Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.07.2009 10:54

mruczycho napisał(a):9x300mm

No ... takie budowlane do więźby dachowej... ostatecznie mocujesz do podłoża w Cro swój dach nad głową :D
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 10.07.2009 11:13

ita napisał(a):jakie długie maja być gwożdzie do przybicia namiotu? musze cos kupić a nie mam pojęcia jak to ma wygladac, doradźcie prosze

:idea: Sprawdzone rozwiązanie na skaliste podłoże to ZĘBY OD BRONY. Zęby od bron konnych są mniejsze niż te traktorowe. Po obcięciu gwintu i spiłowaniu krawędzi super śledź :wink: Idzie jak w masło i jest stabilny. :lol: Kombinowałem długo, ale ten patent się sprawdza. :lol: :wink: pozdrav
:!: ps. do nabycia na sztuki w sklepach ze sprzętem rolniczym cena 2,5 - 3 zeta :P
pozdrav :D :) :lol:
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 10.07.2009 11:23

dagiesza napisał(a):(...) ZĘBY OD BRONY. Zęby od bron konnych są mniejsze niż te traktorowe. Po obcięciu gwintu i spiłowaniu krawędzi super śledź(...)

:lool: tego jeszcze nie było!
dobry pomysł 8O :D
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 20.07.2009 22:39

trochę z innej beczki, tak mi się marzy pod namiot w przyszłym roku (na razie trudno rodzinkę przekonać) problem w tym że nie mam kompletnie doświadczenia tzn. jakie musi byc wyposaz., na co zwracac uwage, jakie zwyczaje na kampingach etc. byc możliwe że ktoś zna strone www lub może polecić jakąś książke, coś w rodzaju prawdziwego ABC.
Z góry dziękuje za info.
A tak żeby żonę przekonać, proszę potwierdźcie że po ...hm czterdziestce też jeżdżą pod namioty (nie campery)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.07.2009 00:41

stary_jac napisał(a):A tak żeby żonę przekonać, proszę potwierdźcie że po ...hm czterdziestce też jeżdżą pod namioty (nie campery)

Jeżdżą po 50- ce pod namiot :wink: widziałem tez starszych :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.07.2009 07:19

stary_jac napisał(a):ktoś zna strone www lub może polecić jakąś książke, coś w rodzaju prawdziwego ABC.
Z góry dziękuje za info.

Wg mnie lepszego źródła informacji niż na naszym forum nie znajdziesz :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.07.2009 15:52

Mąż dostał na urodziny TO i teraz się upiera, że weźmie to do Cro, bo na pewno się przyda.... a to że takie duże coś się nam już raczej do auta nie zmieści, to jest to mało wazne dla niego :wink:
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 27.07.2009 17:38

Roksa_ napisał(a):Mąż dostał na urodziny TO i teraz się upiera, że weźmie to do Cro, bo na pewno się przyda.... a to że takie duże coś się nam już raczej do auta nie zmieści, to jest to mało wazne dla niego :wink:

Ale jak coś z samochodu odpadnie, to będzie czym przyspawać.:wink:
A przy okazji: kupiłem w Tesco za ok. 5 zł przyrząd do wyciągania śledzi. Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że poradzi sobie z gwoździami.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.07.2009 12:23

piotrulex napisał(a):
wczoraj doszlo

profilaktycznie zgram wszelkie dane warte milony euro a sprzet za pol tysiaca euro zaryzykuje :wink:

niebawem relacja z dzialania tej 150W (chwilowo 300W) przetwornicy za cale 40 zeta :wink:

Witam po wyjazdowej przerwie :)

Przetwornica 12V/230V sie spisala

podwojny palnik gazowy dal rade

stoliczek z Tesco za 35 zeta byl wrecz idealny

Nowy campus Indiana 2+2 nieco uciepial po nawalnicy w nocy z 23 na 24 lipca ale sie naprawi :wink:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 11.11.2009 00:01

stary_jac napisał(a):A tak żeby żonę przekonać, proszę potwierdźcie że po ...hm czterdziestce też jeżdżą pod namioty (nie campery)

Wiesz powiem wprost ... co Ty przyjacielu za pierdoły piszesz :lol: :lol: :lol: :lol:

Co to jest za wiek po 40 stce ??? sam mam 44 i nie wydaje mi sie ze to jest jakis wiek . czuje się jak 20 paro latek :lol: :lol: :lol:

tylko nam sie dzieci nieco zestarzały :lol: :lol: :lol:

W ubiegłym roku bylem właściwie pierwszy raz w życiu na campingu pod namiotem , nie licząc czasów harcerskich w wieku około 12- 14 lat .

Wszystko zależy od twojego nastawienia i Twojej małżonki , jeśli macie otwarty stosunek do życia i sytuacji , nie jesteście malkontentami , to na campingu naprawdę jest wspaniale ,

poczytaj wątek http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=25688

tu masz wszystkie za , a nawet przeciw :lol:

wybór należy od Ciebie , a własciwie od Was .....

.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 11.11.2009 00:12

luska1973 napisał(a):Polecam zabranie własnych linek do zawieszenia na drzewie, bo myśmy w zeszłym roku wzięli 2 szt. nie sprawdzając czy jest je na czym powiesić i niestety w stanie nieużywanym wróciły do domu :-(((
Za to w tym roku jesteśmy przygotowani nawet na dosyć dużą odległość między drzewami :-)

My za rada z forum zabralismy ok 50m linki 8mm lub 6mm przydała sie na wiele sposobów , pranie , powieszenie hamaku , przedłużenie linek od pawilonu, podwieszenie plandeki w celu dodatkowego cienia . taka lineczka miejsca nie zajmuje , a jest wszech strona
piotr.wd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.wd » 12.11.2009 10:42

Witam
Ja również w minione wakacje mając 42 lata rozpocząłem przygodę z namiotami i pobytem na kampingach wraz z rodznią. Po pobycie 2, 5 tygodniowym, zatrzymując się na 4 kampingach ( 3 razy we Włoszech Wenecja, Gargano, Florencja i raz w Chrwacji - Istria ) uważam, że nie miałem lepszych wakacji, niż te minione. Wcześniej głownie jeździliśmy do Chorwacji do apartamentów. Aktualnoie planujemy już urlop 2010 oczywiscie pod namioty.
Pozdrawiam
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 12.11.2009 15:24

a macie jakąś opinię na temat mat samopompujących ( i jakieś propozycje cenowe)?

ja się w tym roku straszie umęczyłem na materacu - było mi i niewygodnie i nieziemsko gorąco - budziłem się w nocy mokry - wynik był taki, że ostatecznie spałem na ręczniku na gołej podłodze, K.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.11.2009 17:22

Krystof napisał(a): wynik był taki, że ostatecznie spałem na ręczniku na gołej podłodze, K.

Hardkor... :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.11.2009 17:33

FUX napisał(a):
Krystof napisał(a): wynik był taki, że ostatecznie spałem na ręczniku na gołej podłodze, K.

Hardkor... :twisted:

To Ty chyba "hardkoru" jeszcze na oczy nie widziałeś :lol: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone