Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.04.2014 18:11

Maciej napisał(a):...Na co zwrócić uwagę przy zakupie, jakieś polecane modele ?..

Na wskaźnik poziomu nieczystości ;-) np. taka http://m.allegro.pl/thetford-toaleta-tu ... 21855.html
Toalety są również bez wskaźnika i można łatwo przegapić przepelnienie 8O
Do tego kabina turystyczna np. taka http://m.allegro.pl/quechua-kabina-tury ... 96799.html i mamy swój kibelek
Takie kabiny były w Decatlonie po 99 chyba jak dobrze pamiętam
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 03.04.2014 20:43

Już tam bez przesady tojtoja nie beda montował ;) Rozpatruje właśnie toaletę tej firmy na T tyle że mniejszą. Miejsce jest ważne, a kibelek ma służyć tylko dzieciakom więc te 12 bodaj litrów w najmniejszym modelu powinno wystarczyć :wink:
Taka może być ?:

http://allegro.pl/thetford-toaleta-tury ... 86081.html
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.04.2014 20:51

Maciej napisał(a): Młody sika już na stojąco ale miewa fochy, w sensie zapomina się.

Gdy mu 4 litery oszczypie, to mu pamięć wróci.
Nocnik i po zawodach. Nawet za mały. Krócej będzie wydziwiał.
:wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.04.2014 11:09

Maciej napisał(a):Już tam bez przesady tojtoja nie beda montował ;) Rozpatruje właśnie toaletę tej firmy na T tyle że mniejszą. Miejsce jest ważne, a kibelek ma służyć tylko dzieciakom więc te 12 bodaj litrów w najmniejszym modelu powinno wystarczyć :wink:
Taka może być ?:

http://allegro.pl/thetford-toaleta-tury ... 86081.html

Oj tam zaraz tojtoja :D, jak szaleć to szaleć. W przyczepkach z takich kibelków korzystają normalnie dorośli - zawsze to własne zarazki :D
Jeśli tylko dla dziecka to trochę bez sensu taki zakup. Zajmuje jednak miejsce w aucie, gdzieś musisz toto ustawić, w namiocie? pod chmurką? a wykorzystanie niewielkie. W końcu ile przy tym namiocie spędzasz czasu - chyba niewiele, na szybkie siku w nocy lub po przetarciu oczu to faktycznie poręczniejszy będzie nocnik który zajmuje niewiele miejsca.

Ale jeśli koniecznie chcesz, to jednak za 24 zł więcej (przesyłka 0 zł) masz 21l i ze wskaźnikiem. Gabarytowo będzie on trochę wyższy i może z 0,5 kg cięższy ale uniesie 120kg osobnika jakby co :D
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 05.04.2014 16:18

My też powoli kompletujemy sprzęt i uzupełniamy braki nauczeni doświadczeniem zeszłorocznej wyprawy.

Jako że w zeszłym roku różnie bywało z lodówkami na kampach, postanowiliśmy wysmyczyć coś swojego.
Widzieliśmy że na campach korzystano z lodówek RedBulla czy też Coli.
Zakupiliśmy taki model:
http://mpm.pl/produkty/agd-wolnostojace ... cj02a.html

Obecnie w Auchan jest po 299 zł. Trochę miejsca zajmuje ale nasze combi+box da rade.
Podłączyłem ją rano, wkłady się idealnie zamroziły, kostki lodu zrobiły a piwo schłodziło.
Mam nadzieję że w lipcowych warunkach da radę. Ma ktoś może ten model i korzystał?
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 05.04.2014 19:15

tajemniczy napisał(a):Zakupiliśmy taki model:

Obecnie w Auchan jest po 299 zł. Trochę miejsca zajmuje ale nasze combi+box da rade.
Podłączyłem ją rano, wkłady się idealnie zamroziły, kostki lodu zrobiły a piwo schłodziło.
Mam nadzieję że w lipcowych warunkach da radę. Ma ktoś może ten model i korzystał?

Cena niezła 8O też braliśmy ją pod uwagę. O i chyba wygra, bo jak miesiąc temu patrzyłam w Avansie to kosztowała około 390 zeta. O ile jeszcze będzie w "Oszołomie" :wink:
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 06.04.2014 09:47

Jeszcze z Manty były też po 299.
Zimne piwo musi być :-)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 06.04.2014 14:59

tajemniczy napisał(a):Jeszcze z Manty były też po 299.
Zimne piwo musi być :-)

Karlovačko :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2014 23:00

Ma ktoś może ten model i korzystał?

Kupiłem taką w zeszłym roku, sprawdziła się.
Byłem w szczycie sezonu dwa tygodnie i dała radę.
Co prawda moje piwo czasem przegrywało walkę o miejsce w niej, z jogurtami, itp. moich dziewczyn :lol:
Ale dwa lub trzy zawsze ulokowałem. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2014 07:12

SingSing74 napisał(a):Kolejne fajne akcesorium, to pojemnik na wodę (8 litrów z kranikiem). Część z was to pewnie ma, ale teraz w decathlonie jest obniżka i fajny mieszek na niewielki wodny akwen można było zanabyć za 13 PLN (przecena z 60).

Faktycznie przydatna rzecz, chociaż lepszy byłby nieprzezroczysty ze względu na glony.
b@rt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) b@rt » 09.04.2014 10:56

Ja ze swojej strony mogę polecić lodówkę Waeco Mobicool B40, nie należy ona do najtańszych (około 950 pln) ale jest dedykowana do tego rodzaju sportu, tzn jest zarówno kompresorowa przy zasilaniu z 230v i schładza wtedy bez względu na temp otoczenie do -14 jak i również działa przy pomocy ogniw peltiera na 12v i ładnie utrzymuje schłodzoną zawartość w aucie podczas jazdy. Korzystam z niej już jakiś czas i naprawdę jestem z niej zadowolony. Lodówki prezentowane wyżej nie są przystosowane do ciągłego przewożenia i teoretycznie powinne po transporcie jakiś czas stać niepodłączone do zasilania żeby czynnik chłodzący mógł spłynąć do agregatu
Horhusie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horhusie » 09.04.2014 15:58

SingSing74 napisał(a):Kolejne fajne akcesorium, to pojemnik na wodę (8 litrów z kranikiem). Część z was to pewnie ma, ale teraz w decathlonie jest obniżka i fajny mieszek na niewielki wodny akwen można było zanabyć za 13 PLN (przecena z 60).

Fajny pojemnik, faktycznie w przecenie tylko filtry trudno dostac....
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 09.04.2014 21:05

W ubiegłym roku odbyłam z małżonkiem podróż po Grecji samochodowo-namiotową. Wcześniej zakupiliśmy w Decathlonie namiot dwuosobowy 2seconds XL AIR II (2 osobowy) QUECHUA .Namiocik dobrze się spisał, spełnił nasze oczekiwanie związane z szybkim rozstawianiem, ale chcielibyśmy coś wyższego ( tak co najmniej 170cm). Niestety to co oglądam, to przeważnie duże namioty wieloosobowe, a nas jest tylko dwoje.
Czy ktoś może coś polecić? Na polach namiotowych widzieliśmy takie cudeńka, ale nie zwracałam uwagi na markę.
Pozdrawiam
Renata :papa:
Horhusie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Horhusie » 10.04.2014 10:02

tajemniczy napisał(a):My też powoli kompletujemy sprzęt i uzupełniamy braki nauczeni doświadczeniem zeszłorocznej wyprawy.

Jako że w zeszłym roku różnie bywało z lodówkami na kampach, postanowiliśmy wysmyczyć coś swojego.
Widzieliśmy że na campach korzystano z lodówek RedBulla czy też Coli.
Zakupiliśmy taki model:

Witam
Obdzwoniłam wszystkie "oszołomy" na śląsku i w żadnym nie mieli tej lodówki w takiej cenie.A jest w tej lodówce co kupiliście zamrażalnik??. Poluje juz od dłuższego czasu na taka i d.pa
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 10.04.2014 17:13

Byly w Auchan Gliwice, przy A4 :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 88
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone