Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.05.2016 10:15

maxredaktor napisał(a):Niezły. Przestrzeń między sypialniami jest ogromna, można imprezę urządzić ;)

To już wiem czemu nasz jest tyciusieńki w porównaniu z tym powyżej. My w nim tylko "śpimy" a do tego wiele miejsca nie potrzeba :) Lepiej co innego do auta wpakować choć jakbyśmy mieli busa czy innego autobusa to kto wie :)
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 13.05.2016 10:30

Malutki po spakowaniu nie jest (kółko 88*16 cm i 18kg), ale to też nie Legionowo :)

Stosunek uzyskanej powierzchni w porównaniu do spakowanego namiotu określam jako korzystny.
Ostatnio edytowano 15.05.2016 11:20 przez SingSing74, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.05.2016 11:16

SingSing74 napisał(a):Malutki po spakowaniu nie jest (kółko 88*16 cm i 18kg), ale to też nie Legionowo :)

Stosunek uzyskanej powierzchni w stosunku do spakowanego namiotu określam jako korzystny.

Nasza 4-ka też nie jest lekka, całe 4,3kg waży :)

Wcześniej mieliśmy też takiego molocha dla 4 osób z 2 sypialniami, przedsionkiem itd ale stwierdziliśmy, że jest nam zbędny, szkoda miejsca i czasu więc pogoniliśmy go dalej :)

Nam służy do spania a do tego wiele miejsca nie potrzebujemy
hu_ana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hu_ana » 13.05.2016 12:08

Ja na dłuższe wyjazdy zabieram czteroosobowy namiot z Decathlonu: https://www.decathlon.pl/namiot-t41-id_8171136.html obecnie występuje w unowocześnionej wersji https://www.decathlon.pl/namiot-arpenaz ... 94502.html, mój model z tego co widzę jest wycofany ze sprzedaży, ale można go dostać na wielu aukcjach internetowych (używane na olx, allegro).
Dla dwóch dorosłych osób to istny apartament, kiedyś gdy padało zrobiliśmy w nim imprezę na 20 osób! :lol:

Obrazek

A na krótkie, weekendowe wypady zabieramy mniejszy, ale również bardzo fajny namiocik:

Obrazek

Niedrogie, dobre jakościowo namioty, POLECAM! :)
KumaBuru
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumaBuru » 13.05.2016 12:35

Motoschiza napisał(a):Ten właśnie model widziałem w ubiegłym roku u gościa w kamperze, miał ją zasilaną przez przetwornicę z dodatkowego akumulatora. Gościu miał przetwornicę polskiej firmy Wolt z pełnym sinusem. Niestety nie pamiętam jakiej mocy była.
Jak dostarczą mi lodówkę to podjadę i metodą prób i błędów wybiorę odpowiednią przetwornicę.

Dziwna sprawa, bo na stronie Voltpolska są tylko przetwornice 24/12V, nie ma 230V. Natomiast bez problemu można je dorwać u pośredników lub na aukcjach. Czyżby przestali je produkować? :?:
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 13.05.2016 13:41

piotrulex napisał(a):
SingSing74 napisał(a):Malutki po spakowaniu nie jest (kółko 88*16 cm i 18kg), ale to też nie Legionowo :)

Stosunek uzyskanej powierzchni w stosunku do spakowanego namiotu określam jako korzystny.

Nasza 4-ka też nie jest lekka, całe 4,3kg waży :)

Wcześniej mieliśmy też takiego molocha dla 4 osób z 2 sypialniami, przedsionkiem itd ale stwierdziliśmy, że jest nam zbędny, szkoda miejsca i czasu więc pogoniliśmy go dalej :)

Nam służy do spania a do tego wiele miejsca nie potrzebujemy

Nasz Coleman to gigant niestety - wielka paka i 27 kg 8O
Ale jakoś go upychamy, bo lubię wszystko sobie poukładać na campingu i mieć przestrzeń, namiot niby tylko do spania, ale służy też jako przebieralnia, szafa, magazyn;)
Przedsionek ma tak duży, że można swobodnie w nim stać, albo rozłożyć stół i krzesła w czasie deszczu :P co prawda zdarzyło nam się to dopiero dwa razy chyba od tych 13 lat...ale...
Czasem myślę o tym, żeby zabrać mniejszy namiocik tylko do spania, ale trzymanie bagaży w samochodzie mnie nie przekonuje. Tzn już nie, bo kiedyś tak jeździliśmy. Wówczas konieczny jest jakiś pawilon.

Ja w tym roku czatuję na składany zlewozmywak w Lidlu, w tamtym roku mi umkął...teraz sprawdzam codziennie czy nie pojawiła się oferta.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.05.2016 11:00

AniaJ. napisał(a): ... Czasem myślę o tym, żeby zabrać mniejszy namiocik tylko do spania, ale trzymanie bagaży w samochodzie mnie nie przekonuje. Tzn już nie, bo kiedyś tak jeździliśmy. Wówczas konieczny jest jakiś pawilon ...

Do większości gratów mamy taką muszelkę plażową z Lidla. Tam mamy garnuszki, płetwy, kosmetyki i milion innych potrzebnych co chwila rzeczy, które tam wkładamy aby był porządek. W aucie trzymamy jedynie ciuchy a tych z roku na rok zabieramy coraz mniej ...
Mirizag
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirizag » 14.05.2016 22:38

A może taki namiocik 6 osobowy Air Seconds Family 6.3 xl tylko cena może być odstraszająca
Załączniki:
big_136c615ba0984c31a1ad733d61cbe05d.jpg
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 15.05.2016 06:43

Bardzo fajny namiot. Tylko czy nie za bardzo przeszklony. Wszystko widać jak na dłoni. Pokusa dla złodzieja.
mp_dux
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mp_dux » 15.05.2016 10:53

Jak znam życie i namioty to pewnie jest możliwość zasłonięcia tych prześwitów tylko w celach lepszej prezentacji wizualnej zdjęcie jest wykonane bez nich.
Pamiętajmy że jak kupujemy namioty do Chorwacji to nie myślimy o deszczach czy zimnie.
Czyli tam wyłączne śpimy w nim,a przesiadywać cały dzień możemy przed namiotem,byle cień był.W innych krajach natomiast namiot powinien zapewnić nam miejsce pod dachem jak pada.Podobnie z temperaturami.Wysoki z dobrą wentylacją jest fajny do ciepłych krajów, ale już nie do Skandynawii, jak tam w sierpniu potrafi być 5 stopni w dzień, a w nocy czasami poniżej zera.
Ja jak podróżuje mam dwa namioty jeden wielki jak jestem na dłużej, a drugi ten rzucany co się szybko rozkłada,3 osobowy jak śpie gdzieś 1-2 noce.Do Chorwacji to spokojnie taki wystarczy.

http://pozdrozeciwroze.blogspot.com/
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 15.05.2016 20:07

Ural napisał(a):Bardzo fajny namiot. Tylko czy nie za bardzo przeszklony. Wszystko widać jak na dłoni. Pokusa dla złodzieja.

Umówmy się, że nawet zasłonięte płótno z suwakami jest słabą przeszkodą dla amatorów cudzej własności (ale fakt, po co ułatwiać im wybór ofiary). Ja zasadniczo wszystkie przedmioty stanowiące dla mnie wartość (niekoniecznie wartościowe w sensie materialnym) trzymam w samochodzie, a kluczyki przy sobie.
Ale namiocik fajny, oglądałem.
Rację mają Ci, co twierdzą, że cena odstrasza.
wolworld
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolworld » 16.05.2016 12:18

Ural napisał(a):Bardzo fajny namiot. Tylko czy nie za bardzo przeszklony. Wszystko widać jak na dłoni. Pokusa dla złodzieja.

Nie jest przeszkolny to tylko opcja mozna go zamknąć tak zeby nic nie było widać.
Mamy i jesteśmy bardzo zadowoleni
fiechu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiechu » 16.05.2016 21:03

Mirizag napisał(a):A może taki namiocik 6 osobowy Air Seconds Family 6.3 xl tylko cena może być odstraszająca

Jakos nie jestem przekonany do pompowanych pałąków
wolworld
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolworld » 17.05.2016 09:29

My mieliśmy tradycyjny, teraz pompowany i za nic bym nie wrócił do rurek ale wiadomo to kwestia gustu
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.05.2016 09:54

wolworld napisał(a):My mieliśmy tradycyjny, teraz pompowany i za nic bym nie wrócił do rurek ale wiadomo to kwestia gustu

Nie sądzę, by to był gust, bo gust dotyczy czegoś innego :) ale :P widocznie nie trafiłeś na niezły wiatr :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone