napisał(a) clen1 » 25.07.2015 22:44
Witam
Posiadam namiot Quechua T6.2. Jest duży i wygodny, owszem trochę czasu zajmuje jego rozłożenie. W sypialniach ( zwanych przez moje dzieci pieczarami ) spokojnie mieściły się materace dwuosobowe ( np. marki Bestway ). W przedsionku było miejsce na lodówkę, szafkę kempingową, mały stolik, torby z ubraniami itd. Namiot posiada wg mnie jeden minus, w sypialniach jest bardzo gorąco, duszno, nawet jak namiot stoi cały dzień w cieniu, po prostu mają bardzo słabą wentylację. Owszem przedsionek wentyluje się ok z uwagi na dużę okna oraz otwarte wejście. W tym roku dla na kamping biorę budkę ( przedsionek 3m x 3m fresh oraz namiot 2 seconds easy 3 fresh. Przedsionek ma 9 m2 i będę tam spał ja oraz małżonka i tam też będą szafki kepingowe, lodówka, kuchenka i inne rzeczy natomiast w namiocie będą spały dzieci. Owszem przedsionek nie ma podłogi oraz dwie ściany to tylko moskitery ale chodzi o przewiew a namiot posiada wg mnie wystarczającą ilość "otworów" wentylacyjnych.Poza tym oba te produkty są pokryte specjalnym, nie nagrzewającym się tropikiem. Swoje doświadczenia opisuję po dwóch pobytach na kemipngach pod namiotem właśnie T6.2.