Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 21.03.2014 20:56

janusz.w. napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Lista Jacunia

...wiecznie żywa :!: :)
Ciekawe ilu osobom już posłużyła... :?:

Jacunio - pozdrawiam :!:

Mnie co roku służy...bom sklerotyk okropny.. :D :D

Jacunio SZACUN SZACUN WIELKI SZACUN.!!!
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 22.03.2014 06:34

atolek napisał(a):
janusz.w. napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Lista Jacunia

...wiecznie żywa :!: :)
Ciekawe ilu osobom już posłużyła... :?:

Jacunio - pozdrawiam :!:

Mnie co roku służy...bom sklerotyk okropny.. :D :D

Jacunio SZACUN SZACUN WIELKI SZACUN.!!!

Wydrukowano, w widocznym miejscu położono....Dziękuję
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 22.03.2014 22:18

Bluesman jaką tę siatkę "od słońca" kupiłeś- ogrodniczą zacieniającą ?
Ostatnio edytowano 23.03.2014 11:28 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.03.2014 10:54

O tak list Jacunia niezawodny od jakiegoś czasu zapisany w ulubionych :D

A ja przepraszam :oops: ale czymś się Wam pochwalę :oops: Wczoraj zakupiony, przywieziony, rozstawiony :mrgreen:

_DSC0364.jpg

_DSC0363.jpg

Prawie nówka raz "śmigana" stan idealny :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.03.2014 11:24

Sylwetka&Gienuś napisał(a):A ja przepraszam :oops: ale czymś się Wam pochwalę :oops: Wczoraj zakupiony, przywieziony, rozstawiony :mrgreen:

Ło matko a to to się zmieści na parcelę? :mrgreen:
Do tego stolik , jakieś krzesełka plus auto , jak nic czeka cię wykup dwóch parcel. :mrgreen:
Piękny !
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 23.03.2014 12:32

Podoba mi się w tym namiocie spory daszek nad wejściem, na pewno będzie przydatny.
A co do rozmiarów to na typową parcelę kempingową wejdzie bez problemów z autem i stolikiem. Kłopot może być na kempingu nierozparcelowanym bo tam trudniej o miejsce o regularnych rozmiarach.
7 drążków, 2 sypialnie, pewnie podłoga w przedsionku - ile to wszystko waży razem, wiesz?
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.03.2014 13:13

maniust napisał(a):Ło matko a to to się zmieści na parcelę? :mrgreen:
Do tego stolik , jakieś krzesełka plus auto , jak nic czeka cię wykup dwóch parcel. :mrgreen:
Piękny !

Pół ogródka mi zajął :roll:
Musi się zmieścić :roll: tyle na niego polowałam, że weś nie strasz :wink:

demi-duox napisał(a):Podoba mi się w tym namiocie spory daszek nad wejściem, na pewno będzie przydatny.
A co do rozmiarów to na typową parcelę kempingową wejdzie bez problemów z autem i stolikiem. Kłopot może być na kempingu nierozparcelowanym bo tam trudniej o miejsce o regularnych rozmiarach.
7 drążków, 2 sypialnie, pewnie podłoga w przedsionku - ile to wszystko waży razem, wiesz?

Jest podłoga, między sypialnią a tropikiem jest miejsce też z podłogą, bezproblemowo wejdą tam bagaże. No i system Air działa świetnie, po "otworzeniu" wszystkich wentylacji w środku był przyjemny przewiew. Waży 21 kg nie wiem czy to dużo czy mała na taki duży namiot, ale ja go nisić nie będę :oczko_usmiech:
Lesiu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lesiu » 23.03.2014 13:58

Byłem kilkakrotnie z rodzinką kolegi w Chorwacji. Wypożyczaliśmy przyczepkę bagażową i ładowaliśmy do pełna tak że nic nie miało prawa się przemieścić. Jako że chcieliśmy czynnie wypoczywać, braliśmy deski windurfingowe, ponton z silnikiem 28KM z kołem do ciagnięcia, jeden lub dwa skutery, rowery. Do spania mieliśmy namiot willowy z sypialniami + jedna sypialnia pod wiatą. Duża wiata 3x6m , zapewniała cień i była tez kuchnią. Z rozbitego kampingu pozyskaliśmy szafkę z lodówką kuchenką i zlewem, która doskonale spełniała swoją role Byliśmy na kilku dużych kampingach: Zielena Laguna, Zaton, Solaris i zawsze jakoś wpasowaliśmy się do parceli. Wyjeżdżaliśmy z Polski zawsze w niedzielę po południu by być do południa w poniedziałek na miejscu unikając weekendowych korków i mieć większy wybór parcel. Wypoczywaliśmy ok. 16 dni na jednym kampingu, rozwiniecie naszego sprzętu było sporym wyzwaniem. W czwartek się pakowaliśmy i po obiedzie droga powrotna też przed szczytem weekendowym.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 23.03.2014 14:03 przez Lesiu, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.03.2014 14:01

Te „hale" są fajne, dopóki nie zawieje mocniej. :wink:
Lesiu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lesiu » 23.03.2014 14:13

FUX napisał(a):Te „hale" są fajne, dopóki nie zawieje mocniej. :wink:

Byliśmy w Chorwacji dziewięć razy i przeżyliśmy kilka gwałtownych burz. Jeśli jest się odpowiedzialnym i przewidującym to można się odpowiednio przygotować. Przytwierdzaliśmy wiatę dodatkowo za pomocą lin od cumowania pontonu przez dach do elementów stałych np.drzew. Nigdy nie mieliśmy strat. A nawet zyskaliśmy do czasu znalezienia prawowitego właściciela przywiane wyposażenie z innych parcel. Nasza wiata miała calowe dość solidne rurki i łączniki metalowe nie to co tandeta z marketu.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 23.03.2014 14:40

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
Jest podłoga, między sypialnią a tropikiem jest miejsce też z podłogą, bezproblemowo wejdą tam bagaże. No i system Air działa świetnie, po "otworzeniu" wszystkich wentylacji w środku był przyjemny przewiew. Waży 21 kg nie wiem czy to dużo czy mała na taki duży namiot, ale ja go nisić nie będę :oczko_usmiech:

Pytałem tylko tak dla orientacji. Jak się podróżuje autem to w sumie ważniejsze jest ile miejsca zajmie w bagażniku. Ja nie mam zbyt wielkiego kufra i drążki lądują za siedzeniami kanapy tylnej, mam tam trochę miejsca, a wór z resztą wrzucam do packa na dachu.
Pewnie już się nie możecie doczekać wyjazdu :) .
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.03.2014 15:30

demi-duox napisał(a):Pewnie już się nie możecie doczekać wyjazdu :) .

O tak, choć jest jeszcze parę drobnostek do dokupienia.

My też z boksem na dachu, bo choć Octavka ma "pokaźny" bagażnik to niestety jest uzupełniony o koło zapasowe. :roll: :D
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 23.03.2014 17:49

Sylwetka&Gienuś napisał(a):A ja przepraszam ale czymś się Wam pochwalę Wczoraj zakupiony, przywieziony, rozstawiony

Widzę, że w stosunku do tego z Decathlonu to tylko kolorystyka inna.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.03.2014 18:04

z_byszek napisał(a):Widzę, że w stosunku do tego z Decathlonu to tylko kolorystyka inna.

To dokładnie ten sam z Decathlonu T 4.2 xl Air, tylko właśnie w beżach, też z początku byłam tym zaskoczona, widać były dostępne 2 rodzaje kolorystyki :D
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 23.03.2014 18:17

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
z_byszek napisał(a):Widzę, że w stosunku do tego z Decathlonu to tylko kolorystyka inna.

To dokładnie ten sam z Decathlonu T 4.2 xl Air, tylko właśnie w beżach, też z początku byłam tym zaskoczona, widać były dostępne 2 rodzaje kolorystyki :D

Ja pierwszy raz widzę taką kolorystykę.
Mój jest niebieski, standardowy.
Muszą powiedzieć, iż ten Twój, beżowy bardziej mi się podoba.
Gdybyś szukała instrukcji składania i rozkładania to jest filmik instruktażowy na stronie
producenta.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone