Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.05.2014 18:46

demi-duox napisał(a):Czy ktoś z Was używał takiej polówki, a jeżeli tak to jakie ma wrażenia?
http://www.euro.com.pl/akcesoria-turyst ... -277.bhtml

Mam podobe (inne nogi).
Od biedy znośnie się śpi ale ostatnio jak korzystałem to już mnie wszystko bolało (SKS chyba :wink: ).
Ciężko jest się "przekręcać" a spanie w jednej pozycji (na plecach) całą noc to nie dla mnie. Jak dla mnie odpada spanie na brzuchu (nie wygodnie).
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 04.05.2014 21:22

Fakt, środek zawsze się zapadnie, a ramki będą uwierały jak się zegnie nogi. Ciekawe czy położenie na wierzchu materaca dmuchanego poprawiłoby sytuację?
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 04.05.2014 21:33

demi-duox napisał(a):Fakt, środek zawsze się zapadnie, a ramki będą uwierały jak się zegnie nogi. Ciekawe czy położenie na wierzchu materaca dmuchanego poprawiłoby sytuację?

Materac chyba będzie za szeroki, a poza tym środkiem też raczej zagnie się, ale ramki pewnie nie będą uwierać.
Kiedyś na takie łóżka kładło się materace lateksowe.
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 05.05.2014 16:41

A co powiecie na taki namiot "namiot-turystyczny-4-osobowy-cypress-highlander"? Jedziemy drugi raz do Chorwacji. Pierwszy raz pod namiot. 2+1+szwagierka :) No i taki mniej więcej mamy budżet na namiot, czyli około 500zł. Dodam, że ostatnio pod namiotem byliśmy jakieś 10 lat temu w szkole średniej i nie wiadomo czy taka turystyka nam się spodoba.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 05.05.2014 18:06

mijagi napisał(a):A co powiecie na taki namiot "namiot-turystyczny-4-osobowy-cypress-highlander"? Jedziemy drugi raz do Chorwacji. Pierwszy raz pod namiot. 2+1+szwagierka :) No i taki mniej więcej mamy budżet na namiot, czyli około 500zł.

Wg mnie całkiem ok jak za takie pieniądze. Model podstawowy więc ma swoje ograniczenia ale mimo zwartych wymiarów jest całkiem obszerny. Jest wysoki nie tylko w przedsionku ale i w sypialniach. Podobny wymiarami Decathlon Arpenaz 4 ma dziwnie małe (niskie) sypialnie, ma za to lepiej pomyślane wejście.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 05.05.2014 21:58

Ostatnio w Aldi za 399 można było kupić spory namiot. Myślę, że za te pieniądze to rozsądna oferta.

http://tugazetka.pl/aldi/2014.04.23.ogr ... ,4-osobowy
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 06.05.2014 07:15

Ja kupiłam super namiot w JYSKU. Obecnie kosztuje 600,00 złotych, ale w minionym roku, w sierpniu był na wyprzedazy za 300,00.
Jest już wypróbowany w Cro, w róznych warunkach i się sprawdził.
Warto poczekać - myślę, że w tym roku tez będzie taka promocja.
Własnie oglądam go na ich stronie i jest w promocji za 475,00 złotych
Nazwa: MOSSEMARKA OPEN AIR - 6-cio osobowy.
http://jysk.pl/na-zewnatrz/namioty#.
My jeździmy w dwie osoby i jedna z sypialnie jest otwierana, więc służy jako weranda.
Polecam!!
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 06.05.2014 10:00

demi-duox napisał(a):
mijagi napisał(a):A co powiecie na taki namiot "namiot-turystyczny-4-osobowy-cypress-highlander"? Jedziemy drugi raz do Chorwacji. Pierwszy raz pod namiot. 2+1+szwagierka :) No i taki mniej więcej mamy budżet na namiot, czyli około 500zł.

Wg mnie całkiem ok jak za takie pieniądze. Model podstawowy więc ma swoje ograniczenia ale mimo zwartych wymiarów jest całkiem obszerny. Jest wysoki nie tylko w przedsionku ale i w sypialniach. Podobny wymiarami Decathlon Arpenaz 4 ma dziwnie małe (niskie) sypialnie, ma za to lepiej pomyślane wejście.

