Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campy, które odwiedziłam w Dalmacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sta28
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sta28 » 11.07.2005 22:12

Dzięki.
opelek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) opelek » 16.07.2005 23:46

Bedąc w okolicach Dubrovnika także odwiedziłem Kamp "Pod Maslinom , niestety po Adriaticu (koło Primosten ) to moje najwieksze rozczarowanie w Cro .
Było to pierwsze miejsce w którym mielismy spędzać czas lecz szybko przenieśliśmy sie "kawałeczek" dalej do Rudine (Moim zdaniem to numer jeden )
Pojęcie plaży Pod maslinom moim zdaniem jest wysoce wyolbrzymione ten kawałeczek z całym otoczeniem bardziej przypomina pozostałość zeszłej epoki niz część Chorwaciego wybrzeza , zejście tragiczne dodatkowo wciąż zjeżdzają tam samochody co też nie jest dla oka najmilsze ! Jedyny plus to fakt , ze kamp naprawdę jest kameralny . Nie jest to tylko moje odczucie na kampie Rudine poznałem innych krajan którzy także odnieśli taie samo wrazenie oczywiście kazdy ma inne upodobania i najlepiej na miejscu zweryfiować co nam najbardziej będzie odpowiadało .
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 17.07.2005 21:07

waldemort napisał(a):Nie zawiodłam sie tylko co do jednego fantastycznego miejsca- Camp Pod muslinom w Orasacu pod Dubrovnikiem- przepiękny, cichutki, nieduży, zacieniony. Składa się jakby z 2 części- do sanitariatów- tu było kilka osób i poniżej nich- stary gaj, ekstra miesjca na rozłożenie. W tej części bylismy praktycznie sami, można było biegać nago. Sanitariaty czysciutkie, pachnące, a camp taniutki, że aż trudno uwierzyć. Oczywiście w zachwyt popadną osoby, które preferują ustronne, kameralne miejsca. Plaza tez była najładniejsza, jaka spotkalismy. Okrągłe kamyczki, czyściutka woda, ściana skał z tyłu, zero ludzi. Jest to miejscowość w ogóle nie nastawiona na turystów, a przeciez tylko ok. 10 km od Dubrovnika. Szukalismy potem takiego miejsca podczas całego urlopu, ale nic nawet nie było zbliżone.

trzeba tylko pamietac ze dojscie do plazy jest do kitu. glownie z tego wzgledu zrezygnowalem z tego kampu. wybralem kemping "Rudine" polozony rowniez w Orasacu. jest to moloch ale jezeli znajdzie sie dobre miejsce to jest naprawde fajnie. toalety super, plaza gut. pozdrawiam!
lupus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lupus » 17.07.2005 21:11

opelek napisał(a):Bedąc w okolicach Dubrovnika także odwiedziłem Kamp "Pod Maslinom , niestety po Adriaticu (koło Primosten ) to moje najwieksze rozczarowanie w Cro .
Było to pierwsze miejsce w którym mielismy spędzać czas lecz szybko przenieśliśmy sie "kawałeczek" dalej do Rudine (Moim zdaniem to numer jeden )
Pojęcie plaży Pod maslinom moim zdaniem jest wysoce wyolbrzymione ten kawałeczek z całym otoczeniem bardziej przypomina pozostałość zeszłej epoki niz część Chorwaciego wybrzeza , zejście tragiczne dodatkowo wciąż zjeżdzają tam samochody co też nie jest dla oka najmilsze ! Jedyny plus to fakt , ze kamp naprawdę jest kameralny . Nie jest to tylko moje odczucie na kampie Rudine poznałem innych krajan którzy także odnieśli taie samo wrazenie oczywiście kazdy ma inne upodobania i najlepiej na miejscu zweryfiować co nam najbardziej będzie odpowiadało .

oooo widze ze opelek przezyl dokladnie taka sama przygoda z kempingami na chorwacji:) tez bylem wpierw w Adriaticu, pozniej pod Maslinom i Rudina. No wachalabym sie pomiedzy Rudine a Adriatic'iem ze wskazaniem na ten drugi;) pozdrawiam

P.S.
opelek czy znasz jeszcze jakies kempingi ktore sie Tobie podobaly bo widze ze mamy bardzo podobny gust:)
efka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) efka » 19.07.2005 13:59

Ja niestety w tym roku nie dotarłam do Orasaca,chociaż początkowo był w planie.Zatrzymał mnie camp "Sirena" w Lokvie Rogoznicy ok. 10 km za Omisem.Gorąco polecam ,camp kameralny,teren tarasowaty przy samej plaży.Sanitariaty czyściutkie.Parcele przeznaczone na namioty w większości zadrzewione.Na terenie campu jest maleńki sklepik w którym przez cały dzień odbywa sie degustacja swojskich trunków ,w towarzystwie przesympatycznego właściciela Milana.Drugim campem na którym zakotwiczyliśmy był camp "Adriatic"w Primosten-ale żeby się nie powtarzać napiszę tylko-super! :)
opelek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) opelek » 20.07.2005 11:00

lupus napisał(a):
opelek napisał(a):Bedąc w okolicach Dubrovnika także odwiedziłem Kamp "Pod Maslinom , niestety po Adriaticu (koło Primosten ) to moje najwieksze rozczarowanie w Cro .

oooo widze ze opelek przezyl dokladnie taka sama przygoda z kempingami na chorwacji:) tez bylem wpierw w Adriaticu, pozniej pod Maslinom i Rudina. No wachalabym sie pomiedzy Rudine a Adriatic'iem ze wskazaniem na ten drugi;) pozdrawiam

P.S.
opelek czy znasz jeszcze jakies kempingi ktore sie Tobie podobaly bo widze ze mamy bardzo podobny gust:)

Bedąc w cro byłem jeszcze w SOLARISIE koło Sibenika , ciekawe miejsce na kilka dni , baseny , animacje , dłuuuga szeroka plaża .........to był mój pierwsze pobyt w CRO więc w przyszłym roku na pewno coś ciekawego znajdziemy :)
barbara 55
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbara 55 » 21.07.2005 22:44

Witam,

"Nie zawiodłam sie tylko co do jednego fantastycznego miejsca- Camp Pod muslinom w Orasacu pod Dubrovnikiem- przepiękny, cichutki, nieduży, zacieniony, "

Mozesz podać ceny za dobę na tym campie??.Wybieram się w drugiej polowie sierpnia, szukam małych. cichych , zacienionych i tanich campów.
Pozdrawiam.
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 23.07.2005 16:43

barbara 55 napisał(a):Witam,
Mozesz podać ceny za dobę na tym campie??

www.orasac.com a dokładnie http://www.orasac.com/cijenik.htm
arris32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arris32 » 23.07.2005 17:49

Uta napisał(a):Nie zawiodłam sie tylko co do jednego fantastycznego miejsca- Camp Pod muslinom w Orasacu pod Dubrovnikiem- przepiękny, cichutki, nieduży, zacieniony. Składa się jakby z 2 części- do sanitariatów- tu było kilka osób i poniżej nich- stary gaj, ekstra miesjca na rozłożenie. W tej części bylismy praktycznie sami, można było biegać nago.

Witam
Byłem tam dwukrotnie - ostatnio w 2004r. Czasem skracałem sobie drogę powrotną z plaży idąc przez dolne tarasy campu za sanitaritami i dwukrotnie spotkałem tam dość sporego węża. Niestety nie wiem co za gatunek ponieważ się na tym nie znam. Ale camp rzeczywiście fajny i na pewno tam jeszcze wrócę
Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Campy, które odwiedziłam w Dalmacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone