slawek66 napisał(a):maciek1956 napisał(a):slawek66 napisał(a):maciek1956 napisał(a):Tak, chodzi właśnie o te wyroby, ja miałem żółtą spiżarnię.
Namiot--Bałtyk, wielki, sam tropik w jednym olbrzymim worze, w drugim stelaż, sypialnia to pryszcz. Bez bagażnika koszowego zabranie się z tym graniczyło z cudem. Wory miały wymiar ok 1 m wys, średnica ok 45/50 cm, a auto--Opel Rekord 1700, Moskwicz 408, póżniej Łada 1500. Nzmiot rozpadł się ok 5 lat temu. niektóre elementy stepaża sluża do dzisiaj, np na podpory do... Jaki namiot obecny tyle wytrzyma ?
na zdjeciu jest namiot warta z lat osiemdziesiatych, chyba drugi raz rozbita byla, w zeszlym roku rozsypal mi sie namiot baskid 3 (domek) uzywany byl prawie 30 lat, w miedzy czsie przerabialem namioty mikro, mikrus (taki stylonowy syf), hel, ale najmilej wpominam namiot krakow 4 (dwie sypialnie i przedsionek, w ktorym maluch mogl zaparkowac, mial wymiary okolo 4x4x2m)
Wartę jeszcze gdzieś mam, ostatnio, chyba 6 lat temu na Helu go używałem.
ciekawe czy zaklady ,,legionowo'', ,,zagiel'' jeszcze istnieja, czy robia ten jakby nie patrzec doskonaly sprzet
Mieszkam, a właściwie mieszkałem niedaleko, teraz po przeprwadzce nie bywam w tamtych stronach, nie wiem więc jaka jest terazniejszość tej wyśmienitej firmy. W 1998 roku planowałem przerobić Vito na kampera, kupiłem markizę, zamontowałem i w/w firmie zamówiłem przedsionek, tzn same ściany. Uszyli wyśmienicie, za ok 400 zł, orginalny kosztował ok 2 tys, różnica więc spora. Robiłem parodniowe wypady tym autem, przedsionek służył wyśmienicie, nawet miałem zapytania o jego pochodzenie. Od tamtej pory szukam i szukam kampera, ale kasy nie mogę na niego znależć. Chyba, wzorem jednego naszego aktora Karola S. kupię np kiluletniego Sprintera i sam zrobię zabudowę. Widziałem jego dzieło, fabryki mogą się uczyć, a ile tanszy.