Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.04.2015 07:10

ita napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
zielak3 napisał(a):przeciekała przez podłogę zniszczoną poprzez kamienie, kamyczki, żwirek ;-(

Trzeba kupić nową :idea:

trudno to zrobić na wakacjach, a i bez wakacji też raczej samych podłóg nie sprzedają.

Trzeba kupić nową - jak stara zniszczona po jednym sezonie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.04.2015 10:59

hunter_jacek napisał(a):Sprawdza się zwykła plandeka 2x3 (niebieska lub zielona) lub większa z Castoramy, Biedronki po 15 zł.itp. Ja daję jeszcze folię pod nią, aby plandeka się nie pobrudziła, a na koniec folię wyrzucam. pzdr

W tym roku chcemy koniecznie kupić coś takiego przed namiot, mam nadzieje że pozwoli to utrzymać łatwiej czystość w namiocie :)
zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 06.04.2015 17:17

niestety decatlon nie sprzedaje oddzielnie podłogi do tego namiotu;-( A sytuacja wyglądała tak iż w pierwszym roku użytkowania nie padał ani razu deszcz ( no może po za paroma kroplami). Niestety w poprzednim roku aura nam mniej sprzyjała i wtedy wyszło iż przesiąka. Na całe szczęście decatlon stanął na wysokości zadania i wymienił mi na nowy;-)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.04.2015 06:28

zielak3 napisał(a):niestety decatlon nie sprzedaje oddzielnie podłogi do tego namiotu;-( A sytuacja wyglądała tak iż w pierwszym roku użytkowania nie padał ani razu deszcz ( no może po za paroma kroplami). Niestety w poprzednim roku aura nam mniej sprzyjała i wtedy wyszło iż przesiąka. Na całe szczęście decatlon stanął na wysokości zadania i wymienił mi na nowy;-)

Za to OBI sprzedaje bardzo fajne podłogi do namiotów. :wink:
stas1982
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) stas1982 » 07.04.2015 12:08

WITAM.
Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z namiotami tunelowymi firm HIGH PEAK ,OBELINK?Czy warto w ogóle patrzec na te namioty.Bądź ewentualnie czy polecacie jakis namiot na 4osoby (2dorosłe 2dzieci) ze zintegrowaną podłogą,wysoki(by móc się wyprostować ze wzrostem186) i stosunkowo duży przedsionek a do tego cena do max 2tyś.
Pozdrawiam.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 07.04.2015 13:52

zielak3 napisał(a):niestety decatlon nie sprzedaje oddzielnie podłogi do tego namiotu;-( A sytuacja wyglądała tak iż w pierwszym roku użytkowania nie padał ani razu deszcz ( no może po za paroma kroplami). Niestety w poprzednim roku aura nam mniej sprzyjała i wtedy wyszło iż przesiąka. Na całe szczęście decatlon stanął na wysokości zadania i wymienił mi na nowy;-)

Sprzedają dodatkowe podłogi, jednak ich cena jest nieprzyzwoicie wysoka. Lepiej kupić to samo w markecie budowlanym za ułamek tej ceny.

http://www.decathlon.pl/podoga-2-m-x-25 ... 63704.html
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 07.04.2015 13:54

stas1982 napisał(a):WITAM.
Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z namiotami tunelowymi firm HIGH PEAK ,OBELINK?

Żadnej z tych firm bliżej nie znam ale sympatycznie wygląda Obelink Living, ze względu na cenę <1200 zł za namiot 5,5 x 3,4 m :) .
Rozwiązania ma podobne do mojego Colemana (przewietrzanie, podłoga), rozkłada się prosto. Problem może być z wielkością, przed i po rozłożeniu zajmuje jednak sporo miejsca.
Tu masz coś mniej obszernego: http://www.obelink.pl/namioty/namioty-t ... xe-pl.html

Masz orientację co do kosztów przesyłki z Holandii?
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 07.04.2015 14:24

stas1982 napisał(a):WITAM.
Mam pytanie czy ktoś miał do czynienia z namiotami tunelowymi firm HIGH PEAK ,OBELINK?Czy warto w ogóle patrzec na te namioty.Bądź ewentualnie czy polecacie jakis namiot na 4osoby (2dorosłe 2dzieci) ze zintegrowaną podłogą,wysoki(by móc się wyprostować ze wzrostem186) i stosunkowo duży przedsionek a do tego cena do max 2tyś.
Pozdrawiam.

Z tymi namiotami o których piszesz do czynienia nie miałem, jednak sam sklep obelink ma dobre ceny na część produktów. Kiedyś nastawiałem się na namiot Coleman`a, a konkretnie ten model:

http://www.obelink.pl/namioty/namioty-t ... _id%3D7308

U Colemana jest to namiot z takiej powiedzmy trochę wyższej półki, który nadaje się na gorsze warunki pogodowe. W ostateczności zdecydowałem się na Quechua 4.2 Illumin, ale tylko dlatego, że był spory upust. Myślę, że ten w linku powyżej powinien spełniać twoje wymagania, choć jest jeszcze Cabin 6 gdyby ten był zbyt mały.

PS. Tu masz test. Pooglądaj inne ich filmy - mają sporo recenzji różnych namiotów:

A tu jeszcze ciekawy wątek:
jaki-namiot-polecacie-z-dwoma-sypialniami-t21892.html?hilit=jaki%20namiot
Ostatnio edytowano 08.04.2015 20:45 przez SingSing74, łącznie edytowano 1 raz
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 07.04.2015 16:52

To to mam od 5 lat i bardzo polecam. :D
stas1982
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) stas1982 » 08.04.2015 18:56

Hej.
Dzięki za pomoc.:) Zdecydowałem i wybór padł na Mackenzie Cabin..:)mam nadzieje że i mi posłuży kilka lat..:)A w te wakacje pierwszy raz Cro..
Dzięki i pozdrawiam..
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 08.04.2015 20:53

Cześć , zobacz ten Mikumi 5 HIGH PEAK. Mam go już 3x w Chorwacji. Tunel lepiej się sprawdza.
http://www.amazon.de/High-Peak-Mikumi-h ... B00BCH00BE
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 08.04.2015 20:58

A jeśli jedziesz z dziećmi to zwróć uwagę czy próg podłogi można kłaść, jeśli nie to masz pewne "szczupaki" przy wejściu lub wyjściu z namiotu, a na kamieniach może być to bardzo niebezpieczne. W Mikumi kładzie się te progi odpinając zameczki.
stas1982
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) stas1982 » 08.04.2015 21:12

Hej.Hunter a jak z rozstawianiem takiego kolosa (czas i trudność)bo to jednak z odciągami bedzie ponad 7m, i czy niema problemu ze znalezieniem miejsca na polach w Cro?
pozdrawiam.
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 08.04.2015 21:36

Witam. Problem zawsze może wystąpić. Kempingi, które nie mają wyznaczonych parceli; często upychają namioty na małej powierzchni i wtedy jest problem. Miałem namiot 6x4 i generalnie zajmował tyle miejsca, co "mały kamper" :lol: Zawsze lojalnie informowałem właściciela kempingu, że to veliki sator, ale i tak bywało, że miejsca było na styk.... i wieczorem po linkach od naszego namiotu sąsiad trafiał do swego kamperka! Zawsze łatwiej znaleźć wygodne miejsce poza wysokim sezonem. Są kempingi w Cro jeszcze nie opisane w tym forum, a warte odwiedzenia.....
pozdrawiam
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 09.04.2015 09:50

Hej, jak do tej pory nie miałem problemu z rozstawieniem tego namiotu. Byłem 3x razy na kempingu San Marino na wyspie RaB w szczycie sezonu. Oczywiście wyjazd w ciemno. Namiot rozstawiałem w strefie bezparcelowej, do tego pawilon 3x3 i auto ( duży van). Natomiast parcele na większych kampach (Strasko, Adriatica, San Marino) są dosyć duże i wszystko się mieści. Ja zabieram jeszcze w razie czego mały namiocik, gdyby nie było miejsca, to na drugi dzień rozkładam. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 122
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone