Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.11.2008 13:38

Popiel napisał(a):Foto, które osobiście zrobiłem :lol:

Obrazek

Zalety:
czujesz się wyższy od wszystkich, ty wszystkich widzisz i ciebie widzą, w pupkę nie dostaniesz wilka, nawet jak się moczysz w nocy, lepsze widoki, widzisz go z daleka i zawsze trafisz do swojego namiotu, utrudnienie dla złodziei...
Wady: hmm... brak miłej pomyłki po przebudzeniu rano w nie swoim namiocie, jak za wysoko pójdziesz może się zrobić gorąco :wink:

Jako wadę można podać: dozwolone obciążenie do 20 kg :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.11.2008 13:53

Roksa_ napisał(a):Jako wadę można podać: dozwolone obciążenie do 20 kg :)

POWODZENIA...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2008 18:05

JacYamaha napisał(a):
Roksa_ napisał(a):Jako wadę można podać: dozwolone obciążenie do 20 kg :)

POWODZENIA...

I ZDROWIA... SPADOCHRONU Z DOPALACZEM. :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.11.2008 09:55

E tam, z 10kg by wytrzymało, bez gwałtownych ruchów :twisted:
P.s. Po słupie poznać można, że to raczej nie pole w Cro? :)
Tomass33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomass33 » 04.01.2009 11:19

A ja sie zastanawiam jak by sie sprawował taki namiot i czy znajdę dla niego miejsce na kempingach chorwackich

http://www.allegro.pl/item501742271_nam ... z_bcm.html
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.01.2009 12:13

Tomass33 napisał(a):A ja sie zastanawiam jak by sie sprawował taki namiot i czy znajdę dla niego miejsce na kempingach chorwackich

Bez problemu znajdziesz miejsce na taki namiot na Chorwackich kempingach.
Na małym kempingu tzw. przydomowym gdzie można postawić kilka namiotów nie, ale jest dużo kempingów wielohektarowych , gdzie możesz postawić taki namiot :wink: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.01.2009 16:09

Tomass33 napisał(a):A ja sie zastanawiam jak by sie sprawował taki namiot i czy znajdę dla niego miejsce na kempingach chorwackich

To wcale nie jest duży namiot więc śmiało...
Tomass33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomass33 » 04.01.2009 19:20

JacYamaha napisał(a):

To wcale nie jest duży namiot więc śmiało...

7,20 x 7,60 to dość dużo i troche sie martwie w zeszłym roku miałem 2 dużo mniejsze namioty i pomieściłem się na campingu a ten namiot jest dość rozległy zobaczymy podczs wiosennego przeglądu sprzętu jak on wygląda po rozłożeniu
marekoz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekoz » 25.01.2009 20:26

janniko napisał(a):Witam
Od kilku lat uprawiamy "family car-tramping", głównie po Bałkanach.
Po zmianie kilku samochodów doszliśmy do wniosku, że do takich celów potrzebny byłby nam wóz campingowy, ale z pewnych względów (na razie) nie możemy sobie pozwolić na taki zakup, więc "ograniczyliśmy się" vanem - Toyota Previa, która okazała się idealna do realizacji naszych wojażerskich potrzeb, aczkolwiek wymagała jeszcze kilku drobnych "udoskonaleń", by w pełni sprostać naszym tramperskim oczekiwaniom. Kilkoma swoimi patentami chciałbym się "pochwalić":

1. poniżej nasza Previa dostosowana do spania
www.parkowa12.krakow.pl/prevcamp1

2. poniżej szczegółowy fotoreportaż z procesu powstawania konstrukcji
www.parkowa12.krakow.pl/prevcamp

3. poniżej Previa dostosowana do potrzeb campingowych
www.parkowa12.krakow.pl/prevtent_full_edit

Jakby ktoś był zainteresowany to właśnie wspomniany wóz wypatrzyłem na allegro http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7295207
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 03.02.2009 09:48

Ja tu w roli debiutanta - bo w Chorwacji pod namiotem jeszcze nie byliśmy. Wątek oczywiście przekopałam :D I mam pytanie, które mam nadzieję, nie powali swoją banalnością :oops: - proszę o wyrozumiałość :D

Czy w lipcu na kempingach zawsze znajdzie się miejsce dla namiotu, czy bywają problemy? Pytam dlatego, że w zamierzchłych czasach, jak jeździliśmy po innych krajach, zdarzało się, że na campach mieli full, i wędrowaliśmy od kempingu do kempingu. I zastanawiam się, czy w Cro też może nas to spotkać?

pozdrawiam
:papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.02.2009 10:02

Tymona napisał(a):...
Czy w lipcu na kempingach zawsze znajdzie się miejsce dla namiotu, czy bywają problemy? ...

witam. zawsze miejsce znajdowalismy choc bywalismy na duzych campach na kilka tysiecy osob a i miejsce czasami malo atrakcyjne i bez cienia
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.02.2009 10:06

Tymono , może się tak zdarzyć , szczególnie na mniejszych kempingach lub też miejsce będzie , ale w mniej atrakcyjnej części kempingu tzn. nie w "pierwszym rzędzie" od morza.
Ja jeździłem przeważnie w lipcu lub w sierpniu - i jakoś szczęśliwie na wcześniej upatrzonym kempingu zawsze miejsce było. :lol:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 03.02.2009 10:11

Dziękuję Wam za szybką odpowiedź :D Ponieważ Vis już zarezerwowaliśmy, to zaczynam akcję "upatrywania" kempingów, ale chyba nie muszę rezerwować? Tym bardziej, że planujemy objazdówkę po 2-3 noclegi:D

:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.02.2009 10:20

Tymona napisał(a): Ponieważ Vis już zarezerwowaliśmy, :papa:

Na Visie zarezerwowana kwatera :?:
Na pobyty 2-3 dniowe nie trzeba rezerwować kempingu , po co przepłacać.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 03.02.2009 10:25

Janusz Bajcer napisał(a):
Tymona napisał(a): Ponieważ Vis już zarezerwowaliśmy, :papa:

Na Visie zarezerwowana kwatera :?:
Na pobyty 2-3 dniowe nie trzeba rezerwować kempingu , po co przepłacać.

To efekt rodzinnego kompromisu :wink: dla każdego coś innego: na Visie będziemy długo, leniwie i plażowo, a potem akcja przyspiesza i dwa tygodnie wędrujemy:D :D :D

A wracając do tematu - o to mi chodziło, że nie trzeba rezerwować, bo zawsze się coś znajdzie :D :D :D

dziękuję i pozdrawiam
Magda
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone