Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hadson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadson » 08.02.2007 14:48

Z tą folią masz rację. Z małymi bąbelkami łatwiej zwinąć i mniej miejsca zajmuje. Duże są za duże. A można faktycznie połączyć 2 warstwy.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 08.02.2007 14:48

A tak wogóle to powiedzcie mi jak to jest możliwe spakować sie jadąc pod namiot?! Trzeba zabrać tyle różnych rzeczy ,że niemam pojęcia jak to zmieszcze.Samochód mam niemały bo Vectre kombi,ale i tak wydaje mi sie za mały.Rodzinka też niemała bo 2+2.W gre wchodzi jeszcze kufer na dach ale trzeba by było go kupić!!!! Zbyt dużo wydatków jak na taki wyjazd. :(
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.02.2007 14:49

rich72 napisał(a):...często materiał używany do produkcji Campusa czy Hannaha pochodzi od tego samego chińskiego producenta co na namioty z supermarketów.
...

Rysiu owszem ale za coś dobrego trzeba zapłacić nie ma bata ;) Zgadzam się z Ewą. Laminowanych szwów nie znajdziesz w namiotach za 200 zł z Tesco ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.02.2007 14:52

Pakula napisał(a):A tak wogóle to powiedzcie mi jak to jest możliwe spakować sie jadąc pod namiot?! Trzeba zabrać tyle różnych rzeczy ,że niemam pojęcia jak to zmieszcze.Samochód mam niemały bo Vectre kombi,ale i tak wydaje mi sie za mały.Rodzinka też niemała bo 2+2.W gre wchodzi jeszcze kufer na dach ale trzeba by było go kupić!!!! Zbyt dużo wydatków jak na taki wyjazd. :(

Pakula :lol: nauka pakowania się kłania :lol: ja do sedana zmieściłem wszystko :lol: a jak rozpakowałem to sam się dziwiłem, że tyle weszło bo mieliśmy i fotele składane, i stolik i parasol ogrodowy, i namiot, i kuchenkę gazową, wszystko wszystko wszystko co jest potrzebne na camping a dodatkowo jeszcze rakietki do badminktona i dmuchańce syna oraz 12 butelek wody mineralnej :lool: Sam nie wiem jak ja to zmieściłem ale bylo duuużo więcej niż ci wymieniłem :lool: ;)

Pozdrav :papa:
P.S. Żeby nie było - nie mam BOXu na dachu ;)
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 08.02.2007 14:56

No cóż chyba najpierw zrobie ''pakowanie'' dużo wcześniej przed wyjazdem i zobacze jak mi z tym poszło.Żeby sie niezdziwić dzień przed wyjazdem :lol: :lol:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.02.2007 14:58

Lesiu a to jest prawda niestety. Ja mam namiot wojskowy (ma chyba ze 20 lat) i raczej nie przecieka chyba że przy dłuższych opadach i jak coś do powłoki dotyka. Największym jego problemem jaki pamiętam znad polskiego morza to to że co chwila ktoś nas budził z okrzykiem "O KU.WA :!: " czemu towarzyszyło szarpnięcie namiotem i BUM kładącego się. Odciągi mają po 6 mb :D i mają zielony maskujący kolor (jak cały namiot). Największym plusem natomiast wymiar - 3 metry średnicy :lol: :wink:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 08.02.2007 14:59

Pakula napisał(a):A tak wogóle to powiedzcie mi jak to jest możliwe spakować sie jadąc pod namiot?! Trzeba zabrać tyle różnych rzeczy ,że niemam pojęcia jak to zmieszcze.Samochód mam niemały bo Vectre kombi,ale i tak wydaje mi sie za mały.Rodzinka też niemała bo 2+2.W gre wchodzi jeszcze kufer na dach ale trzeba by było go kupić!!!! Zbyt dużo wydatków jak na taki wyjazd. :(

Dopóki powoziłem haczbekiem to w sklepie z bagażnikami wypożyczałem taki wąski i długi bagażnik narciarski. Teraz, po pierwszych wakacjach z kombi chyba przeproszę się z bagażnikiem bo to bardzo dobre miejsce na różne lekkie drobiazgi typu śpiwory, buty, folia pod namiot, poduszki :)
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 08.02.2007 15:02

Namiot to w sumie ja mam,ale jest to duży namiot starego typu taki ''willowy'' jak go niektórzy nazywają.Problem polega na tym że zajmie mi w samochodzie pół bagarznika!!! jak niewięcej.A może zrobie wstępne pakowanie z tym namiotem?? może sie uda :roll:
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 08.02.2007 15:04

gospodarz napisał(a):

Dopóki powoziłem haczbekiem to w sklepie z bagażnikami wypożyczałem taki wąski i długi bagażnik narciarski. Teraz, po pierwszych wakacjach z kombi chyba przeproszę się z bagażnikiem bo to bardzo dobre miejsce na różne lekkie drobiazgi typu śpiwory, buty, folia pod namiot, poduszki :)

Można wypożyczać takie ''trumny dachowe''??
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 08.02.2007 15:07

Leszek Skupin napisał(a):
gospodarz napisał(a):...
Gdybym teraz miał kupować, wybrałbym coś takiego:
http://www.campus.com.pl/index.php/125/1857/19883
...

Takim właśnie byli rozbici koło nas Polacy ze Śląska ;) żesz w mordę ale gigant był. Łogrooomny :D.

Rzeczywiście mały nie jest, 5x2,5x2m :!:
Ale trawestując powiedzenie pewnego Duńczyka mogę powiedzieć, że "....z wiekiem rośnie zapotrzebowanie na wygody" :wink:

Jakiego Duńczyka mam na myśli?
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 08.02.2007 15:09

Pakula napisał(a):Namiot to w sumie ja mam,ale jest to duży namiot starego typu taki ''willowy'' jak go niektórzy nazywają.Problem polega na tym że zajmie mi w samochodzie pół bagarznika!!! jak niewięcej.A może zrobie wstępne pakowanie z tym namiotem?? może sie uda :roll:

A ile lat ma ten namiot? Chodzi mi o materiał z jakiego jest zrobiony.
Bo jeśli to jest rzeczywiście stary namiot, to może nie mieć już imregnacji. Byłam z czymś takim w 2002...W czasie deszczu zawalił się....
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 08.02.2007 15:10

Pakula napisał(a):Można wypożyczać takie ''trumny dachowe''??

Można. Dwa lata temu, w inter-packu płaciłem 10 zł za dzień + kaucja chyba 400 zł.
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 08.02.2007 15:10

Pakula napisał(a):
gospodarz napisał(a):

Można wypożyczać takie ''trumny dachowe''??

U nas trumienki wypożyczają po 10 zł na dobę
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.02.2007 15:38

Pakula ... do diabła ciężkiego :lol: kiedyś się brało plecak na grzbiet, troczyło się do niego namiot 4 osobowy typu Warta 4 i szło się w Polskę na piechotę :D i to :!: było życie. A teraz :?: :lol: kombi i "jak ja się zmieszczę?" :lol: no weź :lol: nie załamuj ;)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.02.2007 15:57

http://aukro.jarmark.cz/18657_boxy.html ... =gtext&p=0

myślę że nie warto wypożyczać - poszukaj znalazłem kilka szt używanych a nowe są już od niecałych 400 PLN. Jeśli zamierzasz go używać raz w roku do Cro - moim zdaniem nie warto przepłacać, tu http://www.taurus.info.pl/pr.php?idg=4&id=89 też masz kilka tanich. Zaglądnij też do tematu o boxach - może Maciek1956 coś Ci doradzi w tej kwestii bo tym handluje od lat :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies