Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 07.02.2012 16:33

Racja Musi być męska - nie tą fotkę wstawiłem ale już poprawka zrobiona
Dziękuję za czujność...

tamta to od ładowania Karetki...

Chorwacja za 94 dni
rbodziony
Plażowicz
Co lepiej kupic ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbodziony » 06.03.2012 21:50

Witam
Zastanawiam sie co kupic
czy taki adapter :

http://allegro.pl/adapter-230v-cee-schuko-redukcja-przejsciowka-i2112275437.html

czy taki z kabelkiem :

[url]
http://allegro.pl/przejsciowka-230v-cee ... 74287.html
[/url]

Na kemping do Chorwacji :)
Pozdrawiam
Robert
Anai
Cromaniak
Re: Co lepiej kupic ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 06.03.2012 23:25

rbodziony napisał(a):Witam
Zastanawiam sie co kupic
czy taki adapter :

http://allegro.pl/adapter-230v-cee-schuko-redukcja-przejsciowka-i2112275437.html

czy taki z kabelkiem :

[url]
[/url]

Pozdrawiam
Robert

My mamy taką przejściówkę z kabelkiem, ma ona dwie zalety:
1. zrobiona z części kupionych w Castoramie, kosztowała o połowę taniej niż ta na Alledrogo
2. w przypadku niezbyt głębokich skrzynek nie ma problemu z jej podłączeniem.

Jur (z konta Anai)
medic
Odkrywca
Re: Co lepiej kupic ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 08.03.2012 20:31

rbodziony napisał(a):Witam
Zastanawiam sie co kupic
czy taki adapter :

czy taki z kabelkiem :

[url]
[/url]

Pozdrawiam
Robert

Jak zobaczysz posyt wyżej to ja taką przejściówkę zrobiłem i mam wystawioną na allegro za 19 zł...
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 14.03.2012 17:48

Weź tą z kabelkiem, praktyczniejsza, ja mam tego sztywniaka i chętniebym się zamienił;)
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 14.03.2012 17:54

smoki3 napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):.....
Nie polecam go ... niestety gdy zaczęła wiać bora, było pozamiatane i Litwini pomagali nam składać tę altanę, żeby nie odleciała i szkód nie narobiła :?

Żadnych altan, już dwie pochowałem w Chorwacji. Wiatry są za silne. Następnym razem zabiorę plandekę opartą na dwóch tyczkach z linami.

Też mam przeżycia z altankami ;) Jak ma ktoś bezwietrzny urlop to jest to najlepszy wynalazek na świecie, ale jak dmuchnie...
Zawsze przez daszek altanki przeciągałem dwie grube liny, które silnie były przymocowane długimi gwoździami do podłoża... Nie odlatywała, ale zawsze trochę powyginana była. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2012 20:57

makr napisał(a):
smoki3 napisał(a):
Nie polecam go ... niestety gdy zaczęła wiać bora, było pozamiatane i Litwini pomagali nam składać tę altanę, żeby nie odleciała i szkód nie narobiła :?

Żadnych altan, już dwie pochowałem w Chorwacji. Wiatry są za silne. Następnym razem zabiorę plandekę opartą na dwóch tyczkach z linami.

Też mam przeżycia z altankami ;) Jak ma ktoś bezwietrzny urlop to jest to najlepszy wynalazek na świecie, ale jak dmuchnie...
Zawsze przez daszek altanki przeciągałem dwie grube liny, które silnie były przymocowane długimi gwoździami do podłoża... Nie odlatywała, ale zawsze trochę powyginana była. Pozdrawiam

Przybita do ziemi kotwami własnej roboty z drutu zbrojonego, przywiązana, opasana a i tak ją skręciło podczas wiatru :evil:
makr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) makr » 14.03.2012 21:58

smoki3 napisał(a):
makr napisał(a):
smoki3 napisał(a):

Przybita do ziemi kotwami własnej roboty z drutu zbrojonego, przywiązana, opasana a i tak ją skręciło podczas wiatru :evil:

w minionym roku kupiłem nawet altankę, ale jak poczułem wiatr nawet nie została rozpakowana ;)
Jan 123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jan 123 » 07.04.2012 18:53

Wszystko się zgadza jak nie wieje jest ok ; jak dmuchnie wszystko fruwa !
widzieliśmy nawet fruwające krzesła , leżaki , stoliki , pontony, kajaki itp. Niekiedy jest to niebezpieczne zwłaszcza dla dzieci jak leci altanka z połamanymi podporami !
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 05.05.2012 15:58

Leszek Skupin napisał(a):Medic a pokażesz później zdjęcia tego patentu :?: :D

No jak obiecałem P. Leszkowi i może reszcie zamieszczam fotki.

DASZEK PRZECIWSŁONECZNY

Obrazek

Obrazek

Zaznaczę że linki wiszą prowizorycznie. :)
Jeszcze dopracowuję wiązanie do relingów i porządne linki naciągowe.

8) 14 DNI DO WYJAZDU - czy w pracy podpiszą urlop ???
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 09.05.2012 19:37

Witajcie. W zeszłym roku zakupilismy świetną lodówkę którą chciałam wszystkim polecić. Sprawdziła się w ,,praniu" na medal. Co prawda cena nie jest najniższa ale warto:) Przypomniało mi się dziś o niej kiedy czysciłam ją po zimie:)
http://allegro.pl/tristar-lodowka-samoc ... 14260.html
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.05.2012 19:48

Tak na marginesie przypomnę, że większość złych "żyjątek" w pożywieniu, upodobała sobie temperatury ponad +4 st. C.
Tak więc większość tzw. lodówek turystycznych ma za zadanie dowieść towar z punktu A do B bez większych uszczerbków i nade wszystko służy do schłodzenia napojów.
Dłuższe przechowywanie produktów żywnościowych i tak skazuje je na przyspieszoną nieświeżość.
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 09.05.2012 19:54

Fux zdaje sobie z tego sprawę:) Nasza ,,była" z nami 2,5 tygodnia i nic się nie popsuło, problemów żołądkowych także nie było. Zdziwiłbyś sie jak super chłodziła. :D
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 09.05.2012 19:56

FUX napisał(a):Dłuższe przechowywanie produktów żywnościowych i tak skazuje je na przyspieszoną nieświeżość.

Jak to pogodzić :D ?
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 09.05.2012 20:03

Jedyne wyjscie to zeżreć wszystko co w lodówie zaraz po przyjezdzie :D , A tak na poważnie to ja zawsze zabieram takie produkty które nie ulegają szybkiemu zepsuciu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone