Leszek Skupin napisał(a):gospodarz napisał(a):To może teraz spiszmy potrzebne narzędzia:
1) młotek
2) kombinerki
3) saperka
4) kilof (ew. czekan, bo mniejszy)
5) narzdzędzia do grila (proszę wpisać co potrzeba bo ja się nie znam)
6) .....
Leszek Skupin napisał(a):Mam lampę gazową i sprawdza się na campingu . Tankuję ją na stacji, która również zajmuje się tankowaniem LPG do samochodów, ale jest to inny gaz więc nie jest to pewne, że stacja która będzie prowadziła sprzedaż LPG bedzie napełniała butle. Przeważnie są to małe prywatne stacyjki, których wlaściciele robią cuda, żeby jak najwięcej zarobić . Najlepiej znaleźć firmę, która dostarcza do firm duże butle z gazem do ogrzewania wtedy na 100% ten gaz jest pewny - nie wcisną Ci bubla w postaci nie dotankowanej butli. Takie też się zdarzają niestety. do pełna zatankowana butla starcza na 2 tygodnie gotowania na gazie i świecenia wieczorami. Nie ma też co oszczędzać na żarniku. Owszem są za 40 zł w Makro przed sezonem, ale dają mało i żółte światło, lepiej kupić sprawdzony sprzęt (chodzi mi o samą lampę - żarnik) np Campingazu za 130 - 150 zł i masz wtedy jak w dzień .
janusz.w. napisał(a):Nie jestem pewien co do "inności" gazu samochód/butla Ostatnio potrzebowałem na szybko naładować butlę, zajechałem na stację benzynową/LPG i gościu mrugając do mnie porozumiewawczo, napełnił butlę tym samochodowym... Butla pali, a ja żyję
pozdr
Leszek Skupin napisał(a):janusz.w. napisał(a):Nie jestem pewien co do "inności" gazu samochód/butla Ostatnio potrzebowałem na szybko naładować butlę, zajechałem na stację benzynową/LPG i gościu mrugając do mnie porozumiewawczo, napełnił butlę tym samochodowym... Butla pali, a ja żyję
pozdr
To niech ci ten sam gość zatankuje samochód gazem do tankowania butli to się przekonasz czy to taki sam gaz