Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 09.07.2014 11:39

arcymagus napisał(a):Co sadzicie o tym zestawie garnków :?: Może ktoś je posiada, może macie coś innego do zaproponowania.

Zestaw wielkosciowo jest ok, ale jakosc do bani. Nasze wywalilismy po pierwszym sezonie, poprzypalaly sie niemilosiernie. Lepiej dolozyc kilka zlotych I kupic podobne pokryte teflonem. Te pod linkiem sa super, wchodza jeden w drugi I wytrzymaly moje kulinarne wypociny.
http://www.mall.pl/naczynia-outdoor/van ... t-3-person
grzesiek_lbn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek_lbn » 09.07.2014 12:20

A my dla dzieci mamy naczynia z ikei z tej serii: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50192959/
Dla dzieciaków w sam raz dla nas za małe.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 09.07.2014 12:25

grzesiek_lbn napisał(a):A my dla dzieci mamy naczynia z ikei z tej serii: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50192959/
Dla dzieciaków w sam raz dla nas za małe.

na zeszłej stronie wklejałam te same ;)
u nas są dobre dla wszystkich, a mało chyba nie jemy :wink:
izakoz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izakoz » 09.07.2014 14:12

Witam
Potrzebuję namiaru na ośrodki z domkami w Chorwacji lub przyczepami do wynajęcia. Chętnie z licznymi dziećmi w okolicy i sklepem na miejscu.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 09.07.2014 14:45

arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 09.07.2014 16:24

Berbel napisał(a):
arcymagus napisał(a):Co sadzicie o tym zestawie garnków :?: Może ktoś je posiada, może macie coś innego do zaproponowania.

Zestaw wielkosciowo jest ok, ale jakosc do bani. Nasze wywalilismy po pierwszym sezonie, poprzypalaly sie niemilosiernie. Lepiej dolozyc kilka zlotych I kupic podobne pokryte teflonem. Te pod linkiem sa super, wchodza jeden w drugi I wytrzymaly moje kulinarne wypociny.
http://www.mall.pl/naczynia-outdoor/van ... t-3-person

Siemka Berbel, dzięki za link do ciekawej stronki. Faktycznie zestaw dość spory ale to gołe :P aluminium i lubi co nieco przywierać (ocena sprzedawcy). Zestawu od Ity nie miał ale za to proponował coś droższego cena :( masakra. Oferta którą przesłałeś jest naprawdę spoko tym bardziej, że jest jeszcze promo na ten zestaw. Szkoda, że dopiero teraz spojrzałem, byłem niedaleko od sklepu w Katowicach. Ale do wyjazdu jest jeszcze kilkanaście dni tak więc będę miał ten zestaw pod lupą :wink:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 09.07.2014 20:25

Może kogoś zainteresuje ta oferta:
http://mail.mailnews.pl/p/4lfw02ftt7/lzla51evcq/
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 09.07.2014 22:09

SingSing74 napisał(a):Niestety w rzeczywistości, pomimo bardzo mocno napompowanych rękawów, które mają stanowić jego konstrukcję namiot wygląda żałośnie.

Spójrz na linki. Nie są naciągnięte, dlatego namiot wygląda żałośnie. Widziałem taki tuż po rozłożeniu, z pełnym naciągiem. Było dużo lepiej. Uważam, że to jest dobra alternatywa dla kogoś, komu druga połowa średnio pomaga w rozbiciu namiotu. Tylko cena nokautuje jak Niemcy Brazylię.

Ostatnio w Auchan były porządne (długie, grube i ocynkowane, moim zdaniem lepsze od gwoździ budowlanych) szpile do namiotów za nieduże pieniądze (coś ok. 6 zeta za 4 szt,).
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 11.07.2014 20:17

ja już po wczasach w tym roku, pomogę delikatnie w temacie tej kuchenki z allegro - za ok 40zł - na kartusze, o którą pytano kilka stron temu.

kupiliśmy na te wczasy 2 takie kuchenki i ogółem są świetne, gaz jest bardzo kaloryczny, płomienia nie zdmuchuje, a zapalnik w pokrętle daje radę :). Jest tylko jeden minus - naboje na aukcjach mają starczyć na 2-3 godziny, a realnie nie daje im więcej niż 45 minut. Tak więc planując wczasy i gotowanie głównie na tych kuchenkach - na 2 tygodnie minimum 14 naboi na zapasie. Wyjdzie podobnie jak butla gazowa 3kg (mając butlę), a wygoda stosowania i jakość płomienia - bezcenne.

2 - na campingu w Zatonie widziałem ludzi rozbijających ten pompowany namiot z Decathlona - na 100% ten model, zajęło im to ok 2 godzin a efekt był mocno słaby, nie potrafili dobrze tego namiotu ponaciągać - sam bym tego nie kupił.

3 - grillowania na węglu drzewnym w tym roku nie widziałem na żadnym z 8 campingów, wszędzie zakaz. Grillowanie na gazowym lub elektrycznym grillu też potrafi zakopcić / nasmrodzić, lecz takie jest życie, wszyscy grillują, bez względu na to czy Polak, Niemiec czy może Słoweniec :) SMACZNEGO!!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.07.2014 20:24

Poszukuję palnika dwudrożnego na butlę turystyczną.
W Decathlonie nie ma.
Gdzie jeszcze oprócz Allegro dostanę?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2014 20:33

Vjetar napisał(a):Poszukuję palnika dwudrożnego na butlę turystyczną.
W Decathlonie nie ma.
Gdzie jeszcze oprócz Allegro dostanę?

Asia może być :?: :smo:
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 12.07.2014 20:48

ewentualnie tutaj:

http://monter.es24.pl/opis/2003449/kuch ... om=bazarek

u mnie na targu są po 5 dyszek :) ale Vjetar jeszcze wysyłka do Ciebie :(
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.07.2014 20:36

Dzięki panowie.

Wczoraj trochę w nocy posiedziałem i znalazłem kilka innych.

Pytałem czy może ktoś widział takie Asie gdzieś w popularnej sieci ogólnokrajowej.
(nie ma to jak dotknąć, pomacać...)
Mój stary dwupalnik już mocno nadgryziony zębem czasu... :?
Trudno, trzeba będzie chyba zamówić.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 13.07.2014 20:54

Vjetar napisał(a):Trudno, trzeba będzie chyba zamówić.

Odradzam.
Kupiłem dokładnie taki dwupalnik kilka lat temu gdy zgubiliśmy naszą "jedynkę". Pomyslałem, gotujemy sporo, na dwóch ogniach będzie szybciej. Pochodziłem po sklepach i wybór był żaden. Tylko Asie.

Jeden z palników przestał działać już po kilku zapaleniach. Kombinowaliśmy, przetykaliśmy, przedmuchiwaliśmy i kicha, nie działa do dziś. Efekt jest taki że wozimy dwupalnik korzystając z jednego palnika.

Rdzewieje natychmiast. Po kilku czyszczeniach - odechciało mi się.

Odradzam.

Kupiłem w Horyzoncie

Chyba też posiedzę i może znajdę jakieś inne :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.07.2014 21:03

kulka53 napisał(a):
Vjetar napisał(a):Trudno, trzeba będzie chyba zamówić.

Odradzam.
Kupiłem dokładnie taki dwupalnik kilka lat temu gdy zgubiliśmy naszą "jedynkę". Pomyslałem, gotujemy sporo, na dwóch ogniach będzie szybciej. Pochodziłem po sklepach i wybór był żaden. Tylko Asie.

Jeden z palników przestał działać już po kilku zapaleniach. Kombinowaliśmy, przetykaliśmy, przedmuchiwaliśmy i kicha, nie działa do dziś. Efekt jest taki że wozimy dwupalnik korzystając z jednego palnika.

Rdzewieje natychmiast. Po kilku czyszczeniach - odechciało mi się.

Odradzam.

Kupiłem w Horyzoncie

Chyba też posiedzę i może znajdę jakieś inne :wink:

Fakt, rdzewieje szybko ale z zatykaniem niemiałem przedtem problemu.
Horyzont mam w pobliżu - dzięki - podjadę.

Zastanawiałem się też czy nie walnąć tego gazu "w kąt" i kuchenki elektrycznej nie zabrać. :?: :!: :idea:
My w przeciwieństwie do Was jednak zawsze gdzieś na kampie z przedłużaczem...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 111
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone