SVIBANJ napisał(a):kolti napisał(a):czy ktoś z Was używa kuchenki turystycznej na kartusze(naboje). Znalazłem taką na allegro......
Nie jestem pewien o jaka kuchenka Ci chodzi.Napisz coś więcej ,albo wklej jakiś link to postaram się napisać coś mądrego
kolti napisał(a):
Już podaję http://www.dwunastka.net.pl/index.php?k ... urystyczne.[/url][/code]
kolti napisał(a):Już podaję http://www.dwunastka.net.pl/index.php?k ... urystyczne.[/url][/code]
SVIBANJ napisał(a):kolti napisał(a):Już podaję http://www.dwunastka.net.pl/index.php?k ... urystyczne.[/url][/code]
Kuchenka sama w sobie fajna.Stosunkowo duży palnik i dobra regulacja wielkości płomienia pozwala nie tylko na gotowanie ,ale (co często ważniejsze ) bezproblemowe podgrzewanie potraw. Plusem jest także to ,że jest 2 funkcyjna więc zawsze można podłączyć zwykłą butle gazową.
Co do gotowania przez 3 godziny na jednym naboju to raczej nie licz na to. Wiele rzeczy na to wpływa. Temperatura otoczenia,wiatr,ilość (objętość) potraw jakie podgrzewamy lub gotujemy to wszystko ma wpływ na wielkość płomienia a wiec i tempo spalania gazu. Przyjmij raczej ,że w realu będzie to 50-60 % deklarowanego przez sprzedawce czasu. Osobna sprawa to dostępność kartuszy.Jeżeli rzeczywiście są typowe to w sezonie,w dużych marketach ogrodniczo-budowlanych nie powinno być problemu ,ale poza sezonem lub za granicą może być z tym kicha
... No ale zawsze pozostaje Cie wtedy możliwość podłączenia butli
Ja z podobnej kuchenki zrezygnowałem z powodu problemów z kartuszami.(zwykłą butlę zawsze jedna da się gdzieś napełnić) no i moja była marnej jakości .
Janusz Bajcer napisał(a):kolti napisał(a):
Już podaję http://www.dwunastka.net.pl/index.php?k ... urystyczne.[/url][/code]
Ciekawie to wygląda, ale jeden palnik to trochę mało
Janusz Bajcer napisał(a):kolti napisał(a):
Już podaję http://www.dwunastka.net.pl/index.php?k ... urystyczne.[/url][/code]
Ciekawie to wygląda, ale jeden palnik to trochę mało
kolti napisał(a):...Czy są jakieś zastrzeżenia jeżeli chodzi o temperaturę w jakiej mają być one przechowywane?
kolti napisał(a):Jadę z żoną i córką nastawiamy się na intensywne zwiedzanie (pierwszy raz na Bałkanach i w ogóle pod namiotem za granicą) więc o konkretnym gotowaniu nie myślimy, raczej podgrzewanie tego co w słoikach i zupki z proszku. Dlatego pomyślałem, że jeden palnik wystarczy, ale nie mam wielkiego doświadczenia więc jestem otwarty na wszelkie sugestie.
kolti napisał(a):Jadę z żoną i córką nastawiamy się na intensywne zwiedzanie (pierwszy raz na Bałkanach i w ogóle pod namiotem za granicą) więc o konkretnym gotowaniu nie myślimy, raczej podgrzewanie tego co w słoikach i zupki z proszku. Dlatego pomyślałem, że jeden palnik wystarczy, ale nie mam wielkiego doświadczenia więc jestem otwarty na wszelkie sugestie.
Janusz Bajcer napisał(a):kolti napisał(a):Jadę z żoną i córką nastawiamy się na intensywne zwiedzanie (pierwszy raz na Bałkanach i w ogóle pod namiotem za granicą) więc o konkretnym gotowaniu nie myślimy, raczej podgrzewanie tego co w słoikach i zupki z proszku. Dlatego pomyślałem, że jeden palnik wystarczy, ale nie mam wielkiego doświadczenia więc jestem otwarty na wszelkie sugestie.
Prawie dwadzieścia lat wakacje z Rodziną spędzałem pod namiotem
Zdecydowanie polecam dwa palniki i tradycyjną butlę gazową.