Vjetar napisał(a):piotrulex napisał(a): w nocy w cro zdażają sie mocniejsze wiatry ...
Trzeba zmienić dietę.
Dobre, spoko
Aglaia napisał(a):Vjetar napisał(a):Aglaia napisał(a):Wśród cromaniaków jest też trochę kampingomaniaków. Możecie proszę polecić jakiś fajny rodzinny namiot? Optymalnie byłoby na 5 osób - dwie sypialnie w konfiguracji 2+3. I jeszcze żeby był w miarę lekki i łatwo się składał i nie rujnował kieszeni...
jaki-namiot-polecacie-z-dwoma-sypialniami-t21892.html
Ja obecnie mam taki campingowe-patenty-i-caravaning-t14321-1710.html#p1451328
A co to za model...
piotrulex napisał(a):NIE POLECAM tunelowych, w nocy w cro zdażają sie mocniejsze wiatry a tunelowe wysokie są mniej odpoorne niż te gdzie "patyki" sie krzyżują....
waldis napisał(a):piotrulex napisał(a):NIE POLECAM tunelowych, w nocy w cro zdażają sie mocniejsze wiatry a tunelowe wysokie są mniej odpoorne niż te gdzie "patyki" sie krzyżują....
Używam od kliku sezonów quechua t6.2, który to namiotem tunelowym niewątpliwie jest. Ostatnie 2-3 sezony były dość słabe pogodowo (łącznie z gradobiciem). I bardziej obawiałem się spadających gałęzi (Ulika jest pod dębami) niż silnych wiatrów (fakt, na noc staram się nie objadać ). Zanim go kupiłem posiłkowałem się opiniami z ngt.pl , a te były pozytywnie. Myślę sobie, że te połamane, które widziałeś pod Wiedniem to albo resztki taboru Kara Mustafy, albo marketowa taniocha, ewentualnie nieprawidłowo rozbite namioty.
Aglaia napisał(a):Wśród cromaniaków jest też trochę kampingomaniaków. Możecie proszę polecić jakiś fajny rodzinny namiot? Optymalnie byłoby na 5 osób - dwie sypialnie w konfiguracji 2+3. I jeszcze żeby był w miarę lekki i łatwo się składał i nie rujnował kieszeni...
wolworld napisał(a):My w zeszłym roku zakupiliśmy AIR SECONDS FAMILY 6.3 z DEC ( nie moge wrzucic linka) jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy duzy namiot na trzy sypialnie z czego korzystamy z dwóch i mamy jeszcze 8m2 przedsionka (jest wersja niższa z dwoma sypialniami chyba 4.2 ) . Dwa wyjścia. Żadnych rurek itp . pompowane komory. No i to kiedy rozkładasz namiot w 5 min i otwierasz piwko gdy twoi sąsiedzi składają rurki półgodziny bezcenne Po przyjeździe w tym roku zrobimy wpis z recenzją na naszym blogu.
bluesman napisał(a):wolworld napisał(a):My w zeszłym roku zakupiliśmy AIR SECONDS FAMILY 6.3 z DEC ( nie moge wrzucic linka) jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy duzy namiot na trzy sypialnie z czego korzystamy z dwóch i mamy jeszcze 8m2 przedsionka (jest wersja niższa z dwoma sypialniami chyba 4.2 ) . Dwa wyjścia. Żadnych rurek itp . pompowane komory. No i to kiedy rozkładasz namiot w 5 min i otwierasz piwko gdy twoi sąsiedzi składają rurki półgodziny bezcenne Po przyjeździe w tym roku zrobimy wpis z recenzją na naszym blogu.
Podaj ekstremalne sytuacje w jakich Twój bezcenny nabytek się sprawdził 5 min i piwko mnie nie przekonuje
wolworld napisał(a):...Podejrzewam że przy ekstremalnych warunkach wietrznych nie będzie różnicy czy w środku są rurki czy jest pompowana tuba jak ma odfrunąć to odfrunie jeden i drugi....
SingSing74 napisał(a):Szybkość rozstawiania, to niezaprzeczalny atut. Ja główne obawy miałbym w stosunku do szczelności tych komór. Co jeśli popuści "spaw"? Kiedyś macałem ten stelaż i jest na prawdę twardy. Ciśnienie musi w nim być spore i nie wiem czy w razie awarii zwykła łatka wystarczy. Pałąk zawsze można dokupić.
Pompowane namioty do tanich nie należą, a w związku z tym, że są w miarę nowym pomysłem trudno mówić o ich długoletniej trwałości.
Pożyjemy, zobaczymy.
Życzę bezproblemowej eksploatacji.