napisał(a) mijagi » 06.05.2014 10:00
demi-duox napisał(a):mijagi napisał(a):A co powiecie na taki namiot "namiot-turystyczny-4-osobowy-cypress-highlander"? Jedziemy drugi raz do Chorwacji. Pierwszy raz pod namiot. 2+1+szwagierka
No i taki mniej więcej mamy budżet na namiot, czyli około 500zł.
Wg mnie całkiem ok jak za takie pieniądze. Model podstawowy więc ma swoje ograniczenia ale mimo zwartych wymiarów jest całkiem obszerny. Jest wysoki nie tylko w przedsionku ale i w sypialniach. Podobny wymiarami Decathlon Arpenaz 4 ma dziwnie małe (niskie) sypialnie, ma za to lepiej pomyślane wejście.
Dzięki, pocieszające
Jedziemy na początku sierpnia i żona pogania żeby już kupić
Nie wiem jak długo uda mi się ją jeszcze hamować
Chciałbym się jeszcze najpierw wybrać do decathlonu na wystawkę. Myśleliśmy też o 6 osobowym, ale po przeczytaniu Waszych opini stwierdzam, że długość 590 mm zamiast 425 mm to: a) większe problemy z miejscem, b) w razie wichury taki żagiel to wiadomo, c) większa wygoda jako plus
. Dwa do jednego
No i jednak dwie oddzielne sypialnie koniecznie.
Druga sprawa to nie wiem jak z gotowaniem... Przeczytałem mnóstwo postów, no i mam dylemat. Mamy kuchenkę elektryczną (2250W) jak na zdjęciu, butlę gazową 3kg, palnik gazowy pojedynczy. Nie mamy palnika podwójnego
i czajnika elektrycznego. A prąd na campie na pewno by się przydał bo wiadomo. Laptop(nie wiem jak siostra) i pewnie ze trzy telefony, światełko i nie wiem co jeszcze się wymyśli:) A brać prąd i go normalnie (po naszemu) na maxa nie wykorzystać to grzech
Niby nie trzeba używać dwóch płyt na raz. Ale czy na campie na którym wylądujemy będą takie bezpieczniki, żeby to pociągnęło tego nie wiemy.
P.S. No i chyba jeszcze w takie coś można (a raczej wypadałoby) zainwestować? Koszt 200zł. Wygląda na solidne?
- 200zł
Ostatnio edytowano 06.05.2014 10:07 przez
mijagi, łącznie edytowano 1 raz