Dzięki, pocieszające :) Jedziemy na początku sierpnia i żona pogania żeby już kupić :) Nie wiem jak długo uda mi się ją jeszcze hamować :) Chciałbym się jeszcze najpierw wybrać do decathlonu na wystawkę. Myśleliśmy też o 6 osobowym, ale po przeczytaniu Waszych opini stwierdzam, że długość 590 mm zamiast 425 mm to: a) większe problemy z miejscem, b) w razie wichury taki żagiel to wiadomo, c) większa wygoda jako plus :). Dwa do jednego :) No i jednak dwie oddzielne sypialnie koniecznie.
Druga sprawa to nie wiem jak z gotowaniem... Przeczytałem mnóstwo postów, no i mam dylemat. Mamy kuchenkę elektryczną (2250W) jak na zdjęciu, butlę gazową 3kg, palnik gazowy pojedynczy. Nie mamy palnika podwójnego :) i czajnika elektrycznego. A prąd na campie na pewno by się przydał bo wiadomo. Laptop(nie wiem jak siostra) i pewnie ze trzy telefony, światełko i nie wiem co jeszcze się wymyśli:) A brać prąd i go normalnie (po naszemu) na maxa nie wykorzystać to grzech :)
4183238382.jpg

Niby nie trzeba używać dwóch płyt na raz. Ale czy na campie na którym wylądujemy będą takie bezpieczniki, żeby to pociągnęło tego nie wiemy.

P.S. No i chyba jeszcze w takie coś można (a raczej wypadałoby) zainwestować? Koszt 200zł. Wygląda na solidne?
big_414105fd2f3541a7b717f8c617a1d809.jpg
200zł
Ostatnio edytowano 06.05.2014 10:07 przez mijagi, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.05.2014 10:03

ja używam taką kuchenkę, często 2 palniki, do tego czajnik elektryczny, normalna lodówka, samochodowa lodówka, wszystko daje radę :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.05.2014 10:04

Wg informacji z forum camperowego, to czasami czajnik 1kW wywala korki.
Raczej zapomnij.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 06.05.2014 10:48

pomyśl o małej kuchence indukcyjnej - jej dodatkowy walor to, że szybko stygnie (bezpieczeństwo + wygoda)

a ten zestaw stołowy - krzesełka na dłuższą posiadówkę są niewygodne i pewnie nie obejdzie się bez foteli? to może od razu fotele? chyba, że wykorzystacie krzesełka jako podnóżki? :@)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.05.2014 11:21

FUX napisał(a):Wg informacji z forum camperowego, to czasami czajnik 1kW wywala korki.
Raczej zapomnij.

Bez przesady, bywało że jednocześnie chodziła lodówka w przyczepie, włączało się czajnik na kawkę, na kuchence elektrycznej gotowały się ziemniory i piekło mięsko na grilu elektrycznyma i tv był włączony. Nic nie wywalało.
Ogrom ludzi używa kuchenek elektrycznych na kempingach w cro, klimy chodzą nonstop, niemniej warto zabezpieczyć się też choćby w jednopalnikową na gaz tak na wszelki wypadek gdyby był niski przydział mocy lub wcale nie było :idea:
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 06.05.2014 12:59

Krystof napisał(a):pomyśl o małej kuchence indukcyjnej - jej dodatkowy walor to, że szybko stygnie (bezpieczeństwo + wygoda)

Chciałbym ograniczyć wydatki do minimum, ale fakt, indukcyjna mogła by być lepsza. Jednak nie są takie tanie. A ta którą mam ma jedną zaletę - mam ją :). A prądu pożerają tyle samo.... hmmm moja na dwa palniki 2250W. Indukcyjna na jeden 1800-2000W!

Krystof napisał(a):a ten zestaw stołowy - krzesełka na dłuższą posiadówkę są niewygodne i pewnie nie obejdzie się bez foteli? to może od razu fotele? chyba, że wykorzystacie krzesełka jako podnóżki? :@)

Stół i tak musimy kupić. W DE sam stół 149. Z krzesełkami (199zł) które do posiłków się jednak nadają jednak chyba warto?

No i wychodzi na to, że w czajnik mały elektryczny też by trza było zainwestować?
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 06.05.2014 13:10

ita napisał(a):ja używam taką kuchenkę, często 2 palniki, do tego czajnik elektryczny, normalna lodówka, samochodowa lodówka, wszystko daje radę :wink:

No to nieźle. Chciałbym trawić na taki camp i nie miałbym już problemu z tym tematem:). A nawiasem mówiąc to przy takiej ilości urządzeń pracujących jednocześnie mój ogrodowy, 30 metrowy, pomarańczowy, dwużyłowy przedłużacz, którego mam zamiar wziąć, mógłby wyglądać tak
Bez tytułum.png
znalezione w necie

:)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 06.05.2014 14:01

Taki stolik jak pokazałeś z 4 taborecikami zakupiłam,bardzo fajna rzecz,będę używać za dwa miesiące :D
Do zjedzenia posiłków lub pogrania w jakąś grę, myślę że będzie ok.Kuchenkę elektryczną podobną zabieram również ze sobą,tylko jednopalnikową mam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 92
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone