Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 12.11.2009 18:00

Krystof napisał(a):a macie jakąś opinię na temat mat samopompujących ( i jakieś propozycje cenowe)?

ja się w tym roku straszie umęczyłem na materacu - było mi i niewygodnie i nieziemsko gorąco - budziłem się w nocy mokry - wynik był taki, że ostatecznie spałem na ręczniku na gołej podłodze, K.

Mata samopompująca wygodniejsza nie będzie bo przecież jest znacznie cieńsza.
My również pompujemy materace gumowe (nie całkiem na full dla zapewnienia ugięcia) a na nie cienki kocyk coby odizolować się od gumy, a od góry rozpięty śpiwór cienki (baaardzo stary :) )
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.11.2009 21:10

Krystof napisał(a):a macie jakąś opinię na temat mat samopompujących ( i jakieś propozycje cenowe)?

ja się w tym roku straszie umęczyłem na materacu - było mi i niewygodnie i nieziemsko gorąco - budziłem się w nocy mokry - wynik był taki, że ostatecznie spałem na ręczniku na gołej podłodze, K.

Kolega to wygodny jest. A kto powiedział, że na materacu będzie jak w łóżku. Wiadomo, że gorzej się śpi. Nie był kolega na obozie harcerskim albo w wojsku na zimowej szkole ognia?. Jak znajomi wędkarze z koła warszawskiego PZW z przewodniczącym na czele na ryby pojechali to trzy dni bez materaca spali, dużo natomiast pili i nie narzekali, że ich coś boli jedynie to głowa ale to dopiero na trzeci dzień. Niech kolega nie rezygnuje z zwykłego materaca i sam go pompuje. Samopompujący materac to przesada i lenistwo. Darz Bór kolego pozdrawiam.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 12.11.2009 22:13

piotr.wd napisał(a):Witam
Ja również w minione wakacje mając 42 lata rozpocząłem przygodę z namiotami i pobytem na kampingach wraz z rodznią. Po pobycie 2, 5 tygodniowym, zatrzymując się na 4 kampingach ( 3 razy we Włoszech Wenecja, Gargano, Florencja i raz w Chrwacji - Istria ) uważam, że nie miałem lepszych wakacji, niż te minione. Wcześniej głownie jeździliśmy do Chorwacji do apartamentów. Aktualnoie planujemy już urlop 2010 oczywiscie pod namioty.
Pozdrawiam

Piotr może podrzucisz jakieś fotki, albo powiedz na których kempingach byłeś.
Jeśli tak to przerzuć to do innego tematu.
piotr.wd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.wd » 13.11.2009 09:43

stary_jac napisał(a):
piotr.wd napisał(a):Witam
Ja również w minione wakacje mając 42 lata rozpocząłem przygodę z namiotami i pobytem na kampingach wraz z rodznią. Po pobycie 2, 5 tygodniowym, zatrzymując się na 4 kampingach ( 3 razy we Włoszech Wenecja, Gargano, Florencja i raz w Chrwacji - Istria ) uważam, że nie miałem lepszych wakacji, niż te minione. Wcześniej głownie jeździliśmy do Chorwacji do apartamentów. Aktualnoie planujemy już urlop 2010 oczywiscie pod namioty.
Pozdrawiam

Piotr może podrzucisz jakieś fotki, albo powiedz na których kempingach byłeś.
Jeśli tak to przerzuć to do innego tematu.

Ok. Napisałem tu ponieważ ktoś zaczoł ten wątek.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.11.2009 14:29

Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.11.2009 15:15

Kolega to wygodny jest. A kto powiedział, że na materacu będzie jak w łóżku. Wiadomo, że gorzej się śpi.

No własnie rzecz w tym, że wręcz przeciwnie - materac jest dla mnie zdecydowanie za wygodny! :wink:

Samopompujący materac to przesada i lenistwo.

W macie samopompującej nie cenię sobie tego, że "samopompująca", a bardziej, że "mata".

Liczę, że to taki kompromis pomiędzy gołą glebą, a za miękkim materacem.
Czyli kompromis pomiędzy potrzebami mojej rodziny (może być miękko) a moimi (może być goła gleba, byle się nie pocić w nocy).

Pytanie moje miało na celu uzyskanie informacji, czy mata (samopompująca) też klei się do ciała, czy może wykonana jest z tworzywa folio-dalekiego, czego własnie od niej oczekuję.

Ostatecznie, jeśli nie kupięsamopompującej, to wezmę karimatę. Nigdy więcej materaca 8)

K.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.11.2009 15:17

http://www.youtube.com/watch?v=56XL0TysIn0

pe-tar-da!
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 13.11.2009 15:38

maciek1956 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=56XL0TysIn0

Genialne :lol:

pozdr
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 13.11.2009 15:43

Krystof napisał(a):Pytanie moje miało na celu uzyskanie informacji, czy mata (samopompująca) też klei się do ciała, czy może wykonana jest z tworzywa folio-dalekiego, czego własnie od niej oczekuję
K.

Moja, jakaś taka tania... - klei się... :wink:
Wystarczy prześcieradło i już :wink:
Moim zdaniem jest o niebo lepsza od materaca. Od karimaty też bo trochę bardziej miękka :)

pozdr
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.11.2009 15:52

Moja, jakaś taka tania... - klei się...
Wystarczy prześcieradło i już
Moim zdaniem jest o niebo lepsza od materaca. Od karimaty też bo trochę bardziej miękka

no i o to chodziło, muchos gracias :wink: teraz tylko problem, gdzie tanio kupić, ale taki problem, to nie problem,

miłego piątku, trzynastego dnia miesiąca, do zobaczenia w poniedziałek, Krystof
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2009 17:27

Woda od płukania rąk - owoców.

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2009 17:29

A wiatraczek robimy z "Karlowacko" lub innych napojów.

Obrazek
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 13.11.2009 17:31

W Dziesięcioboju mają spory wybór grubości mat.
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 13.11.2009 18:33

smoki3 napisał(a):A wiatraczek robimy z "Karlowacko" lub innych napojów.

Obrazek

a ten wiatraczek to do czego służy? BO NIE ŁAPĘ :D :?:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.11.2009 18:35

Nie widzisz z tyłu satelity?? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone