gospodarz napisał(a):Już parę razy zdarzyło mi się pożyczyć młotek i w podzięce zostałem obdarzony miłym uśmiechem (ciekawe, jeżeli jest mieszane towarzystwo zazwyczaj oddaje dziewczyna ).
Od tego roku zawsze będę wozić młotek.
rich72 napisał(a):ten ponton - 5 min na własnym wydechu
eh... pompki kompresory
Jola L-G napisał(a):Z patentów tak, ale pytać co w razie deszczu zrobić??????????????????
Jacunio napisał(a):Już było, ale jak taki specjalny wątek: GWOŹDZIE.
Warto poza standardowymi śledzikami (bo obecnie kupowane namioty mają śledziki a nie śledzie) zaopatrzyć się w porządne gwoździe. Ja kupiłem w Castoramie; mają ok 20cm długości i sprawdzają się rewelacyjnie na skalistych podłożach a takie w cro przeważają.
Dodatkowo już dawno temu zamówiłem sobie u znajomego ślusarza cztery 30-centymetrowe pręty ze stali, zaostrzone, z uchwytami na linkę - służą do zakotwiczenia czterech głównych linek, które mocują całość namiotu.
PozdraV
J.
maciek1956 napisał(a):Tak, chodzi właśnie o te wyroby, ja miałem żółtą spiżarnię.
Namiot--Bałtyk, wielki, sam tropik w jednym olbrzymim worze, w drugim stelaż, sypialnia to pryszcz. Bez bagażnika koszowego zabranie się z tym graniczyło z cudem. Wory miały wymiar ok 1 m wys, średnica ok 45/50 cm, a auto--Opel Rekord 1700, Moskwicz 408, póżniej Łada 1500. Nzmiot rozpadł się ok 5 lat temu. niektóre elementy stepaża sluża do dzisiaj, np na podpory do... Jaki namiot obecny tyle wytrzyma ?
jacek gryczewski napisał(a):rich72 napisał(a):ten ponton - 5 min na własnym wydechu
eh... pompki kompresory
a gdzie znalazles mój ponton ???? ostatnio byl zaparkowany w Orasacu na przystani???
jacek gryczewski napisał(a):aaaaaa widzisz bo ja taki sam kupilem w markecie w Dubrowniku ale w 2006 r i dalem 65 kn ale wytrzymal tylko 2 tygodnie poczym rozlalz sie od morskiej wody
magdapaszek napisał(a):no niestety nie wytrzymuja słonej wody---ale sa tanie w tesco mozna kupc za 20 zł
slawek66 napisał(a):maciek1956 napisał(a):Tak, chodzi właśnie o te wyroby, ja miałem żółtą spiżarnię.
Namiot--Bałtyk, wielki, sam tropik w jednym olbrzymim worze, w drugim stelaż, sypialnia to pryszcz. Bez bagażnika koszowego zabranie się z tym graniczyło z cudem. Wory miały wymiar ok 1 m wys, średnica ok 45/50 cm, a auto--Opel Rekord 1700, Moskwicz 408, póżniej Łada 1500. Nzmiot rozpadł się ok 5 lat temu. niektóre elementy stepaża sluża do dzisiaj, np na podpory do... Jaki namiot obecny tyle wytrzyma ?
na zdjeciu jest namiot warta z lat osiemdziesiatych, chyba drugi raz rozbita byla, w zeszlym roku rozsypal mi sie namiot baskid 3 (domek) uzywany byl prawie 30 lat, w miedzy czsie przerabialem namioty mikro, mikrus (taki stylonowy syf), hel, ale najmilej wpominam namiot krakow 4 (dwie sypialnie i przedsionek, w ktorym maluch mogl zaparkowac, mial wymiary okolo 4x4x2m)
Leszek Skupin napisał(a):magdapaszek napisał(a):no niestety nie wytrzymuja słonej wody---ale sa tanie w tesco mozna kupc za 20 zł
A wytrzymuje choć jedno napompowanie . Pisząc tani miałem na myśli ponton przynajmniej za 200-300 PLN Bo widziałem w sklepach sportowych pontony i za 1200 i 2500 zł (6 osobowy) z możliwością podczepienia silnika ale na taki to chyba jeszcze mnie nie stać więc chwilowo wolę sobie darować
maciek1956 napisał(a):slawek66 napisał(a):maciek1956 napisał(a):Tak, chodzi właśnie o te wyroby, ja miałem żółtą spiżarnię.
na zdjeciu jest namiot warta z lat osiemdziesiatych, chyba drugi raz rozbita byla, w zeszlym roku rozsypal mi sie namiot baskid 3 (domek) uzywany byl prawie 30 lat, w miedzy czsie przerabialem namioty mikro, mikrus (taki stylonowy syf), hel, ale najmilej wpominam namiot krakow 4 (dwie sypialnie i przedsionek, w ktorym maluch mogl zaparkowac, mial wymiary okolo 4x4x2m)
Wartę jeszcze gdzieś mam, ostatnio, chyba 6 lat temu na Helu go używałem.