Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 09.04.2015 16:55

hunter_jacek napisał(a):Cześć , zobacz ten Mikumi 5 HIGH PEAK. Mam go już 3x w Chorwacji. Tunel lepiej się sprawdza.
http://www.amazon.de/High-Peak-Mikumi-h ... B00BCH00BE

Fajny, ale niestety w stanie złożonym też wielki :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.04.2015 08:27

hunter_jacek napisał(a):...Ja zabieram jeszcze w razie czego mały namiocik, gdyby nie było miejsca, to na drugi dzień rozkładam. :D

Też tak z 2 razy zrobiliśmy ale za 3-cim razem sprzedalismy duży, sprzedalismy mały i kupilismy średni 4-os dla 3-os rodzinki samorozkładajacy. To było idealne rozwiązanie gdyz najlepsze miejsca i tak były na tyle niewielkie, że większy namiot i tak nam się nie mieścił :)
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 13.04.2015 13:25

Całkiem możliwe,że też mnie to czeka. Na razie dzieci są małe więc preferujemy wyjazdy typowo stacjonarne w dużym namiocie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.04.2015 13:40

hunter_jacek napisał(a):Całkiem możliwe,że też mnie to czeka. Na razie dzieci są małe więc preferujemy wyjazdy typowo stacjonarne w dużym namiocie.

Jak młoda miała 3 lata kupiliśmy dyżego campiusa z 2 sypialniami i sporym przedsionkiem. Głownie po to aby przez te 2 tygodnie młoda nie przyzwyczaiła sie spać z nami. bylismy wtedy 2 nocki w Plitvickicjh i z 10 na Istii

Córka i tak spała z nami a po przyjeżdzie do domu na szczęście poszła do swojego pokoju :)

Kolejne 2 lata bralimsy ten duzy z sobą oraz mały w razie czego a ze camp w górkach, najlepsze miejsca na tarasowym zboczu wiec o dużym zapomnieliśmy

Poszedł do ludzi

My też zwykle na miejscu, 1 camp sprawdzony a kolejny testujemy wiec tylko raz sie przenosimy i tak od lat

W namiocie czasuw eiel sie nie spedza więc i maiasca jakoś wiele nie potrzebujemy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2015 10:26

My zakupiliśmy do naszego busa namiot air seconds family6.3 z Decathlona przetestowane pompowane rozkładanie w Majówkę sprawdza się świetnie 10 min i 1 osoba jest w stanie go rozłożyć ( nie wiem jak z wbijaniem śledzi w CRO ale tutaj poszło sprawnie :) Duży i przestronny ( 3 sypialnie ) na czym nam zależało. Pytanie do stałych bywalców kempingowych czy wielkość namiotu to duży problem na kempingach ?? Jak wybieracie kempingi pod duże namioty ???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2015 10:41

buseł napisał(a): Pytanie do stałych bywalców kempingowych czy wielkość namiotu to duży problem na kempingach ?? Jak wybieracie kempingi pod duże namioty ???

Na kempingach nie problemu z wielkością namiotu, jedyny to taki, jeśli kemping w sezonie zapełniony na full.
Wtedy trzeba szukać miejsca na innym.

Na niektórych mniejszych kempingach za większy namiot są wyższe opłaty niż za mały.

Co do śledzi - to radzę zapatrzyć się w stalowe gwoździe budowlane i zabrać duży młotek lub siekierkę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2015 10:47

Tak tak gwoździe i młotek już przyszykowane :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.05.2015 20:00

buseł napisał(a): ... Pytanie do stałych bywalców kempingowych czy wielkość namiotu to duży problem na kempingach ?? Jak wybieracie kempingi pod duże namioty ???

My z 2-3 razy byliśmy na campie mgdzie najlepsze miejsca blisko morza i w lesie były na tarasowym zboczu pagórka. Wiekszego namiotu tam nie ma jak postawić gdyż na samym dole gdzie miejsca wiecej miejsca są non stop zajęte. Najlepsze miejsca w szczycie przy pięknej pogodzie zwykle są zajęte. Wiekszy namiot zawsze trudniej gdzieś wcisnąć. My się większego pozbyliśmy jak z 2 lata z rzędu nie szło go nigdzie rozłozyć
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2015 16:22

Siedzę właśnie nad listą Kempingów. Plitwice, Dugi Otok, okolice Splitu Trogiru, Makarska-Omiś, Dubrownik myślę że znajdę takie na których się pomieścimy :)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.05.2015 16:33

piotrulex napisał(a):
buseł napisał(a): ... Pytanie do stałych bywalców kempingowych czy wielkość namiotu to duży problem na kempingach ?? Jak wybieracie kempingi pod duże namioty ???

My z 2-3 razy byliśmy na campie mgdzie najlepsze miejsca blisko morza i w lesie były na tarasowym zboczu pagórka. Wiekszego namiotu tam nie ma jak postawić gdyż na samym dole gdzie miejsca wiecej miejsca są non stop zajęte. Najlepsze miejsca w szczycie przy pięknej pogodzie zwykle są zajęte. Wiekszy namiot zawsze trudniej gdzieś wcisnąć. My się większego pozbyliśmy jak z 2 lata z rzędu nie szło go nigdzie rozłozyć

W sierpniu może tak jest /nie wiem nie jeżdżę/ ale poza tym bez przesady. Z dzieckiem nie wyobrażam sobie gnieżdżenia się w jakimś małym igloo. Kemping kempingiem ale obozwisko musi być czasem kosztem super widoku :) Chociaż nam naszym hangarem zawsze uda się rozłożyć w fajnym miejscu. Jest wygodnie a w razie deszczu wszyscy i wszytsko zmieszczą się "pod dachem" :)
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 15.05.2015 12:27

ja też nie mam problemów z 6 metrową przyczepą campingową, która razem z markizą i samochodem potrzebuje dobrych 80mkw terenu :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.06.2015 20:36

Maciej napisał(a): ... Z dzieckiem nie wyobrażam sobie gnieżdżenia się w jakimś małym igloo. ... obozwisko musi być czasem kosztem super widoku ... w razie deszczu wszyscy i wszytsko zmieszczą się "pod dachem" :)

Każdy ma inne wymagania co do udanych wakacji i nie sposób z tym polemizować

na szczęście w cro mało kiedy pada :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 11.06.2015 12:24

Od dziś w Lidlu można kupić, składany zlew . Wygląda całkiem solidnie, czy przecieka nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam, zawsze to dużo lepsza alternatywa do, dużo zajmującej miski na brudne naczynia :?
no i piniądz normalny 19,99
11424509_847975105255947_1779300739_o.jpg

11351878_847975111922613_1871753865_n.jpg
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 11.06.2015 14:39

W tamtym roku taki kupiłam,sprawdził się doskonale,pomywałam i prałam :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 11.06.2015 14:47

andeo napisał(a):W tamtym roku taki kupiłam,sprawdził się doskonale,pomywałam i prałam :)

oooo, to znaczy dobry zakup :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 123
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone