Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 10.05.2012 11:57

Ja zastanawiam się nad kupnem materacy ze spiworem w komplecie, szer . to 135 cm, grubość 23 cm. Czy ma ktoś może coś podobnego ? Sprawdza się..?
Druga sprawa to namiot..Myślę o High Peak Paros 6 . Wdaje mi się solidny. Co o nim sadzicie, co to za firma ..?

Obrazek

Obrazek
[/img]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2012 11:59

To jest namiot? Toż to jest hangar dla samolotów:)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.05.2012 12:26

marcinos75 napisał(a):Ja zastanawiam się nad kupnem materacy ze spiworem w komplecie,

Na chorwackie temperatury raczej pomysł bez sensu. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że ani razu nie wleziesz do tego śpiwora.

Serce w pasy napisał(a):To jest namiot? Toż to jest hangar dla samolotów:)

Mam podobne zdanie :wink: Jeśli już z takim namiotem pojedziesz nie zapomnij dużej paczki porządnych gwoździ budowlanych i solidnego młotka, bo linek na nim od groma a nikt nie gwarantuje że za pierwszym razem uda Ci się go skutecznie przybić do ziemi :lol:
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 10.05.2012 13:29

Wiem, że jest duzy- ale takiego własnie szukamy, dla 2 dorosłych i 2 dzieci.
Boję się tylko, że trudno będzie znalezc nam odpowiednio duże miejsce lub parcelę na kempingu.
Jeśli chodzi o śpiwory , to wydaje mi się że te ze zdjęcia sa dosyć cienkie.. ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 10.05.2012 13:54

Wspomnienia namiotowe mam takie że w 2009 r. w sierpniu miałem w nocy wentylator w namiocie włączony i nawet prześcieradłem się nie przykrywałem, które w tym celu miałem a w 1997 r. w lipcu to spaliśmy na dworze przykryci mokrymi prześcieradłami, które dodatkowo w nocy trza było pomoczyć ze 2 razy żeby strzymać, ale fakt wtedy była extrema. O 1 w nocy na banku w Senju termometr pokazywał 36st.C. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2012 15:25

marcinos75 napisał(a):Wiem, że jest duzy- ale takiego własnie szukamy, dla 2 dorosłych i 2 dzieci.
Boję się tylko, że trudno będzie znalezc nam odpowiednio duże miejsce lub parcelę na kempingu.

Zależy gdzie jedziecie, na kempingach na Istrii bez problemu na taki namiot miejsce znajdziecie :idea:
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 10.05.2012 18:42

Cały czas się zastanawiamy, gdzie jechać :? Rozważamy kempingi Solaris, Strasko lub Kozarice , wszystkie sa zacienione a na tym nam najbardziej zależy. Podoba nam się też Zaton, ale tam już byliśmy 3 razy.

Janusz, który z kempingów na Istrii ma duże parcele , duzo cienia , jest w lesie i łagodne zejście do wody?

Ps. Namiot Paros 6 dzisiaj jednak zamówiliśmy :D
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 10.05.2012 18:51

Rysio napisał(a):Wspomnienia namiotowe mam takie że w 2009 r. w sierpniu miałem w nocy wentylator w namiocie włączony i nawet prześcieradłem się nie przykrywałem, które w tym celu miałem a w 1997 r. w lipcu to spaliśmy na dworze przykryci mokrymi prześcieradłami, które dodatkowo w nocy trza było pomoczyć ze 2 razy żeby strzymać, ale fakt wtedy była extrema. O 1 w nocy na banku w Senju termometr pokazywał 36st.C. :)

My jedziemy albo w czerwcu albo we wrześniu, więc mam nadzieję że takie ekstremalne temperatury nas omina :?
Jeżdzac pod namiot z rodzicami, zawsze mieliśmy właśnie śpiwory - z tego co pamiętam było ok- zdarzały się też takie noce, że było nawet chłodno 8O - w dzień oczywiście upały.
Natomiast mieszkajac w apartamentach, rok i dwa lata temu- też spaliśmy tylko pod prześcieradłami.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2012 19:02

marcinos75 napisał(a):Janusz, który z kempingów na Istrii ma duże parcele , duzo cienia , jest w lesie i łagodne zejście do wody?

Ja polecam Valkanelę, ale inne też są warte odwiedzenia.

Inne
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 10.05.2012 20:07

Ja mam od 4 lat trochę mniejszy (QUECHUA - T6.3 XL) i zawsze dałem radę go rozbić chociaż nie zawsze było łatwo. Jeśli mam mieszkać przez 2 tygodnie na kempingu, to chyba warto wydać trochę więcej, żeby rano nie wychodzić na czworakach z jakiegoś igloo. Komfort takiej "szklarni" jest niezaprzeczalny.
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 10.05.2012 20:13

Marcinos75 ja mam ten namiot. Jest genialny. W przedsionku trzymamy wszystko i jeszcze sporo miejsca zostaje. Jak do tej pory nie mieliśmy problemu ze znalezieniem miejsca na kempach.
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 10.05.2012 20:56

Edytasek- dzięki:) Cieszę się ,że namiot się sprawdza :D Nie możemy się doczekać kuriera z przesyłka :D
Powiedz mi, jak namiot sprawdza się podczas dużego wiatru czy burzy Chorwackich ? Nie przecieka, nie chwieje się..?
Z tego co widzę na zdjęciach , namiot ma świetna wentylację- czy podczas ciepłych nocy śpi się komfortowo ?
Jedyne, czego brakuje mi w tym namiocie to brak wszytej podłogi :(
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 11.05.2012 06:25

Marcinos sprawdza się super. W zeszłym roku mieliśmy pecha i 3 dni dopadła nas bora z ulewami. Nie przeciekał. Co do podłogi mieliśmy ten sam problem ale kupilismy w leroyu taką plandeke na podłoge i było ok. Możesz też poszukać w praktikerze. Kosztowała chyba 50 zł. Wentylacja nie najgorsza. W sypialni masz okienka. Rozkłada się też nie najgorzej. Jedyny mały mankament to,że zajmuje dosyć sporo miejsca w aucie. Ale to juz kwestia dobrego zapakowania się. Mam nadzieje, że bedziesz zadowolony.
A jeśli można wiedzieć ile za niego płacisz?

Ten materac ze spiworem to ma ,,wszyty" ten spiwór? Hmmm, to nie jest chyba najlepszy pomysł na gorące noce:)
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 11.05.2012 08:22

Plandekę mamy, właśnie chcemy dać ja pod sypialnie- tam gdzie podłogi nie ma. Namiot zamawialiśmy u sprzedawcy na Allegro, ma fajne, powystawowe namioty z Niemiec i cena jaka płaciliśmy to 1000 zł + przesyłka. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę podać nazwę sprzedawcy :)

Jeśli chodzi o materace, to śpiwór oczywiście nie jest wszyty na stałe- jest dopinany na zamek, można w każdej chwili go odpiać . Natomiast wszystko jest spakowane w jednen pakunek, tzn materac + spiwór + poduszka, co myślę też jest na plus :D [/b]
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 11.05.2012 08:28

O, właśnie tak:
:D

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 67
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone