Poświęciłem na przeczytanie tego wątku ładnych parę godzin, pojutrze wyjeżdżam po raz pierwszy pod namiot do Chorwacji. Szkoda, że tyle porad w wątku się powtarza (szczególnie mnie irytuje kwestia doboru namiotu, bo to moim zdaniem off-topic) ale ogólnie bardzo wszystkim dziękuję za wszelkie podpowiedzi i inspiracje!
Chciałbym dokonać małego podsumowania wątku (doczytałem na razie strony 1-116 ale boję się , że już do 150 nie dojdę) dlatego pozwolę sobie napisać, co z niego zastosowałem na swoim przykładzie.
- zakup kuchenki indukcyjnej jednopalnikowej (używana na olx za 60zł , mam indukcję w domu i uwielbiam tą szybkość działania której nic nie przebije, a prąd na campingu ma być ok)
- zamiast folii pod namiot zdjąłem ze strychu paczkę podkładów pod panele która mi została z remontu
- zaopatrzyłem się w sporą plandekę z oczkami dla uzyskania cienia i ochrony namiotu którą zamierzam przymocować na dwóch teleskopowych kijach do malowania (w LeroyMerlin 3m kije Globall za 26 zł/sztuka) + linki
- pomimo ostrzeżeń przed silnym wiatrem postanowiłem kupić pawilon ogrodowy żeby mieć cień nad stolikiem i krzesłami (ale taki w miarę tani, w Castoramie za 99 zl) 3x3 m,
- kupiłem 20 gwoździ 9x30 mm (ilość wystarczająca?) koszt 18 zł (casto) żeby to wszystko jakos przymocować
- przed namiot za podłogę wybrałem sztuczną trawę, kupiłem dwa kawałki 1,3mx2m zrolowane (casto- koszt 68 zł)
- zakupiłem karabińczyk napinający polecany przez interseal (w końcu trochę tych lin trzeba ponapinać, na Mali Losnij ponoc lubi wiać
reszta wyposażenia wg. Listy Jacunia która jest wspaniała a na którą trochę trudno trafić, więc może ktoś by ją na stałe na forum przyczepił? jeśli autor się zgadza?
- lodówkę będę miał niestety tylko 12v/230v turystyczną na ogniwa, ale z czasem może doję do gazowych markowych lodówek Mobicool
Ciekawe jak ja to wszystko spakuję do hatchbacka? Honda Civic ufo, auto w gruncie rzeczy dosyć pojemne, ale ilość gratów mnie przeraża...
Ktoś wcześniej wspominał o dziurkowanej folii na szyby samochodowe, można coś więcej w tym temacie? Jakeiś namiary?