napisał(a) te kiero » 18.09.2016 19:29
te kiero napisał(a):Seavolv napisał(a):Ale kupujesz to jako namiot? czy jako schowek? Powiem że cena strasznie wysoka jak za coś takiego co ciężko nazwać namiotem czy też przedsionkiem z wysokością 180cm?
jako przedsionek, gotowanie, przebieranie, składowanie, ewent. spędzenie czasu przy deszczu, idealnie pasuje do samochodu kombi w którym śpimy... i do tego szybkie rozkładanie/składanie
Przedsionek BASE SECONDS QUECHUA wypróbowany
ogółem przeżył jak na razie 4 pobyty na campach, składanie rozkładanie całości wcale nie trwa 2 min jak jest opisywane w prezentacji, ale ok. 10min się zgodzę jak już jest w tym wprawa,
bardzo dobrze sprawdził się do tego co wymieniłem powyżej, przetrwał całonocną burzę w Alpach Julijskich i nic nie przeciekał,
dokupiłem do niego grubą plandekę na podłogę o 30cm szerszą niż jego boki co sprawia, że można ją idealnie zgrać z przedsionkiem;
na pewno będę do podłogi dorabiał rzepy, tak by mocować ją do przedsionka + rzepy do części wejściowych otwieranych, które nie ma za bardzo jak zaczepić o przedsionek;
można w nim zmieścić naprawdę sporo klamotów i usiąść, ale max 3,4 osoby z małym stolikiem, z uwagi na jego wysokość, fajnie że można u góry rozwiesić małe pranie, które na drugi dzień jest suche;
2x było nim zainteresowanie (Czesi), w szczególności jak obok obozowicze widzieli jak po wycieczce wracamy na camp i tyłem z otwarta klapą kombika wjeżdżam w jeden bok przedsionka, idealnie się do niego wpasowując;
ogólnie wyglądało to mw tak: