Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 24.07.2010 23:20

Nie wiem czy już było, ale właśnie jestem na etapie przeglądu i wykopałem
przeźroczyste torby z Ikea ( w rożnych rozmiarach)
Obrazek
Dobrze się kompresują w bagażniku ale przede wszystkim ułatwią wizualną lokalizację rzeczy w bagażach.
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 01.08.2010 19:28

Torba całkiem fajna, przydałyby się nam takie podczas wakacji, z których właśnie wróciliśmy... :)

A ja mam pewną refleksję - świetne są wszystkie ulepszenia i patenty, z mnóstwa my sami korzystamy i skorzystamy pewnie jeszcze z niejednego nowego (własnego albo zapożyczonego od forumowiczów :wink: ). Zauważyłem jednak ostatnio na kempie, że jest pewna kategoria kempowiczów, którzy tak zabudowują swój namiot i okolicę rzeczami - półkami, szafkami stojącymi i wiszącymi, plandekami od góry i od boku, wiatami, linkami, suszarkami na bieliznę, hamakami, łóżkami rozkładanymi i Bóg wie czym jeszcze, że samego namiotu spomiędzy tego nie widać i zastanawiam się, ile w tym kempingowym pobycie jeszcze kempingu...

Mieliśmy takich Austriaków ostatnio na Hvarze za sąsiadów - ich obozowisko wyglądało jak mała wioska z Dolnej Styrii :wink: Za każdym razie mijając ich nie mogliśmy wyjść z podziwu, po co oni tyle tego taszczą, skoro taniej by ich wyniosło wynajęcie apartamentu (to nie były tanie samoróbki, tylko wszystko drogie firmówki), a o ile mniej roboty i o ile więcej miejsca w aucie! :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.08.2010 21:05

Dlaczego wszystko ma być taniej :?: :?:
Czy wyjazd na camp dla wszystkich musi być tylko dlatego, że taniej :?: :?:
A może ktoś lubi wygodę i swoje przyzwyczajenia domowe, lubi swoje szafki, a nie lubi szafek z apartamentu :?: :?:

Ja, cieszę się, że takich ludzi, także w Polsce jest z roku na rok więcej, takich, którzy jadą na camp nie tylko, bo taniej, ale dlatego, że tak lubią. Cieszę się, że mam coraz więcej klientów, którzy kupują szafki, dobre meble (stoliki, krzesełka...), wysokiej klasy wyposażenie namiotów, przyczep i camperów, cieszę się, że cena nie dla wszystkich jest jedyną wykładnią udanego urlopu.

Pamiętam czasy, w których większość dzisiejszych campowiczów była tylko w marzeniach przyszłych rodziców. Robiliśmy wtedy sami stoliki pod miskę, pod kuchenkę, tworzyliśmy "gospodarstwo domowe".
Dzisiaj od tego jest wielki przemysł, wiem, oczywiście nie wszystkich na to stać, ale czy to, że ktoś przenosi część swojego domu na camp to wada :?:

Znam ludzi, których ceny camperów dochodzą do cen mieszkań 2/3 pokojowych, czy to ich wina, że lubią luksus, na który ich stać :?: , że lubią dookoła siebie stworzyć "swój dom"

Mam także znajomych, bardzo średnio uposażonych, którzy na campie mają wszystko, ogrodzenie, piękne stoliki, krzesełka, nawet pelargonie wożą ze sobą--czy to źle :?:

Dlaczego dobrze ma być tanio :?:

Jeżdżę obecnie do apartamentów, lubię to, ale marzę o możliwości wyjazdu na camp. Wyjadę, ale tylko jak mnie na taki wyjazd będzie stać, jak będę miał dobrą, wysokiej klasy przyczepę, ew camper, jak będę miał szafki i resztę mebli na dobrym poziomie, jak ...
To nie bajer, to wygoda życia, a dla mnie, z problemem kręgosłupowym to konieczność. Ja nie mogę podnosić nic ciężkiego, czy więc mając wygodną szafkę jestem w czymś gorszy do tego, który tej szafki nie ma :?:
bzyku2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyku2010 » 02.08.2010 09:10

maciek1956 napisał(a):Dlaczego wszystko ma być taniej :?: :?:
Czy wyjazd na camp dla wszystkich musi być tylko dlatego, że taniej :?: :?:
A może ktoś lubi wygodę i swoje przyzwyczajenia domowe, lubi swoje szafki, a nie lubi szafek z apartamentu :?: :?:

Ja, cieszę się, że takich ludzi, także w Polsce jest z roku na rok więcej, takich, którzy jadą na camp nie tylko, bo taniej, ale dlatego, że tak lubią. Cieszę się, że mam coraz więcej klientów, którzy kupują szafki, dobre meble (stoliki, krzesełka...), wysokiej klasy wyposażenie namiotów, przyczep i camperów, cieszę się, że cena nie dla wszystkich jest jedyną wykładnią udanego urlopu.

Pamiętam czasy, w których większość dzisiejszych campowiczów była tylko w marzeniach przyszłych rodziców. Robiliśmy wtedy sami stoliki pod miskę, pod kuchenkę, tworzyliśmy "gospodarstwo domowe".
Dzisiaj od tego jest wielki przemysł, wiem, oczywiście nie wszystkich na to stać, ale czy to, że ktoś przenosi część swojego domu na camp to wada :?:

Znam ludzi, których ceny camperów dochodzą do cen mieszkań 2/3 pokojowych, czy to ich wina, że lubią luksus, na który ich stać :?: , że lubią dookoła siebie stworzyć "swój dom"

Mam także znajomych, bardzo średnio uposażonych, którzy na campie mają wszystko, ogrodzenie, piękne stoliki, krzesełka, nawet pelargonie wożą ze sobą--czy to źle :?:

Dlaczego dobrze ma być tanio :?:

POPIERAM całkowicie. Bardzo słuszny wpis. Jak czytam o tym, że tylko tanio, tanio, tanio - to po co w ogóle ruszać się z domu. Zostać będzie najtaniej. Jedziemy, aby WYPOCZĄĆ, a nie w kółko liczyć .... (tu wstawić odpowiednią walutę). Pozdrawiam WSZYSTKICH, którzy już byli i tych (JA) co dopiero zbierają się do Chorwacji :D
Sorki coś mi cytowanie nie wyszło :oops:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.08.2010 09:38

maciek1956 napisał(a):Dlaczego wszystko ma być taniej :?: :?:
Czy wyjazd na camp dla wszystkich musi być tylko dlatego, że taniej :?: :?: ...

Jak mysmy rok temu byli w 2 rodziny na campie to po powrocie znajomi nas sie pytali czemu? Przeca taniej by nas moglo wyjsc wynajac wspolny apartament z aneksem, klima, tarasem i widokiem na morze ...

My im na to, ze tak lubimy i trudno bylo im uwierzyc

To tak nieco obok tematu ale faktycznie urlop ma to do siebie ze chcemy go spedzic tak jak lubimy a nie tak zeby bylo najtaniej :D

co by nie bylo ze OT :wink:

W weekend jadac na splyw kajakowy kupilismy coreczce w Biedronce fajne skladane krzeselko (byly chyba z 4 rodzaje do wyboru) za 25 zeta. Jest z niego bardzo zadowolona :lol:
Ostatnio edytowano 02.08.2010 11:52 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 02.08.2010 11:43

a ja w tym roku jadę pod namiot, żeby było taniej :lol: :lol: :lol:
ale żyję nadzieją, że mi się spodoba i już tak zostanie ;)
bzyku2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyku2010 » 04.08.2010 10:55

Pobyt 2 osoby dorosłe + 1 dziecko + auto + namiot + prąd na kempingu dobrym (nie najtańszym) wychodzi za dobę prawie jak apartament, ale Ja tak lubię. Poza tym myślę sobie, że tak w namiocie to bardziej człowiek jest panem swego (wszystkiego), a jednak czyjaś chałupa mnie ogranicza, nie odpoczywam tak dobrze, Ale oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia. Wszystkim życzę miłego spędzania czasu na urlopie bez względu na rodzaj zamieszkiwania, ja jeszcze 4 dni ..... odliczanie trwa :lol: :lol: :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.08.2010 10:59

bzyku2010 napisał(a):Pobyt 2 osoby dorosłe + 1 dziecko + auto + namiot + prąd na kempingu dobrym (nie najtańszym) wychodzi za dobę prawie jak apartament, ale Ja tak lubię. Poza tym myślę sobie, że tak w namiocie to bardziej człowiek jest panem swego (wszystkiego), a jednak czyjaś chałupa mnie ogranicza, nie odpoczywam tak dobrze, Ale oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia. Wszystkim życzę miłego spędzania czasu na urlopie bez względu na rodzaj zamieszkiwania, ja jeszcze 4 dni ..... odliczanie trwa :lol: :lol: :lol:

1. Prawie - robi wielką różnicę
2. Porównujesz najdroższe campingi z najtańszymi kwaterami ;)

P.S. Odliczanie również trwa :D .... to już jutro :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.08.2010 12:11

ita napisał(a):a ja w tym roku jadę pod namiot, żeby było taniej :lol: :lol: :lol:

Zapomnij że Cię wyjdzie taniej :wink: W ubiegłym roku byłem na campie i za samo jedzenie w knajpach wydałem więcej niż zapłaciłbym za kwaterkę, a pichcić na kocherku zbytnio mi się nie chciało :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 04.08.2010 12:36

Rysio napisał(a):
ita napisał(a):a ja w tym roku jadę pod namiot, żeby było taniej :lol: :lol: :lol:

Zapomnij że Cię wyjdzie taniej :wink: W ubiegłym roku byłem na campie i za samo jedzenie w knajpach wydałem więcej niż zapłaciłbym za kwaterkę, a pichcić na kocherku zbytnio mi się nie chciało :)

Rysio nie strasz :evil:
ja ostatnio płaciłam dużo za kwaterkę, mam zamiar teraz zapłacić połowę z tego. Jedzenie jak zwykle trochę w knajpach i trochę jednak na kocherku ;)
ale ja lubię gotować... choć po knajpach też lubię chodzić :roll: :evil:
no ale na noclegu to chyba jednak zaoszczędzę :?:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.08.2010 12:43

Spokojnie, Ita, zapłacisz mniej więcej połowę tego, co za kwaterę, jeśli będziesz unikać dużych campingów (molochów).

Z tego co się zorientowałam, chcesz jechać na Peljesac.

Vrila w Trpanju: 152 kuny (2 osoby, namiot, samochód, prąd)
Paradiso w Postupie (5 km przed Orebićem): 170 kun, ale to był nasz najdroższy camp

Poza tym płaciliśmy 16 euro w Drage i 133 kuny na Mljecie.

Pięć razy byliśmy w Chorwacji, w sumie na kilkunastu czy nawet kilkudziesięciu campingach i zwykle płaciliśmy w okolicach 80 zł za zestaw, który Ci podałam.

Co do Vrili w Trpanju, przeczytaj jeszcze to, co napisałam TUTAJ.

Pozdrawiam :papa:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 04.08.2010 12:56

maslinka[/b] miód na moje serce, dziękuję :D
my jedziemy 2+2, ale jeśli chodzi o kwaterke to ich nie obchodzi zazwyczaj ze dziecko, liczą za łóżko, a na campie jednak dzieci mają zniżkę.
No i oczywiście ślęczę na forum w poszukiwaniu tanich campów :wink: chciałbym w tym roku 3 tygodnie więc musi być po taniości a nie na bogato ;) :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.08.2010 12:58

BUTLA GAZOWA

Dzis pakowalem gaz

1kg = 5,00zl
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.08.2010 13:03

ita napisał(a):
Rysio nie strasz :evil:

Wcale nie straszę :lol: też lubię pichcić na wczasach, tym bardziej że można poeksperymentować z ichniejszymi składnikami, ale jedyne na co mnie było stać na campie to spaghetti, bo szlag mnie trafiał jak miałem pichcić w 37 stopniowym upale coś więcej :) Najczęściej kończyło się więc na tym że w okolicach 13-14 wrzucaliśmy na ruszt jakąś kromę z pomidorem czy tam białym serkiem + duże lody na plaży a o 19-20 jak robiło się chłodniej maściliśmy w podskokach do knajpy na porządny obiad :D Dodatkowo, gdybym nie kupił porządnej lodówki z agregatem (nie ta pseudo turystyczna) to piwo wino kupowałbym zimne w knajpie zamiast sklepowego a to też spora różnica cenowa jest :wink:
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 04.08.2010 21:24

Rysio napisał(a):... Dodatkowo, gdybym nie kupił porządnej lodówki z agregatem (nie ta pseudo turystyczna) to piwo wino kupowałbym zimne w knajpie zamiast sklepowego a to też spora różnica cenowa jest :wink:

No proszę, a ja myślałem, że mi odbiło, kiedy parę dni temu kupiłem w sklepie nie dla idiotów lodóweczkę, 46 l. pojemności, (porządną) z zamrażalnikiem (co moją żonę cieszy, bo lubi kosteczki lodu w chorwackich drinkach), a faktycznie ceny w knajpkach na dłużą metę mogą być uciążliwe.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone