Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.11.2015 15:04

gusia-s napisał(a):Tylko że siatkę nie zawsze jest do czego zamocować a taki pawilon na pustyni postawisz. :-)

to nie sahara.com tylko forum o Chorwacji ;)

każdy rozsądny celuje w camp z drzewami no chyba że się mylę :)

w przyszło rok też celujemy w siatkę, żagiel czy jakiś podobny materiał do rozciągnięcia miedzy drzewami
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.11.2015 15:17

gusia-s napisał(a):Tylko że siatkę nie zawsze jest do czego zamocować a taki pawilon na pustyni postawisz. :-)

Da się mocować :) podobnie jak do pawilonu wystarczy mieć do siatki maszty i odciągi. Ja tak właśnie w przypadku braku drzew robię, muszą być co najmniej 2 maszty :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 20.11.2015 15:23

piotrulex napisał(a):

to nie sahara.com tylko forum o Chorwacji ;)

każdy rozsądny celuje w camp z drzewami no chyba że się mylę :)...

Czasem tak bywa ... na Sv. Duhu na Pagu nie znajdzie zastosowania coś takiego ;) tam nie ma drzew i takich miejsc jest jeszcze wiele w Chorwacji, choćby na Istrii czy wyspie Krk gdzie większa część kempingu jest całkiem pozbawiona jakichkolwiek drzewek. Ludzie różne aspekty biorą pod uwagę przy wyborze miejsca i nie zawsze cień jest priorytetem. Tu jeszcze raz wspomnę Sv. Duha - to jedyny kemping od strony paskiego zalewu i mimo, ze jest patelnią ma wielu zwolenników właśnie z uwagi na lokalizację.
Nawet na zalesionych kempingach są patelnie i czasem ktoś na nich jednak ląduje z różnych powodów - dlatego twierdzę, że taki rozkładany przedsionek sprawdzi się na każdym kempingu a siatka nie, choć nie mówię że jest zła :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.11.2015 15:23

piotrulex napisał(a):
każdy rozsądny celuje w camp z drzewami no chyba że się mylę :)

w przyszło rok też celujemy w siatkę, żagiel czy jakiś podobny materiał do rozciągnięcia miedzy drzewami

mieliśmy raz taki żagiel (biały), po jednym pobycie pod drzewami poszedł do kosza, żywica itp spady z drzew, musiałbym mozolnie czyścić ekstrakcyjną, na szczęście drogi nie był, ale myślałem że wystarczy na lata, teraz tylko plandeka, choć nie powiem wspomniany pawilonik chodzi mi po głowie
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 20.11.2015 15:25

bluesman napisał(a):

Da się mocować :) podobnie jak do pawilonu wystarczy mieć do siatki maszty i odciągi. Ja tak właśnie w przypadku braku drzew robię, muszą być co najmniej 2 maszty :papa:

No tak ale to już dodatkowy ekwipunek :) jak są drzewa sprawa jest o wiele prostrza.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.11.2015 15:31

gusia-s napisał(a):
bluesman napisał(a):

No tak ale to już dodatkowy ekwipunek :) jak są drzewa sprawa jest o wiele prostrza.

Hm coś kombinujesz chyba :mrgreen: jak masz pawilon to maszty bedące w jego komplecie nie są czynnikiem zmniejszającym ilość miejsca ? mam 2 siatki wojskowe 3x3 m on zajmują bardzo mało miejsca i ważą poniżej 1kg. każda. Maszty aluminiowe też zajmują niewiele miejsca :)
Oczywiście Twój wybór sprzętu jest Twój :)
Dodam, że siatki robią cień i dobrze sprawują się na silnym wietrze gdyż przepuszczają powietrze:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.11.2015 15:35

Pakula napisał(a):Ktoś posiada taką budkę?
http://www.decathlon.pl/przedsionek-3-m ... 95843.html

Zastanawialiśmy się nad zakupem ale wielkość i waga zniechęciły nas, za przykładem kilku znajomych kupiliśmy to https://www.decathlon.pl/przedsionek-ba ... 08602.html

Cena nieludzka, co do wiatru nie testowaliśmy przy silnym wietrze poza tym się sprawdza można nawet w nim spać, nie zajmuje dużo miejsca, jest płaski po złożeniu i na górę betów da sie go pod sufitem w aucie położyć.
Kupiliśmy używany w idealnym stanie za 320 z przesyłką na allegro.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 20.11.2015 20:56

Ten "mój" wydaje sie być dla mnie bardziej praktyczny no i większy.Te burty mi nie pasują,ale to moje zdanie
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 09.01.2016 18:06

Ktoś posiada taką budkę?
http://www.decathlon.pl/przedsionek-3-m ... 95843.html
Kupiłem taką budkę w ubiegłym roku. Przetrwała trzy burze na wyspie Rab. Wczesniej kupowałem takie zwykłe rurkowe, zawsze lądowały na śmietniku. Za tą warto zapłacić, daje fajny cien i różne kombinacje otwarcia i cyrkulacji powietrza. :D
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 14.01.2016 00:34

Czytam właśnie starą książkę o turystyce kempingowej i natknąłem się na dobry patent powiększenia przestrzeni bagażowej. Jest to mianowicie składana łódka na przyczepce, która złożona robi za dodatkowy bagażnik. Zacząłem szukać w sieci i znalazłem tylko jedno ogłoszenie. Niestety cena dosyć wysoka - 3600. Myślę, że na wakacje do Chorwacji to ciekawa propozycja. Klamoty kempingowe do środka, a na miejscu przy dobrej pogodzie można by trochę popływać.
Załączniki:
przyczepka_skladana_lodz_z_laminatu.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.01.2016 11:31

do wszelakiego łatania przede wszystkim namiotów i dmuchanego sprzętu pływającego/materace/maty samopompujące/ kurtki z membranami !. Łatałem nawet buty !

ad rem :D polecam klej seamgrip :) Nie jest tani ale skuteczny :) Co ciekawe nie jest to tylko klej ale można nim też łatać dziury bez potrzeby używania łat. Sam w sobie tworzy szczelną elastyczna powłokę, można znaleźć na youtube mnóstwo zastosowań :)
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 18.01.2016 10:15

Może się komuś przyda: w Obi pojawiły się przejściówki z wtyczki kempingowej (CEE) na zwykłą:
https://www.obi.pl/decom/product/Przew%C3%B3d_adaptacyjny_1%2C5_m/6107361&position=58&pageNum=5&pageSize=72
KasiaiPiotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaiPiotrek » 20.01.2016 09:53

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.01.2016 17:50

KasiaiPiotrek napisał(a):Promocja !!!! http://www.decathlon.pl/mebel-kuchenny-id_8303538.html

Nie można wyświetlić tej strony

:(
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 20.01.2016 18:07

U mnie wyświetla się bez problemów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone