napisał(a) piotrulex » 23.06.2018 09:25
gusia-s napisał(a):Rafi70 napisał(a): Nie czytałem lepszej argumentacji na temat wyższosci cepki nad namiotem. Juź dawno jeździłbym z budką, ale wszelkie argumenty padają, przy tych mojej drugiej połówki, że na 10 dni się nie opłaci....
Jeździmy też z budką na krócej
np. 7 dni na Istrii czy 5 we Włoszech albo 3 w Pradze
.... ale zazwyczaj urlop wakacyjny to 12-13 dni na miejscu docelowym plus dojazd zawsze z noclegiem po trasie.
Każdy inny, wszyscy równi
My wolimy mieć ten sam urlop z 2 dni dłuższym pobytem na miejscu BEZ NOCLEGU NA TRASIE
Mamy swój ulubiony camp i najlepsze miejsca, w lesie, najbliżej plaży są nieosiągalne dla użytkowników budek
Córka co prawda przebąkuje o camperze lub przyczepie
Wydawać kasę na campera aby jeździć nim 1x w roku mi szkoda - bierzemy pod uwagę niewielkie, niestare ale podstawowe, nieco powyżej 100 tysi PLN
Na sporo tańszą przyczepę nie mamy auta do jej zaciągnięcia. Jedno auto zawsze mamy małe ze słabym silnikiem a drugie zmieniane co rok i średnio mi wydawać co chwilę kasę na hak
Tak więc pod uwagę bierzemy ale nie teraz, może kiedyś, widzimy zalety jej posiadania i nie negujemy ale świadomie wybieramy jednak namiot, w OBECNEJ CHWILI widząc jego więcej zalet