Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2010 10:54

Nie mam doświadczeń z folią bąbelkową, zawsze używałem plandeki po sypialnię.
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 10.07.2010 13:43

napisz dlaczego folia bąbelkowa, a nie specjalna mata pod namiot. Czy to kwestia ceny? Objętości? Czegoś jeszcze? :roll:

Zanim Janusz odpowie, to ja skieruję Twój wzrok parę postów wyżej, gdzie pisałem o zaletach pianki pod panele :)

Dzisiaj wyjeżdżam i dokupiłem trochę więcej pianki, żeby ją sobie złożyć w pół - jak komfort, to na całego! :D
gimlet
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gimlet » 10.07.2010 16:01

Pisałeś o piance jak najbardziej, ale w dalszym ciągu nie wiem dlaczego jest lepsza od podkładu. Albo nie dopisałeś, albo mam kłopoty ze zrozumieniem (zagotowałam się ja i mój mózg). Miłej podróży i jeszcze milszegopobytu
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 10.07.2010 16:22

Lepsza, bo:

łatwa w transporcie
leciutka
nie niszczy się po jednym wyjeździe
jako pianka jest ...piankowa :-), czyli miękka, można ją poza tym ułożyć w 2 warstwach, jak ktoś chce jeszcze większego komfortu.

Nie wiem, o jakich podkładach pod namioty piszesz - znam folię bąbelkową i plandekę - folia szybko się niszczy, a po zwinięciu zajmuje b. dużo miejsca; plandeka jest ciężka i twarda, aczkolwiek najwytrzymalsza. Ja wybieram piankę, bo mam takie doświadczenie, ale nie narzucam się :wink:
tolekk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolekk » 13.07.2010 08:47

a ja polecam worki próżniowe, odsysasz odkurzaczem powietrze i połowę mniej rzeczy, jako że jedziemy w 4 os Golfem IV to musimy to jakoś zapakować, więc co się da pakuje do worków i zasysam:P można kupić na alledrogo i w sklepach po 5 zł widziałam, co prawda jakość różna ale czemu nie spróbować.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 13.07.2010 10:48

worki próżniowe super sprawa, ale gorzej z powrotem, skąd wziąć odkurzacz? ;)
ja w tym roku jadę pierwszy raz pod namiot nie mam pojęcia jak ten cały majdan zapakować :roll:
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 13.07.2010 11:15

kurush napisał(a):Lepsza, bo:

łatwa w transporcie
leciutka
nie niszczy się po jednym wyjeździe
jako pianka jest ...piankowa :-), czyli miękka, można ją poza tym ułożyć w 2 warstwach, jak ktoś chce jeszcze większego komfortu.

Nie wiem, o jakich podkładach pod namioty piszesz - znam folię bąbelkową i plandekę - folia szybko się niszczy, a po zwinięciu zajmuje b. dużo miejsca; plandeka jest ciężka i twarda, aczkolwiek najwytrzymalsza. Ja wybieram piankę, bo mam takie doświadczenie, ale nie narzucam się :wink:

Ja używam od kilku lat takich "plandek"
http://toya.pl/product_card.phtml?cat_p ... rand=vorel
Jest cienka nie zajmuje dużo miejsca i dzięki oczkom można ją dobrze przyszpilić do podłoża cena też jest niewielka.
Ja robię tak że daję ją pod cały namiot i jeszcze sporo przed namiot tak aby wystarczyło pod cały pawilon i mam podłogę na całości :D
Łatwo się zamiata a woda przelatuje przez nią.
tolekk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolekk » 13.07.2010 14:16

ita napisał(a):worki próżniowe super sprawa, ale gorzej z powrotem, skąd wziąć odkurzacz? ;)
ja w tym roku jadę pierwszy raz pod namiot nie mam pojęcia jak ten cały majdan zapakować :roll:

tzn. z powrotem można odessać powietrze na stacji benzynowej, ale myślę ze będzie mniej bagaży na powrót do domu. nie będzie tyle jedzenia, wody itd:)

Ita, gdzie się wybierasz?? Heh z tego co czytałam zachwycił nas Filip vel Darek Pakostane, i tam sie wybieram:) Ehh mnie też przerażaa pakowanie!!
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 13.07.2010 14:58

gimlet napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Jedź po stalowe gwoździe, "socjalistyczna szpilka" widoczna na zdjęciu nie nadaje się do wbijania w chorwacką ziemię.

A co ze szpilkami stalowymi dostępnymi w sklepach ze sprzętem wysokogórskim? Ja się nie upieram, może gwoździe faktycznie lepsze. :roll:

:idea: Polecam ZĘBY do BRON rolniczych :lol: , stalowe, hartowane, idą jak w masło, sprawdzone. :wink: Do nabycia w sklepach ze sprzętem rolniczym. Znalazłem trzy rozmiary sprawdziły się doskonale na skalistym podłożu. :lol: 8)
:papa: :hut:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.07.2010 18:44

ita napisał(a):worki próżniowe super sprawa, ale gorzej z powrotem, skąd wziąć odkurzacz? ;)

Kupujesz elektryczna pomkę np. INTAK do pompowania materacy.
Przekładasz końcówkę w miejsce zasysania powietrza i po sprawie...
Zawsze tak oprózniam materace przed trransportem.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 13.07.2010 20:58

FUX dzięki, pompkę elektryczną mam, nie pomyślałam, że można ją wykorzystać :)

tolekk, na początek jadę na Peljesac, a potem jeszcze nie wiem, ale prawdopodobnie do Pakostane ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.07.2010 21:00

ita napisał(a): ale prawdopodobnie do Pakostane ;)

8O Kiedy?

Pospolite spotkanie po 18 VII sie szykuje... 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2010 21:02

Ja jestem od 15 lipca w Pakoštane
mam nadzieje, że kwaterę dostanę :D
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 13.07.2010 21:03

FUX napisał(a):
ita napisał(a): ale prawdopodobnie do Pakostane ;)

8O Kiedy?

Pospolite spotkanie po 18 VII sie szykuje... 8)

my dopiero pod koniec sierpnia, będę żerować na waszych relacjach :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.07.2010 21:48

ita napisał(a): będę żerować na waszych relacjach :lol:

Chyba te kości z jagnięciny, prosiaka oraz ości serdeli z Ryneczku...
POLECAM... 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone