napisał(a) maarec » 11.07.2014 20:17
ja już po wczasach w tym roku, pomogę delikatnie w temacie tej kuchenki z allegro - za ok 40zł - na kartusze, o którą pytano kilka stron temu.
kupiliśmy na te wczasy 2 takie kuchenki i ogółem są świetne, gaz jest bardzo kaloryczny, płomienia nie zdmuchuje, a zapalnik w pokrętle daje radę
. Jest tylko jeden minus - naboje na aukcjach mają starczyć na 2-3 godziny, a realnie nie daje im więcej niż 45 minut. Tak więc planując wczasy i gotowanie głównie na tych kuchenkach - na 2 tygodnie minimum 14 naboi na zapasie. Wyjdzie podobnie jak butla gazowa 3kg (mając butlę), a wygoda stosowania i jakość płomienia - bezcenne.
2 - na campingu w Zatonie widziałem ludzi rozbijających ten pompowany namiot z Decathlona - na 100% ten model, zajęło im to ok 2 godzin a efekt był mocno słaby, nie potrafili dobrze tego namiotu ponaciągać - sam bym tego nie kupił.
3 - grillowania na węglu drzewnym w tym roku nie widziałem na żadnym z 8 campingów, wszędzie zakaz. Grillowanie na gazowym lub elektrycznym grillu też potrafi zakopcić / nasmrodzić, lecz takie jest życie, wszyscy grillują, bez względu na to czy Polak, Niemiec czy może Słoweniec
SMACZNEGO!!