Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.05.2009 10:12

o rany to my pewnie bedziemy go rozwijac jeszcze dłużej :roll: bo,że 2 osoby to jeszcze przeżyjemy. Trzeba się będzie przed wyjazdem nauczyć. :x
Na kempingach będziemy raczej po tygodniu, chcielibyśmy mieć w miarę wygodnie. Mam nadzieję, że nie będę przeklinać tego namiotu.
Ja chciałam T4 XL ale mój mąż uparł się na T4 XL Air, ale w sumie między nimi chyba nie ma aż takiej mega różnicy w rozkładaniu?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2009 11:16

ita napisał(a):o rany to my pewnie bedziemy go rozwijac jeszcze dłużej :roll: bo,że 2 osoby to jeszcze przeżyjemy. Trzeba się będzie przed wyjazdem nauczyć.

Proponuję rozwijać przed wyjazdem co najmniej dwa razy aby nabrać wprawy.
Ja z każdym nowym zakupionym namiotem tak robiłem.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 29.05.2009 11:33

Dzisiejsze namioty :) , oczywiście warto przed wyjazdem, tak jak Janusz radzi, raz czy dwa rozwinąć, sprawdzić co i jak.
Kiedyś, w starych czasach to były namioty, 2, czasami 3 godz ciągłej pracy przy składaniu, min 2 osoby, 4 też były mile widziane. Dwa wielkie wory, po ok 1 m wysokości, średnicy ok 40 cm, ciężkie jak ..., cały bagażnik zajęty namiotem, a gdzie reszta, materace (też ciężkie), krzesełka, stoliki... :?:
Czy ktoś pamięta np, taki namiot jak Bałtyk 4 :?:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.05.2009 12:05

Na kempingach będziemy raczej po tygodniu, chcielibyśmy mieć w miarę wygodnie. Mam nadzieję, że nie będę przeklinać tego namiotu.

ja Ci go zazdroszę, bo jest fajnie przewiewny, na prawdę duży, wygodny i w małej torbie po spakowaniu - jak pisałem, jak dla nas za długo się rozkłada, ale poza tym (i ceną), to raczej więcej negatywów nie ma - zatem przeklinać go (zapewne) nie będziesz :wink:

PS
A co sądzicie o KUCHENCE INDUKCYJNEJ na campingu?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.05.2009 12:17

Janusz Bajcer napisał(a):Proponuję rozwijać przed wyjazdem co najmniej dwa razy aby nabrać wprawy.
Ja z każdym nowym zakupionym namiotem tak robiłem.

czekamy na jakis sloneczny weekend aby swojego postawic :D
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 29.05.2009 13:30

ita napisał(a):o rany to my pewnie bedziemy go rozwijac jeszcze dłużej :roll: bo,że 2 osoby to jeszcze przeżyjemy. Trzeba się będzie przed wyjazdem nauczyć. :x
Ja chciałam T4 XL ale mój mąż uparł się na T4 XL Air, ale w sumie między nimi chyba nie ma aż takiej mega różnicy w rozkładaniu?

W zeszłym roku zakupiliśmy taki namiot, jest naprawdę świetny do Chorwacji. Co do rozkładania to nie jest aż taki duży problem. "Rurki" są różnego koloru i wchodzą w odpowiedniego koloru "pochewki", więc nie trzeba myśleć gdzie wetknąć daną rurkę. Fakt jest ich chyba z 9 sztuk, ale dacie radę. Za to funkcjonalność i przewiewność tego namiotu przewyższa trudy rozkładania. A po pozamykaniu na suwaki wszystkich powierzchni przewiewnych tworzy się zwykły namiot 4.2 XL i można używać w chłodniejszych klimatach.

Pozdrawiam
Robert
Ostatnio edytowano 29.05.2009 13:57 przez Rubinio, łącznie edytowano 1 raz
piotr.wd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.wd » 29.05.2009 13:35

ita napisał(a):o rany to my pewnie bedziemy go rozwijac jeszcze dłużej :roll: bo,że 2 osoby to jeszcze przeżyjemy. Trzeba się będzie przed wyjazdem nauczyć. :x

Witam
Również kupiłem ten sam namiot T4.2 XL AIR. Za pierwszym razem rozkładanie trwało długo, lecz już za kolejnym było znacznie lepiej. Testowałem go u siebie w ogrodzie. Do CRO i do IT wybieram się pod namiot po raz pierwszy więc mam nadzieję że spełni moje oczekiwania. No cóż cena wzrosła tego namiotu w odstatnich miesiącach wzrosła o ponad 30% od niecałych 800 zł w lutym poprzez 899 w kwietni do 1079 w maju. Obecnie 999 zł. Ja niestety wstrzeliłem się w tą najwyższą cenę :( ...
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.05.2009 13:38

Za pierwszym razem rozkładanie trwało długo, lecz już za kolejnym było znacznie lepiej.

a jednostkach czasu to jak by to brzmiało?
piotr.wd
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.wd » 29.05.2009 14:32

Krystof napisał(a):
Za pierwszym razem rozkładanie trwało długo, lecz już za kolejnym było znacznie lepiej.

a jednostkach czasu to jak by to brzmiało?

za pierwszym razem 2 do 2,5 godziny, pomoc syn 10 letni, składanie 1 godzina ta sama pomoc. Za drugim już ok. 1 godz. za trzecim będzie jeszcze lepiej :-)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.05.2009 14:41

a za piątym sam się rozłoży i złoży :wink:

ale faktyczni - szybko to nie jest (tak się pocieszam, bo takiego nie mam :wink: )
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.05.2009 16:33

ach i tak miód na moje serce, bo raczej chwalicie :D z rozkładaniem poćwiczymy- damy radę :D
dziękuję bardzo za wszystkie opinie,

p.s. nic nie wiem o kuchence indukcyjnej, nawet nie wiem co to jest :wink:
na razie jeszcze szukam odpowiednich materacy
w decathlonie drogie jak zaraza, dzisiaj dostałam ofertę "Netto", od poniedziałku kilka pierdół na kemping, m.in materace 142 cm szerokie 45 zł wydaje sie cena przyzwoita. Czy jesli chodzi o materace to trzeba na coś zwracać uwagę?

w ofercie jest jeszcze prysznic, czarny worek 25 l, za 19.99 warto takie coś nabyc?
najgorszy pewnie pierwszy raz, trzeba to wszystko skompletować, a potem witaj przygodo :lol:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 29.05.2009 17:07

No właśnie ... Najgorszy pierwszy raz my tez pierwszy , dobrze ze jest to forum można wiele sobie poczytać i dowiedzieć sie .

Pochwale się tez kupiłem właśnie namiot

wlasnie ten

http://www.mysport.pl/product/--/11440////namiot_campus_harvard_de_luxe_4+2.html.

Dzisiaj przyjechał kurierem , jak przestanie padac to trzeba faktycznie rozłożyć .

Co do Materacy myślę ze szajsu nie ma co kupować , tylko czy cena jest wykładnikiem jakości . myślałem o tych materacach

http://sklep.intersport.pl/product-pol-1186476117-Materac-COLEMAN-Comfort-Double.html

lub ten

http://www.allegro.pl/item639719767_materac_dmuchany_z_pompka_203x185x23_cm_67227.html

tylko czy ta pompka wbudowana w materac jest coś warta ?

Proszę również o opinie na temat materacy
Ostatnio edytowano 29.05.2009 17:54 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2009 17:13

Ja mam podwójny welurowy firmy Intex - polecam :lol:

http://www.dmuchane.pl/index.php?d=katalog&k_id=25

Dla tych co pierwszy raz dla przypomnienia - Lista Jacunia :lol:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.05.2009 17:41

Filip vel Darek :) pierwszy drogi okrutnie a drugi bardzo szeroki, sprawdź czy wejdzie do namiotu.

Janusz, dzięki listę Jacunia oczywiście już mam :)
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 29.05.2009 17:48

Czyli sprawdzaja sie materace ze sredniej polki?

wcale nie te najdrozsze ...

Co do pomki to taka wlasnie widzialem w akcji

http://www.dmuchane.pl/index.php?p242,pompka-tlokowa-double-quick-ii-intex-36cm-68614

Cicha i wydajna Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone