Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Caorle czy ok.Puli ?????....proszę ,mam 2 dni

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystian74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 03.03.2007 12:51

proszę pomóżcie wybrać mam do wyboru piasek i bliskość wenecji lub Pulę i....no właśnie,jedziemy rodzinką z 2,5 i 8lat chłopcy na camping Laguna village w caorle lub bivillage Fazana k. Puli i mam kłopocik decyzja do 05-03 co wybrać??!! proszę o sugestie :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.03.2007 14:38

krystian74 napisał(a):proszę pomóżcie wybrać mam do wyboru piasek i bliskość wenecji lub Pulę i....no właśnie,jedziemy rodzinką z 2,5 i 8lat chłopcy na camping Laguna village w caorle lub bivillage Fazana k. Puli i mam kłopocik decyzja do 05-03 co wybrać??!! proszę o sugestie :(

Byłem i tu i tu. Z Włoch tzw. adriatyckich wyleczyłem się. Dlaczego ? Adriatycka częśc Włoch zdecydowanie przegrywa krajobrazowo z Chorwacją. Piasek jest, fakt ale co z tego jak woda wyjątkowo mętna, dzikie tłumy na plaży i zero fajnych krajobrazów (szczególnie w okolicy laguny na której leży Wenecja). A dodatkowo jak Włosi wprowadzili ojro to nijak sie nie ma to do cen, które były za lira. Ale to tylko moja opinia :lol: Decyzja i tak należy do Ciebie. Pozdravki :papa:
PS. zapomniałbym w tym rejonie, moim zdaniem, nie ma NIC ciekawego do robienia (z wyłączeniem Wenecji) Natomiast te wszystkie miasteczka typu: Caorle, Lido di Jesolo, Bibione itp. to jedna wielka cepelia turystyczna i to dodatkowo z "tandetnego plastiku" :oczko_usmiech:
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 03.03.2007 14:48

Caorle- byłam przez kilka dni (przy okazji wakacji w Dolomitach).
Miasteczko przyjemne, ale plaża okropna. Woda brudna, straszny tłok.
Nie polecam.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.03.2007 15:05

Byłem w Caorle jeszcze za "lira". Było miło, sympatycznie ale typowo (tzn. jak w innych "lidi" adriatyckich). Poza tym tłok. Polecam Pulę - blisko będzie więcej do zwiedzania, taniej i "klimat" pewnie lepszy. Na upartego do Wenecji można podjechać, chociaż poczekałbym aż ten 2,5 -latek podrośnie :wink: .
krystian74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 03.03.2007 16:45

chyba masz rację buber musiał bym na smyczy trzymać gościa nad tymi kanałami mały wulkan :lol: dzięki za info proszę o więcej,skłaniam się ku cro ale jeszcze mam oponentów :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.03.2007 16:49

Też byłem w Bibione "za lira"... żadna rewelacja - plastik i tandeta w porównaniu z krajobrazami Chorwacji. Byłem i w Wenecji. I tu mam uczucia mieszane. Pojechać i zobaczyć warto, ale nie wracać. Bałem się spojrzeć powyżej pierwszego piętra, bo musiałbym na głowę kask założyć. Parter odremontowany dla turystów, ale wyżej to strach było patrzeć - 1997 r.

Pozdrav :papa:
Viech
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viech » 03.03.2007 17:13

Witam. Dodam jeszcze, że jak tam byłem to komary nie dawały żyć. Pozdrawiam. :lol:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 03.03.2007 17:25

Też potwierdzam: Wenecję warto zobaczyć, ale czy warto tam wracać? Ja czekam aż dziewczynki podrosną (10 i 5 lat obecnie) idopiero znów tam zajrzę. Plaże rzeczywiście nic ciekawego, woda mętna i krajobraz też nie zachwyca, w tym roku po raz kolejny wybraliśmy Chorwację. Komary włoskie naprawdę okropne! Zaznaczam to tylko moje zdanie.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 03.03.2007 17:41

Nie będę oryginalny w tym towarzystwie jak powiem, że zdecydowanie Istria.
Do Wenecji chętnie wróciłbym ale tylko na zwiedzanie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.03.2007 19:01

Chorwacja ONLY !!!!!!
I to dalej, niż Pula. Tam za dużo nie zobaczysz, no chyba że będziesz mobilna o objeździsz Istrię włącznie z Postojną. Byłem w Puli w zeszlym wieku i uwierz mi, że nie zachwyca. Dziki tłum Włochów, Niemców, etc. Jedź do środkowej Dalmacji, pólnocnej lub na sam dół, jak my w tym roku. Wiek dzieci to nie problem. Mój młodszy syn miał 8 miesiećy, jak wylądował na Puli Verudeli.
krystian74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 03.03.2007 19:22

masz rację fux ,ale jedziemy z vacansoleil na camp z wygodnictwa 8) bo nie trzeba nic wlec ze sobą a oni nie mają campów dalej niż na istrii ,no jeszcze simuni ale bez basenów a te być muszą i już :twisted: dla starszego synka :wink:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 03.03.2007 21:46

Daruj sobie Caorle czy Pulę.Jedż na Chechło :D tam też jest fajny piasek ,a i basen w pobliżu się znajdzie. :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.03.2007 22:05

Nawet Aquapark na to mówią :D chyba się nie mylę Andrzeju :?: :wink:

Krystian :!: Istria to też Italia :D i po jakiego ciorta Ci baseny nad Jadranem :?: 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2007 23:59

Istria to też Chorwacja :!:
Krystian jedź do Chorwacji :!: :lol:
Ja ma Istrii byłem przez trzy pierwsze wyjazdy do Cro, i chętnie bym tam jeszcze kiedyś powrócił :lol:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 04.03.2007 00:25

chesjowisz napisał(a):Daruj sobie Caorle czy Pulę.Jedż na Chechło :D tam też jest fajny piasek ,a i basen w pobliżu się znajdzie. :wink:

Tylko że na pustyni to trochę cięzko o wodę.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone