Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.06.2009 11:05

Ja do bajek dla małej kupiłem navi z możliwie dużym wyświetlaczem :lool: Przykleję na boczną szybę, można słuchawki podłączyć i gitara, bo mnie raczej w drodze do Cro się nie przyda ten wynalazek :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.06.2009 20:40

waldis napisał(a):
piotrulex napisał(a):Gdzies na forum widzialem kiedys pieknie spisana liste co mozna by zabrac z soba na wyjazd do cro na kemping - chcialbym swoja z 2005 zweryfikowac - kto zapoda linka?

O to się rozchodzi?

Tak. Dziekuje
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.06.2009 20:44

filip122 vel Darek napisał(a):
No i jak testy wypadly ? Jest cos warta ta przetwornica ?
Uciagnie na niej laptop ?

przesylka dojdzie na pocztku tygodnia - tzn. powinna :wink:

napisane ze przetwornica stale uciahnie 150W i chwilowo 300W. na zasilaczu od mojego lapka napisane 65W wiec mysle, ze bedzie OK

przetwornice maja jakies zabezpieczenie przd przegrzaniem. przy okolo 60 stopniach najczesciej sie wylaczaja i tylko to mnie zastanawia w praktyce :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.06.2009 20:46

Rysio napisał(a):Ja do bajek dla małej kupiłem navi z możliwie dużym wyświetlaczem :lool: Przykleję na boczną szybę, można słuchawki podłączyć i gitara, bo mnie raczej w drodze do Cro się nie przyda ten wynalazek :)

navi mam w takim smiesznym wielofunkcyjnym fonie z wifi i innymi wynalazkami

nie mam w planie nowgo sprzetu tym bardziej ze coraz czesciej sie slyszy ze dlugo ten system juz nie pociagnie - trudno mi w to uwierzyc ale mowia koncowke 2010 roku :wink:
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 14.06.2009 16:18

Polecam tylko na chwile uruchomic wyobraznie co zrobic moze laptop na "sznurkowym mocowanu" w przypadku koniecznosci nadepniecia hamulca przy predkosci 60-80km , w zlych ukladach moze zabic dziecko. Albo profesjonalny uchwyt albo nic.
Jesli chodzi o przetwornice to poniewaz podpinamy do nich stosunkowo droga i wrazliwa elektronike, dobrze zeby chociaz na wyjsciu dawala sinusoidalne napięcie, ideal trapezowe ale to nie dokupienia na allegro
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 14.06.2009 16:59

claude napisał(a):Polecam tylko na chwile uruchomic wyobraznie co zrobic moze laptop na "sznurkowym mocowanu" w przypadku koniecznosci nadepniecia hamulca przy predkosci 60-80km , w zlych ukladach moze zabic dziecko. Albo profesjonalny uchwyt albo nic.
Jesli chodzi o przetwornice to poniewaz podpinamy do nich stosunkowo droga i wrazliwa elektronike, dobrze zeby chociaz na wyjsciu dawala sinusoidalne napięcie, ideal trapezowe ale to nie dokupienia na allegro

Przeciez do przetwornicy podpianmy zasilacz laptopowy ,

wiec on juz reszte powinien w miare dopasowac ,

a po za tym jak jeli ma cos pasc to padnie zasilacz ,

ale nie sadze zeby mial powod paśc

jedynie moze przestac dzialas i nie podawac napiecia na laptopa
w danej chwili

.
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 15.06.2009 23:53

Widzialem juz sporo laptopow i pc , ktore nie byly wpiete do listwy (porzadnej) stabilizujacej napiecie i zasilacze czesto przezyly a plyty glowne byly spalone. Do byle jakiej chinskiej przetwornicy mozna bez problemu podpinac lampki , lodowki itp ale przy drozszej elektronice bym sie zastanowil :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.06.2009 10:23

claude napisał(a):Widzialem juz sporo laptopow i pc , ktore nie byly wpiete do listwy (porzadnej) stabilizujacej napiecie i zasilacze czesto przezyly a plyty glowne byly spalone. Do byle jakiej chinskiej przetwornicy mozna bez problemu podpinac lampki , lodowki itp ale przy drozszej elektronice bym sie zastanowil :D

wczoraj doszlo

profilaktycznie zgram wszelkie dane warte milony euro a sprzet za pol tysiaca euro zaryzykuje :wink:

niebawem relacja z dzialania tej 150W (chwilowo 300W) przetwornicy za cale 40 zeta :wink:
kurush
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurush » 17.06.2009 23:29

piotrulex napisał(a):niebawem relacja z dzialania tej 150W (chwilowo 300W) przetwornicy za cale 40 zeta :wink:

no, no... podgrzewaj jeszcze atmosferkę!... Ja chyba urlop wcześniej wezmę, żeby nie przegapić premiery twojej relacji :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.06.2009 09:10

Wczoraj odebralem sobie w Warszawce taki oto zakup allegro

http://www.allegro.pl/item662623708_dwu ... tanio.html

Mam nadzieje, ze bedzie sie tak dobrze spisywac jak wyglada

W kwestii przetwornicy to jeszcze nie sprawdzilem :wink:

Zakupilem w PZMot karte CCI za 40 pare zeta
Chojraki123
Podróżnik
Przydatne tez jest.....

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chojraki123 » 22.06.2009 19:20

Srebrna taśma Patex wzmacniana siatką ... mozna tym zreperowac wszystko ... nawet zrobić sobie szybę tylną w samochodzie ...
wiem bo cos takiego sam ulepiłem :)
Ostatnio edytowano 16.12.2009 00:16 przez Chojraki123, łącznie edytowano 1 raz
gabrychalodz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabrychalodz » 26.06.2009 21:57

witam!! mam pytanie !! byl ktos w miejscowosci Tribunj kolo Vodice??
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 26.06.2009 22:03

gabrychalodz napisał(a):witam!! mam pytanie !! byl ktos w miejscowosci Tribunj kolo Vodice??

Boziu, ale wejście... 8O

poczytaj trochę to forum, użyj szukajki
gabrychalodz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabrychalodz » 27.06.2009 21:55

jeju!! nie chce mi sie czytac!! sa jakies pola namiotowe lub campingi w tribunj??
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.06.2009 08:06

gabrychalodz napisał(a):jeju!! nie chce mi sie czytac!! sa jakies pola namiotowe lub campingi w tribunj??

Tobie sie nie chce czytac po raz pierwszy a nam nie chce sie pisac tego samego po raz kolejny ...

Wiec mamy problem, tzn. Ty masz problem :wink:

Zreszta to nie jest odpowiedni temat :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone