Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 06.05.2014 19:32

andeo napisał(a):Taki stolik jak pokazałeś z 4 taborecikami zakupiłam,bardzo fajna rzecz,będę używać za dwa miesiące :D
Do zjedzenia posiłków lub pogrania w jakąś grę, myślę że będzie ok.Kuchenkę elektryczną podobną zabieram również ze sobą,tylko jednopalnikową mam.

:) Ja mam nadzieję, że za trzy. Jedynym minusem chyba tych krzesełek jest to, że jak się trafi jakimś cudem na miękkie podłoże to będą się wbijać. No, ale niby jakim cudem skoro trza brać gwoździe zamiast zwykłych śledzi :) Ogólnie mam nadzieje, że z zestawem i kuchenką będzie ok.
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 06.05.2014 19:59

z prądem w Chorwacji na campingach jest raczej ok. Ale bywają miejsca problematyczne - np Camping Slanica Murter - napięcie rzędu 180V - niektóre urządzenia nie działają.

na większości campingów z prądem nie miałem problemów (na razie odwiedziłem ich kilkanaście), przeważnie zabezpieczenia mają 10 - 12 i max 16 Amper i tego trzeba się pilnować. Czyli sprzęty elektryczne odpalamy po kolei a nie wszystkie na raz
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 06.05.2014 20:33

mijagi napisał(a)::) Ja mam nadzieję, że za trzy. Jedynym minusem chyba tych krzesełek jest to, że jak się trafi jakimś cudem na miękkie podłoże to będą się wbijać.

Jak dla mnie jedynym ich minusem jest brak oparcia.
Co do namiotu, to jak zostaniesz przy swoim pierwotnym wyborze to zaopatrz się jeszcze w jakiś podkład do zabezpieczenia podłogi w sypialniach. Ja ostatnio używam folii ogrodniczej - agrotkaniny szkółkarskiej. Kawałek wykładam też przed wejściem żeby wnosić mniej piachu do środka.
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 06.05.2014 21:44

demi-duox napisał(a):
mijagi napisał(a)::) Ja mam nadzieję, że za trzy. Jedynym minusem chyba tych krzesełek jest to, że jak się trafi jakimś cudem na miękkie podłoże to będą się wbijać.

Jak dla mnie jedynym ich minusem jest brak oparcia.
Co do namiotu, to jak zostaniesz przy swoim pierwotnym wyborze to zaopatrz się jeszcze w jakiś podkład do zabezpieczenia podłogi w sypialniach. Ja ostatnio używam folii ogrodniczej - agrotkaniny szkółkarskiej. Kawałek wykładam też przed wejściem żeby wnosić mniej piachu do środka.

Już o tym czytałem w poprzednich postach i mam w planie dostosować, przyciąć plandekę niebieską, która w zeszłym roku robiła za daszek na działce. Ale dzięki wielkie :)
A jeśli o oparcie chodzi to będzie, ale w oddzielnym fotelu.
A&P
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&P » 07.05.2014 09:23

Cześć,

macie jakieś patenty na koc plażowy?
Ręczniki za małe, koc jako taki ciężki i niewygodny, a te polarowe koce (z jysków czy decatlonów) źle się sprawdzają.
Możecie coś polecić?
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 07.05.2014 10:17

A&P napisał(a):Cześć,

Ręczniki za małe, koc jako taki ciężki i niewygodny, a te polarowe koce (z jysków czy decatlonów) źle się sprawdzają.
Możecie coś polecić?

My używamy cienkiej karimaty, a na to ręcznik plażowy, który po paru dniach przypomina deskę, ale się przepłucze i leżymy dalej. Pozdrawiam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.05.2014 13:17

A&P napisał(a):Cześć,
Możecie coś polecić?

Jeśli coś większego to tylko chyba koc piknikowy? 150x180 po złożeniu widać że gabaryt niewielki, ma warstwę pianki pod spodem.
koc.JPG

koc2.JPG
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 07.05.2014 21:01

mijagi napisał(a):... i mam w planie dostosować, przyciąć plandekę niebieską, która w zeszłym roku robiła za daszek na działce...

A dlaczego chcesz ciąć? Zabierz całą. Złożysz i będziesz miał podwójną (a może i potrójną) warstwę ochronną. Czasem trafiają się ostre kamienie, które można przeoczyć przy wybieraniu miejsca.
Pozdrawiam
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 08.05.2014 14:14

waldis napisał(a):
mijagi napisał(a):... i mam w planie dostosować, przyciąć plandekę niebieską, która w zeszłym roku robiła za daszek na działce...

A dlaczego chcesz ciąć? Zabierz całą. Złożysz i będziesz miał podwójną (a może i potrójną) warstwę ochronną. Czasem trafiają się ostre kamienie, które można przeoczyć przy wybieraniu miejsca.
Pozdrawiam

A no fakt :-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 22:39

mijagi napisał(a):
waldis napisał(a):

Pozdrawiam

A no fakt :-)

Poza tym cięta zaczynie się snuć. Lepiej złożyć, jak napisał waldis albo kupić nową mniejszą, zwłaszcza że to dużo nie kosztuje (zależy, gdzie kupujemy, rzecz jasna). Ja w oryginalne oczka wbijam jeszcze szpilki, co by mi wiatr plandeki nie podwiewał :idea:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.05.2014 06:50

Czy ktoś ma taki namiot?

Obrazek

Jak się sprawował?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2014 07:04

Vjetar, mój namiot ma tylko podobny kształt, więc nie wypowiem się na temat jakości, natomiast ten na zdjęciu byłby bardziej funkcjonalny, gdyby środkowy segment (jeśli to jeszcze nie sypialna) miał również przynajmniej jedno wejście z boku. Poza tym lepiej jest, gdy śpi się wzdłuż tunelu, a nie w poprzek, co sugerowałoby zdjęcie (zakładając, że sypialnią jest tylko ostatni segment).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.05.2014 07:11

eystrasalt napisał(a):Vjetar, mój namiot ma tylko podobny kształt, więc nie wypowiem się na temat jakości, natomiast ten na zdjęciu byłby bardziej funkcjonalny, gdyby środkowy segment (jeśli to jeszcze nie sypialna) miał również przynajmniej jedno wejście z boku. Poza tym lepiej jest, gdy śpi się wzdłuż tunelu, a nie w poprzek, co sugerowałoby zdjęcie (zakładając, że sypialnią jest tylko ostatni segment).

Ale w tym śpi się wzdłuż.

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2014 08:01

I bardzo dobrze :-)

Wobec tego przydałoby się przynajmniej jedno wejście z boku. Okna załatwiają wprawdzie kwestię wentylacji, ale dodatkowe wejście uczyniłoby namiot bardziej funkcjonalnym.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 93
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone