Nie wiem czy już było, ale właśnie jestem na etapie przeglądu i wykopałem
przeźroczyste torby z Ikea ( w rożnych rozmiarach)
Dobrze się kompresują w bagażniku ale przede wszystkim ułatwią wizualną lokalizację rzeczy w bagażach.
maciek1956 napisał(a):Dlaczego wszystko ma być taniej
Czy wyjazd na camp dla wszystkich musi być tylko dlatego, że taniej
A może ktoś lubi wygodę i swoje przyzwyczajenia domowe, lubi swoje szafki, a nie lubi szafek z apartamentu
Ja, cieszę się, że takich ludzi, także w Polsce jest z roku na rok więcej, takich, którzy jadą na camp nie tylko, bo taniej, ale dlatego, że tak lubią. Cieszę się, że mam coraz więcej klientów, którzy kupują szafki, dobre meble (stoliki, krzesełka...), wysokiej klasy wyposażenie namiotów, przyczep i camperów, cieszę się, że cena nie dla wszystkich jest jedyną wykładnią udanego urlopu.
Pamiętam czasy, w których większość dzisiejszych campowiczów była tylko w marzeniach przyszłych rodziców. Robiliśmy wtedy sami stoliki pod miskę, pod kuchenkę, tworzyliśmy "gospodarstwo domowe".
Dzisiaj od tego jest wielki przemysł, wiem, oczywiście nie wszystkich na to stać, ale czy to, że ktoś przenosi część swojego domu na camp to wada
Znam ludzi, których ceny camperów dochodzą do cen mieszkań 2/3 pokojowych, czy to ich wina, że lubią luksus, na który ich stać , że lubią dookoła siebie stworzyć "swój dom"
Mam także znajomych, bardzo średnio uposażonych, którzy na campie mają wszystko, ogrodzenie, piękne stoliki, krzesełka, nawet pelargonie wożą ze sobą--czy to źle
Dlaczego dobrze ma być tanio
POPIERAM całkowicie. Bardzo słuszny wpis. Jak czytam o tym, że tylko tanio, tanio, tanio - to po co w ogóle ruszać się z domu. Zostać będzie najtaniej. Jedziemy, aby WYPOCZĄĆ, a nie w kółko liczyć .... (tu wstawić odpowiednią walutę). Pozdrawiam WSZYSTKICH, którzy już byli i tych (JA) co dopiero zbierają się do Chorwacji
Sorki coś mi cytowanie nie wyszło
maciek1956 napisał(a):Dlaczego wszystko ma być taniej
Czy wyjazd na camp dla wszystkich musi być tylko dlatego, że taniej ...
bzyku2010 napisał(a):Pobyt 2 osoby dorosłe + 1 dziecko + auto + namiot + prąd na kempingu dobrym (nie najtańszym) wychodzi za dobę prawie jak apartament, ale Ja tak lubię. Poza tym myślę sobie, że tak w namiocie to bardziej człowiek jest panem swego (wszystkiego), a jednak czyjaś chałupa mnie ogranicza, nie odpoczywam tak dobrze, Ale oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia. Wszystkim życzę miłego spędzania czasu na urlopie bez względu na rodzaj zamieszkiwania, ja jeszcze 4 dni ..... odliczanie trwa
Rysio napisał(a):ita napisał(a):a ja w tym roku jadę pod namiot, żeby było taniej
Zapomnij że Cię wyjdzie taniej W ubiegłym roku byłem na campie i za samo jedzenie w knajpach wydałem więcej niż zapłaciłbym za kwaterkę, a pichcić na kocherku zbytnio mi się nie chciało
ita napisał(a):
Rysio nie strasz
Rysio napisał(a):... Dodatkowo, gdybym nie kupił porządnej lodówki z agregatem (nie ta pseudo turystyczna) to piwo wino kupowałbym zimne w knajpie zamiast sklepowego a to też spora różnica cenowa jest