Czy takiej przejściówki potrzebuję (CEE) na kamping?
te kiero napisał(a):tutaj pisałem
na większości nie, są gniazdka na kampery i zwykłe, czasem można wypożyczyć, ale ja jestem z tych wolą mieć swoje własne;
SingSing74 napisał(a):Vjetar napisał(a):Od lat mam butlę turystyczną (2,5 kg). Gazu wystarcza na codzienne gotowanie (2-3 tygodnie i jeszcze zostaje) no i można zabrać na całodniowe wycieczki w dzicz. Właśnie wymieniłem na pełną.
Czyli taki zestaw:
Pozdrawiam
Rozbudowując mój sprzęt kempingowy do opcji samochodowej planowałem zakup kuchenki dwupalnikowej Campingaz`a lub podobnej. Jednak przypomniałem sobie, że mam w piwnicy podobny zestaw do twojego (z tym, że butla chyba 2 kg) i to zupełnie nowy (nieużywany). Muszę tylko sprawdzić legalizację butli. Napisz jak ze stabilnością tej kuchenki. Gotujesz na ziemi, czy na stoliku?
fiechu napisał(a):te kiero napisał(a):tutaj pisałem
na większości nie, są gniazdka na kampery i zwykłe, czasem można wypożyczyć, ale ja jestem z tych wolą mieć swoje własne;
Też wolę mieć własną.
Vjetar napisał(a):SingSing74 napisał(a):Vjetar napisał(a):Od lat mam butlę turystyczną (2,5 kg). Gazu wystarcza na codzienne gotowanie (2-3 tygodnie i jeszcze zostaje) no i można zabrać na całodniowe wycieczki w dzicz. Właśnie wymieniłem na pełną.
Czyli taki zestaw:
Pozdrawiam
Rozbudowując mój sprzęt kempingowy do opcji samochodowej planowałem zakup kuchenki dwupalnikowej Campingaz`a lub podobnej. Jednak przypomniałem sobie, że mam w piwnicy podobny zestaw do twojego (z tym, że butla chyba 2 kg) i to zupełnie nowy (nieużywany). Muszę tylko sprawdzić legalizację butli. Napisz jak ze stabilnością tej kuchenki. Gotujesz na ziemi, czy na stoliku?
Generalnie na ziemi, na jakimś murku.... Stoliki mamy dwa ale zawsze są pełne talerzy i kubków.
Nogi w tym palniku są regulowane także można "wyrównać" wszelkie nierówności terenu i wykluczyć niestabilność.
FUX napisał(a):Na forum kamperowym przeważa opinia o małej mocy bezpieczników w szafkach. Taka kuchenka pobiera pewnie więcej, niż 10A.
Janusz Bajcer napisał(a):SingSing74 napisał(a):Rozbudowując mój sprzęt kempingowy do opcji samochodowej planowałem zakup kuchenki dwupalnikowej Campingaz`a lub podobnej. Jednak przypomniałem sobie, że mam w piwnicy podobny zestaw do twojego (z tym, że butla chyba 2 kg) i to zupełnie nowy (nieużywany). Muszę tylko sprawdzić legalizację butli. Napisz jak ze stabilnością tej kuchenki. Gotujesz na ziemi, czy na stoliku?
Na wszystkich kempingowych wyjazdach miałem taki zestaw.
Gotowałem na ziemi - na płaskim było stabilnie.
fiechu napisał(a):Z racji, że nasz Campus Santiago ma już swoje lata pora na zmianę.
Wybór padł na Quechua T6.2
Będzie jako prezent urodzinowy.
SingSing74 napisał(a):fiechu napisał(a):Z racji, że nasz Campus Santiago ma już swoje lata pora na zmianę.
Wybór padł na Quechua T6.2
Będzie jako prezent urodzinowy.
A już kupiliście? Zapasy w sklepach topnieją, bo ostatnio był niezły rabat.