Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Caorle czy ok.Puli ?????....proszę ,mam 2 dni

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystian74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 04.03.2007 10:52

chesjowisz napisał(a):Daruj sobie Caorle czy Pulę.Jedż na Chechło :D tam też jest fajny piasek ,a i basen w pobliżu się znajdzie. :wink:
chciałeś być zabawny,złośliwy czy po raz kolejny jesteś sobą...proszę nie odpowiadaj
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 04.03.2007 11:01

Włochy tak, ale obszar od Triestu do Wenecji- nie. To miejsce dla leniwych, którzy dopadaja do morza, bo akurat tutaj jest dla nich najbliżej. Nie znaczy że jest tutaj źle, całkiem dobre piaszczyste plaże, ale takie bez wyrazu morze.
Wenecja zdecydowanie tak, nawet dlatego by zobaczyć, poznać, zrozumieć. A jest to niewatpliwie jedno z najpiekniejszych miast świata, a w tym rejonie z całą pewnościa. Wenecja po malu upada, podnosi sie stan wody i możliwe że kiedyś całkiem zatonie. Dlatego warto zobaczyć to jeszcze teraz, ale nie tak przypadkowo, by zapchać dziurę kilkugodzinną w podróży. Tu trzeba się przygotować zarówno tematycznie, coś wcześniej poczytać, mieć już opracowany plan zwiedzania. Pierwszym razem nie należy zdawać się na przypadek, bo można wyciagnąć niewłaściwe wnioski.

Pozdrawiam. :wink:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 04.03.2007 19:07

krystian74 napisał(a):
chesjowisz napisał(a):Daruj sobie Caorle czy Pulę.Jedż na Chechło :D tam też jest fajny piasek ,a i basen w pobliżu się znajdzie. :wink:
chciałeś być zabawny,złośliwy czy po raz kolejny jesteś sobą...proszę nie odpowiadaj

chcesz w ep :wink:
krystian i grzegorz mieszkali w lublinie i grali na jednej mandolinie :wink:
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 05.03.2007 11:06

No ja też jestem zawzięty Cromaniak, ale jeżeli chodzi o "zabawę" dzieciaków w morzu, to niestety Istria ze swoim kamienistym brzegiem nie jest najlepszym wyborem. Co dotyczy Caorle, możesz jechać z czystym sumieniem. Jest to faktycznie "kombinat wakacyjny", ale kameralniejszy niż Lido czy Bibione. Mój pierwszy wyjazd do Chorwacji był w 1994 roku na camping w Porecu, tam jest wzglednie, no brzeg morza jest niestety też kamienisty. Pozdrawiam, no i nie zazdroszczę wyboru :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2007 11:26

Plaża w Fazanie k/Puli nie jest najgorsza dla dzieci (i jest jeszcze basen)

Obrazek

http://www.chorvatsko.cz/istrie/fazana.html
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 05.03.2007 12:53

Okolice Caorle to kombinat turystyczny ale Istria też nim jest. Krajobrazy Chorwackie to są w Dalmacji czy choćby juz na Kvarnerze ale nie na Istrii ( chyba, że w głębi lądu). Jak wyjazd z dziećmi to znacznie lepszym wyjściem jest Caorle. Plaża jest piaszczysta a woda bardzo daleko płytka. Jak dziecku coś odbije to zawsze jest szansa go dogonić i zawrócić na ląd. Ja mam małe dzieci i na Istri musiałem cały czas byc koło nich bo metr różnicy i już było niebezpiecznie.
krystian74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian74 » 05.03.2007 17:37

serdecznie wszystkim dziękuję. zmieniłem rezerwację na istrię, miejsc w Fazanie już zbrakło ale zarezerwowałem kamp. Bijela uvala k. Poreci(a) myślę że będzie fajnie a przynajmniej czas do wyjazdu 22-06 miło upłynie w tej kopalni informacji ,pozdrawiam wszystkich cromaniaków i mie tylko
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 05.03.2007 21:46

krystian i grzegorz mieszkali w lublinie i grali na jednej mandolinie icon_wink.gif

CHa ha, CHa ha, o!!!
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 05.03.2007 22:57

Grzegorz Ćwik napisał(a):krystian i grzegorz mieszkali w lublinie i grali na jednej mandolinie icon_wink.gif

CHa ha, CHa ha, o!!!

http://emoty.blox.pl/resource/musicsmiley006.gif
RafałSC
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RafałSC » 24.01.2010 09:54

No a nas znajomi ciągną do Caorle. Ale jak przeglądam net jakoś mi się to nie widzi...:
1Wiecej tłumów na plaży.
2. Ceny ...chyba raczej jednak wyższe...
3.Płasko. Z rower bym musial podjechac ze 100km w kierunku Dolomitów żeby pojeździć po górkach.

4.Na plus plaża piaszczysta. Ale nie mam już małego dziecka a syn umie pływać.

Chyba mnie jednak nie przekonają. Wolę CRO.....chyba że się mylę......?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.01.2010 10:17

RafałSC napisał(a):No a nas znajomi ciągną do Caorle. Ale jak przeglądam net jakoś mi się to nie widzi.....

Mnie też się nie widzi - byłem, widziałem, zjechałem całą włoską riwierę adriatycką, dziękuje bardzo - never again :wink:
RafałSC napisał(a):1Wiecej tłumów na plaży......

To nie są tłumy a dzikie tłumy. Dodatkowo plaże z serwisem plażowym w niezbyt miłych przedziałach cenowych
RafałSC napisał(a):3.Płasko. Z rower bym musial podjechac ze 100km w kierunku Dolomitów żeby pojeździć po górkach.....

Tu nic nie poradzisz - takie położenie geograficzne. Poza tym nie ma tam kompletnie nic do roboty - gdyby nie Wnecja i Padwa to ten region nie miałby nic w sobie (oprócz plazy i knajp)
RafałSC napisał(a):Wolę CRO.....chyba że się mylę......?

Moim zdaniem zdecydowanie lepiej HR wypada. Gdyby była mowa o innych regionach Włoch to kwestia byłaby dyskusyjna ale tzw. włoska riwiera adriatycka od Ligniano do Rimini to koszmarek (moim zdaniem)
RafałSC napisał(a): Ceny ...chyba raczej jednak wyższe......

Na noclegi zdecydowanie wyższe niż w HR, na jedzenie itp. niekoniecznie
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Caorle czy ok.Puli ?????....proszę ,mam 2 dni - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone