Kapitanem wielkie łóżko, ale i "pokój przechodni", coś za coś...

Kochana - cóż znaczy przechodni przy jego zaletach. Blisto toaleta, każdy musiał do nas pukać - i najważniejsze - przy dwóch lodówkach i całych zapasach Cyca :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen:

Chorwacja w maju jest dla mnie nie do poznania ;) Kiedy spędzaliśmy majówkę na Istrii, nie do końca wierzyłam, że jestem w Cro ;) Inna roślinność, zapachy, temperatury... Kurtki rzeczywiście nie pasują :?

Inna i w tej inności piękna. Czyż tylko upały się liczą? :smo:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2019 18:56

"CROberto"]Ahoj Beata :D
Wspaniale ponownie :hearts:

Ahoj CROberto :smo:
Witaj na pokładzie :hut:

Co za niewdzięczność- Ajka 5 pod pręgież :oczko_usmiech:

:smo: :smo: :smo:

Ahoj przygodo - zostaję tu... :D

Nawet sobie nie wyobrażam ze mogłoby Cię tu nie być :smo:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.09.2019 19:01

Epepa napisał(a):Od jakiegoś czasu jestem wierną czytelniczką, ale dopiero teraz się ujawniam. :D Bardzo fajnie jest spojrzeć na Chorwację z zupełnie innej perspektywy. Teraz jestem jeszcze bardziej ciekawa, bo byłam w Primosten w tym samym czasie. Chorwaci mówili, że maj był wyjątkowo zimny. Ja sama trochę się zdziwiłam, chociaż to była moja trzecia majówka w Cro. Rok, dwa lata wcześniej spokojnie dało się pływać w morzu. Tym razem weszłam ledwie do kolan. Pamiętam, że mocno wiało. Najpierw bora, później jugo. W ciągu dnia dało się założyć coś z krótkim rękawem, ale pod wieczór już obowiązkowo sweter i kurtka. Ale i tak bardzo mi się podobało! Lubię klimat majowej Chorwacji, puste plaże, wszechobecny zapach kwiatów. To fakt, że jest zupełnie inaczej, ale dla mnie jest w tym wszystkim jakaś magia.

Witaj Epepa :papa: i więcej się nie chowaj :smo:

U nas jest inaczej - mało plaż, trochę miast i duuuuuuuuuuuużo wody :mrgreen:

Masz rację - ten maj a właściwie przełom kwietnia/maja zaskoczył nas temperaturami. Nie liczyliśmy na upały ale litości, choć trochę ciepła.
Na wodzie było oczywiście zimniej niż na brzegu wiec krótkie rękawy wróciły prawie nie ruszone. Ale miało to swój urok - nie był to lekki czas, jakże odmienny od wakacyjnych wspomnień. I nie narzekaliśmy na temperatury - i tak było cieplej niż na Bałtyku :mrgreen: (tam kiedyś żeglowaliśmy przy temperaturze koło zera 8O 8O 8O )
Wiosenna Chorwacja jest obłędnie pachnąca kwiatami, prawda?
Moze minęłaś się gdzieś z nami w tym Primosten, kto wie :smo:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.09.2019 21:22

beatabm napisał(a): To już wiem czemu było zimno - całe ciepło nam ukradłaś nad Gardę Draniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale po drodze, 180 km od jeziora panował jeszcze taki klimat :D
IMG_20190428_082906.jpg
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.09.2019 11:03

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a): To już wiem czemu było zimno - całe ciepło nam ukradłaś nad Gardę Draniu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale po drodze, 180 km od jeziora panował jeszcze taki klimat :D

8O 8O 8O Chyba bym normalnie uciekła do domu zamiast brnać w to dalej 8O 8O 8O Bo przecież nart na majówkę w aucie nie wozimy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 28.09.2019 21:05

Kierunki inne wybierać trzeba na majowe wyjazdy , wtedy kurtki zimowe nie będą potrzebne :wink: :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 29.09.2019 09:45

piotrf napisał(a):Kierunki inne wybierać trzeba na majowe wyjazdy , wtedy kurtki zimowe nie będą potrzebne :wink: :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr

Ale gdzie tu wyszukać coś równie bliskiego jak Cro :cry:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 29.09.2019 17:01

My wybraliśmy północną Rumunię - było ciepło mimo sporych wysokości :D , ale z żeglowaniem to nie miało nic wspólnego :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
Piotr
Załączniki:
3410.jpg
3396.jpg
3317.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Captain America – majówka 2019 tylko dla dorosłych :-) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone