Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 07.02.2015 18:09

Napisałem do naszego decathlon'u, że szafka we Francji jest tańsza i spytałem czy jest szansa na jakąś promocję. Dostałem taką oto odpowiedź:

"Dziękujemy za przesłaną wiadomość. Informujemy, iż obniżka jest związana z decyzją działu handlowego. Na chwilę obecną nie mamy jeszcze żadnego potwierdzenia."

Może coś się z tego wykluje. Pożyjemy, zobaczymy.
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 07.02.2015 19:04

te kiero napisał(a):...ja dodam, że 3x miałem kontrolę Policji (PL i SK) w zakresie zabezpieczenia ładunku który był powyżej dolnej linii okien, oczywiście posiadana siatka załatwiła sprawę (Meganka ma specjalne zaczepy na dole i w suficie); było wypróbowane przy ostrym hamowaniu i wytrzymała, polecam

Ja wymyśliłem sobie taki patent:
Obrazek
Obrazek

Koszt znikomy. Można zrobić sobie wersję pod zagłówki na tylnych siedzeniach, wtedy po rozpakowaniu nie trzeba zdejmować, bo nie ogranicza widoczności.

Na forum samochodowym, na którym to pokazałem powiedzieli, że wygląda jak radiowóz :wink: , ale najważniejsze, że działa.

Pozdrawiam.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 08.02.2015 08:26

Skuteczna ochrona przed dziećmi i/lub teściową :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.02.2015 09:27

waldis napisał(a):Na forum samochodowym, na którym to pokazałem powiedzieli, że wygląda jak radiowóz :wink: , ale najważniejsze, że działa.

to samo miałem napisać :wink:
demi-duox napisał(a):Skuteczna ochrona przed dziećmi i/lub teściową :wink:

:mrgreen:

u nas nie przejdzie: ręka za często ląduje po coś za siedzeniami, podwijając lub na moment zdejmując siatkę
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 03.03.2015 15:41

Kempingowy sezon otwarty. Przynajmniej w niektórych sklepach. Decathlon na stronie pokazał kilka nowych namiotów. Może to kogoś zainteresuje.

Poza tym znalazłem pewną ciekawostkę. Zawsze zabieram na wakacje maskę, fajkę i płetwy, ale czegoś podobnego jeszcze nie widziałem i mam w związku z tym pytanie. Czy ktoś używał i jak się to spisuje? Oddycha się nie tylko ustami ale także nosem. Najwięcej obaw mam do ewentualnego dopasowania, a co za tym idzie szczelności takiej maski.

maska.jpg
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 04.03.2015 10:44

:), ogladalem to w angielskim decathlonie, nazywa sie to to Easybreath. Moze i fajna sprawa, ale uklad paskow podtrzymujacych jest nie dla mnie. Paski ukladaja sie w cos jak X z tylu glowy i w moim przypadku mialem wrazenie ze mnie dusza jak podnosilem glowe do gory. Sama maska jest ok, dopasowana do twarzy byla fajnie i pewnie bedzie swietna dla kogos kto ma obawy oddychac przez rurke. Ja osobiscie wole normalna. Aaa, rurka ma ponoc jakies ustrojstwo w srodku blokujace ja w momencie zanurzenia, nie mam pojecia jak to zadziala jesli bedziemy chcieli ja przedmuchac.
zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 01.04.2015 19:46

Co do decathlon uważam iż są naprawdę pozytywnie nastawieni na klientów. Po prawie dwóch latach użytkowania namiotu family second 4.2 podłoga się przetarła (kamyczki chorwackie). Pracownik prosił bym przywiózł i pokazał i ..... oddali kasę. Szok myślałem iż uszkodzenie mechaniczne itd itp... Teraz kupiłem taki sam tylko większy :lol: w fajnej cenie (wersja xl) Moje pytanko - jakiś pomysł co wsadzić pod podłogę by się znowu nie zniszczyła :( i zajmowała mało miejsca w czasie podróży nawet w jedną stronę?
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 01.04.2015 21:52

Sprawdza się zwykła plandeka 2x3 (niebieska lub zielona) lub większa z Castoramy, Biedronki po 15 zł.itp. Ja daję jeszcze folię pod nią, aby plandeka się nie pobrudziła, a na koniec folię wyrzucam. pzdr
zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 02.04.2015 11:39

W sypialniach jest ok nic się nie dzieje ale w przedsionku to była masakra. W zeszłym roku jak deszcz napadał, glina namokła to nie dość że chodziło się jak po galarecie to jeszcze woda z brudem przesiąkała. Potem wszystko schło a cały ten syf w namiocie i ubraniach zostawał. Masakra. Spróbuję z tą plandeką, zastanawiałem się jeszcze nad pianką taką jak pod panele w rolce tylko że strasznie dużo miejsca w samochodzie zajmie.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 02.04.2015 11:59

my też plandeki uzywaliśmy na tyle dużej,że wystarczyła pod namiot i pod przedsionek .Sprawdza się bardzo dobrze.
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 02.04.2015 12:41

Obojętnie co się da, jak popada będzie galareta :D .
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 02.04.2015 13:16

zielak3 napisał(a):W sypialniach jest ok nic się nie dzieje ale w przedsionku to była masakra. W zeszłym roku jak deszcz napadał, glina namokła to nie dość że chodziło się jak po galarecie to jeszcze woda z brudem przesiąkała. Potem wszystko schło a cały ten syf w namiocie i ubraniach zostawał. Masakra. Spróbuję z tą plandeką, zastanawiałem się jeszcze nad pianką taką jak pod panele w rolce tylko że strasznie dużo miejsca w samochodzie zajmie.

To podłoga przedsionka nie jest wywinięta?
GDZIE woda z brudem przesiąkała.?
zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 02.04.2015 15:00

przeciekała przez podłogę zniszczoną poprzez kamienie, kamyczki, żwirek ;-(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.04.2015 06:56

zielak3 napisał(a):przeciekała przez podłogę zniszczoną poprzez kamienie, kamyczki, żwirek ;-(

Trzeba kupić nową :idea:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 03.04.2015 07:02

Janusz Bajcer napisał(a):
zielak3 napisał(a):przeciekała przez podłogę zniszczoną poprzez kamienie, kamyczki, żwirek ;-(

Trzeba kupić nową :idea:

trudno to zrobić na wakacjach, a i bez wakacji też raczej samych podłóg nie sprzedają.

Rzeczywiście te podłogi są marnej jakości, nie wytrzymują chorwackich kamieni. My zawsze tez pod cały namiot rozkładamy plandekę. Gorzej jak pada deszcz, jak jest plandeka, to samo nie wyschnie, trzeba podnosić sypialnie i suszyć między nimi a plandeką. Jakoś do tej pory dawaliśmy radę ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 121
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone