Z patentów nie możesz zapomnieć o przejściówce do podłączenia prądu i przedłużaczu.
Przejściówka może, ale nie musi się przydać. Nie wszystki kempingi oferują eurpejskie przyłącze
No właśnie, dlatego trzeba rozsądnie podchodzić do objętości i ciężaru niektórych rzeczy z ekwipunku.dastro napisał(a):... Ciekawe jak ja to wszystko spakuję do hatchbacka? Honda Civic ufo, auto w gruncie rzeczy dosyć pojemne, ale ilość gratów mnie przeraża...
Rafi70 napisał(a):Z patentów nie możesz zapomnieć o przejściówce do podłączenia prądu i przedłużaczu.
Przejściówka może, ale nie musi się przydać. Nie wszystki kempingi oferują eurpejskie przyłącze
Rafi70 napisał(a):Patent z przejściówką z kilkoma gniazdami godny powielenia. Na Lanternie te słupki z gniazdami są dosyć gęsto , myślę że na 3-4 parcele przypada jeden z czterema przyłączami , więc takiego problemu nie było....
dastro napisał(a):- kupiłem 20 gwoździ 9x30 mm (ilość wystarczająca?) koszt 18 zł (casto) żeby to wszystko jakos przymocować
dastro napisał(a):- lodówkę będę miał niestety tylko 12v/230v turystyczną na ogniwa, ale z czasem może doję do gazowych markowych lodówek Mobicool
dastro napisał(a):Ciekawe jak ja to wszystko spakuję do hatchbacka? Honda Civic ufo, auto w gruncie rzeczy dosyć pojemne, ale ilość gratów mnie przeraża...
Interseal. napisał(a):dastro napisał(a):- kupiłem 20 gwoździ 9x30 mm (ilość wystarczająca?) koszt 18 zł (casto) żeby to wszystko jakos przymocować
Rozmiar gwoździ mnie zastanawia. Chyba 300mm zamiast 30? Jednak nie o drobny błąd mi chodzi, ale długość. Co do ilości, to nie wiem, ale jeżeli wbijesz je głęboko tak, by nie przeszkadzały, to do wyciągnięcia potrzebna będzie chyba koparka. Używam stalowych, wzmacnianych, dłuższych śledzi i często z nimi muszę się już sporo nagimnastykować.
Pozdrawiam.
Rafi70 napisał(a):Na Lanternie te słupki z gniazdami są dosyć gęsto , myślę że na 3-4 parcele przypada jeden z czterema przyłączami , więc takiego problemu nie było....
Rafi70 napisał(a):Wystarczy mieć ze sobą młotek ciesielski ( ja taki ze sobą wożę i sprawdza się doskonale).
Vjetar napisał(a):Rafi70 napisał(a):Na Lanternie te słupki z gniazdami są dosyć gęsto , myślę że na 3-4 parcele przypada jeden z czterema przyłączami , więc takiego problemu nie było....
Kiedy przyjechaliśmy wszystkie gniazda były zajęte.
Po zgłoszeniu problemu przyjechał Pan elektryk i podpiął listwę (taką komputerową) i włala.
piotrulex napisał(a):Rafi70 napisał(a):Wystarczy mieć ze sobą młotek ciesielski ( ja taki ze sobą wożę i sprawdza się doskonale).
No nie wiem ...
Już widzę wbite w twardy, skalisty grunt, prawie do zera 30cm gwoździe, wyciągane ciesielskim młotkiem
Nie twierdzę, że nie da rady ale jakoś słabo to czuję, nigdy czegoś takiego nie widziałem ale i obserwator ze mnie mizerny
piotrulex napisał(a):Za rok dokupię zewnętrzne gniazdo