Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 14.04.2014 20:10

ita napisał(a):
tajemniczy napisał(a):kupiłem w zeszłym tygodniu ten z Decathlona.
Testowałem na ogrodzie - POLECAM ;-))))

Swoją drogą dalej się waham który namiot kupić ;-))) Model T 6.2 czy T 6.2 XL Air
Oglądałem oba w Gliwicach ;-)

ja sobie baaardzo chwalę wersję AIR :wink:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.04.2014 20:14

emi13214 napisał(a):Dziękuję za poradę, ale jeszcze bym oczekiwała takowej w temacie wytrzymałego siedziska :(

Ten z decathlonu jest niby do 110 ale na ile faktycznie wytrzymały tego nie wiem :roll:

Również ten o którym pisałam wcześniej TU
znalazłam, info że niby do 120
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 14.04.2014 20:17

ita napisał(a):
ita napisał(a):
tajemniczy napisał(a):kupiłem w zeszłym tygodniu ten z Decathlona.
Testowałem na ogrodzie - POLECAM ;-))))

Swoją drogą dalej się waham który namiot kupić ;-))) Model T 6.2 czy T 6.2 XL Air

ja sobie baaardzo chwalę wersję AIR :wink:

oglądałem ten w wersji AIR a inny klient za plecami mówi patrz kochanie, auto można by pod nim zaparkować ;-)

Chyba kupię AIR, ita długo go użytkujesz? ;-)

Wady/zalety? ;-)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 14.04.2014 20:20

ale ja mam T.4 XL AIR, więc ciut mniejszy ;) użytkuję 4 lata, nic się nie stało, przeżył niejedna burzę
jednak system AIR jest bardzo przydatny podczas upalnych dni, wszystko ładnie przewiane, nie dusisz się w namiocie.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.04.2014 20:21

W te 120 kg nie wierz zbyt dokładnie, te co ja miałem, też były do 120 kg, a lekko przysiadały (nogi po chwili sprawiały wrażenie, że się rozjeżdżają), gdy ja na nich siadałem, a JUŻ tyle nie warzyłem. :wink: tzn ważyłem, a warzyłem ostatnio piwo.
Teraz pewnie mógłbym siedzieć bez problemu.
Ostatnio edytowano 15.04.2014 13:26 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.04.2014 20:26

tajemniczy napisał(a):Swoją drogą dalej się waham który namiot kupić ;-))) Model T 6.2 czy T 6.2 XL Air

Ten Air ma w drzwiach moskitierę, i na pewno będzie bardziej przewiewny, ale jest też 2 razy droższy i sporo większy :lol:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.04.2014 20:33

tajemniczy napisał(a):.......

Gdyby Cię zainteresowało to jakiś czas temu znalazłam :To , może jest jeszcze aktualne :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 15.04.2014 08:31

ita napisał(a):http://www.decathlon.pl/sto-4-osobowy-ze-stokami-id_8303444.html.

2 znajome rodziny mają, siedziałam, używałam, całkiem wygodne, stolik duży, krzesełka chowane, zawsze można ustawić gdzie się chce, w jakiej odległości się chce itd, na pewno lepsze niż ten plastikowy składany
Ten z taborecikami używaliśmy tez u znajomych w domu dla dzieciaków jak nam brakowało miejsca przy normalnym stole

teraz dostawa gratis i przeceniony jest

Dzięki ita,widziałam ten stolik,ale nie przyglądałam się i teraz jestem zaskoczona ,że do kompletu sa 4 taborety.fajna sprawa.muszę poważnie rozważyć tą propozycję :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.04.2014 12:05

ita napisał(a):ale ja mam T.4 XL AIR, więc ciut mniejszy ;) użytkuję 4 lata, nic się nie stało, przeżył niejedna burzę
jednak system AIR jest bardzo przydatny podczas upalnych dni, wszystko ładnie przewiane, nie dusisz się w namiocie.

Da się w nim biegać? :lol: :wink:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 15.04.2014 12:06

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):ale ja mam T.4 XL AIR, więc ciut mniejszy ;) użytkuję 4 lata, nic się nie stało, przeżył niejedna burzę

Da się w nim biegać? :lol: :wink:

:oops: :oops:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 15.04.2014 12:58

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
tajemniczy napisał(a):.......

Gdyby Cię zainteresowało to jakiś czas temu znalazłam :To , może jest jeszcze aktualne :D

Teraz zobaczyłam,że ten to bez opcji Air :roll: :oops: ale może:

jest aktualne Tu
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 15.04.2014 13:45

Jeśli masz z kim rozkładać to bierz XL`a. Też mi się podobał, ale dla mnie za duży, a z rozbijaniem miałbym chyba problem. Filmik decathlonu jest robiony w idealnych warunkach, na równej jak stół, trawiastej łące :). Czasem wieje, czasem pada, a i ziemia potrafi być kamienista. Jeśli chcesz wydać taką kwotę, to zerknij na str 77 tego wątku. Znalazłem ciekawą "czwórkę". Można kupić samą (4,35 na 3,10 m) lub z dodatkowym zadaszeniem (6,75 m). Jest też "szóstka", ale to już autobus ;)

campingowe-patenty-i-caravaning-t14321-1140.html
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 15.04.2014 14:24

Tego Colemana użytkujemy od 2010r. polecam gorąco.
Materiały i jakość wykonania rewelacja.
plusy-
-stabilna bardzo całość, jak to tunel
-wywinięta podłoga pod całością (włącznie z przedsionkiem, tworzy jakby "wanienkę" na jakieś 15cm)
-daszek ten przed namiotem rewela, na suwak mocny, po porządnym napięciu bardzo stabilny.
-możliwość wybrania wejścia z przodu lub z boku.

minusy-
-waga i wielkość pakunku
-cena.. :D :D

Polecam zakup w Czechach kilkaset złotych taniej było 4 lata temu...
A&P
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&P » 18.04.2014 17:40

atolek napisał(a):Tego Colemana /ciach/ polecam gorąco.

/ciach/

Polecam zakup w Czechach kilkaset złotych taniej było 4 lata temu...

my naszego Mackenzie X6 kupiliśmy za 1,6 kzł. => jaki-namiot-polecacie-z-dwoma-sypialniami-t21892-135.html#p1129909
Dwa lata temu, w grudniu, likwidował się jakiś internetowy sklep turystyczny :mrgreen:
Trzeba szukać - okazje są.

Powodzenia!
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 03.05.2014 20:59

Czy ktoś z Was używał takiej polówki, a jeżeli tak to jakie ma wrażenia?
http://www.euro.com.pl/akcesoria-turyst ... -277.bhtml
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 91
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone