Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 07.03.2014 11:23

ja mam lodówkę saamochodową, biorę ze sobą prostownik i podłączam do prądu ... daje radę, generalnie można sobie poradzić. można też zaopatrzyć się w te takie małe lodówki - jak minibar hotelowy - one mają normalny agregat i normalnie działają, widziałem i niemców i holendrów co przywożą takie lodówki i podłączają do prądu.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.03.2014 11:52

Dodaj jeszcze Polaków :mrgreen:
Których nie widziałeś ale wożą :) Ita jaka masz lodówkę ? o jakiej pojemności ?
Ostatnio edytowano 07.03.2014 14:11 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 07.03.2014 11:55

bluesman napisał(a):Dodaj jeszcze Polaków :mrgreen:
Których nie widziałeś ale wożą :) Ita jaka masz lodówkę ? o jakiej pojemności ?

musisz takie trudne pytania zadawać? ;)
srebrną ;)
o taką http://www.euro.com.pl/lodowki/ravanson-lk-48.bhtml
z małym zamrażalniczkiem
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.03.2014 12:03

To mam podobną Samsunga :) i wozisz to na kemping ?
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 07.03.2014 12:11

bluesman napisał(a):To mam podobną Samsunga :) i wozisz to na kemping ?

tak wożę, nie wyobrażam sobie bez lodówki, a samochodowa za słabo chłodzi. Ogólnych trochę się brzydzę ;)
kto powiedział, że na kempingu nie może być wygodnie? :D
wbrew pozorom w samochodzie nie zajmuje tak dużo miejsca bo jest zapakowana jakimś suchym prowiantem który i tak by trzeba było gdzieś upchnąć.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.03.2014 12:28

Czyli robimy tak samo :) tez mamy jeszcze dodatkowo samochodową :) mamy w miarę duże auto i jedziemy w 2 osoby mimo to jest do pełna zapakowane ;)
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 07.03.2014 12:59

Pomysłowi bracia Węgrzy radzą sobie w ten sposób:
Obrazek

Nie dość, że zabrali lodówkę, to zaraz po jej podłączeniu umieścili w niej wszystkie białe, wysokoprocentowe płyny, a na lodówce postawili ciśnieniowy ekspres do kawy ( w zbliżeniu poniżej)

Obrazek

Lodówkę przywieźli w tym większym aucie, na leżąco.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 07.03.2014 16:41

Olo napisał(a):ja mam lodówkę saamochodową, biorę ze sobą prostownik i podłączam do prądu ... daje radę, generalnie można sobie poradzić. można też zaopatrzyć się w te takie małe lodówki - jak minibar hotelowy - one mają normalny agregat i normalnie działają, widziałem i niemców i holendrów co przywożą takie lodówki i podłączają do prądu.

Noo, do prądu trzeba podłączyć, inaczej nie chce działać :oczko_usmiech:
Nie wiem skąd Bluesman to wie :wink: , ale ma rację, Polacy też takie wożą , takie z agregatem - nawet wkłady chłodzące zamrożą :D

Jak wypływamy na cały dzień, to do pojemnika termicznego wkladam zamrożone wkłady i jeden napój schlodzony, a drugi prawie zamarznięty- piwko też schlodzone.
Do wieczora trzyma temperaturę i mamy chłodne napoje ( ten który był zamarznięty :D)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.03.2014 18:22

baunty napisał(a):Nie wiem skąd Bluesman to wie :wink: , ale ma rację,

Sie wie ........ :mrgreen:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 08.03.2014 11:15

Kurcze, nie należy do tanich taka lodóweczka...A jak się nam nie spodoba na campingu ...? I ma o czym myśleć..... :roll:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 08.03.2014 12:26

Kup taką samochodową, którą można wykorzystać nie tylko na wakacjach, albo nie kupuj wcale. Zazwyczaj na kempingach lub w pobliżu jest sklep spożywczy i można kupować na bieżąco. Jak wam ta forma wakacji spasuje, to zaczniecie się stopniowo "dozbrajać" ;)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.03.2014 14:52

Znalazłam taką

http://www.ceneo.pl/11573598

Może i tania nie jest ale z drugiej strony, samochodowa dobra też nie mało kosztuje :roll: , a te tańsze mają problemy z osiągnięciem odpowiedniej temp. a z tego co doczytałam jest to max. 18 st. poniżej temp. otoczenia. :?

Więc może warto zainwestować w taką ?

Widziałam ją dziś w sklepie live :D szczyt solidności to może nie jest ale nie ma piknie wyglądać tylko działać.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.03.2014 15:02

Iwona75 napisał(a):Kurcze, nie należy do tanich taka lodóweczka...A jak się nam nie spodoba na campingu ...? I ma o czym myśleć..... :roll:

Spróbuj popytać znajomych może ma kto pożyczyć, bo faktycznie inwestować na 1 raz, :roll: choć zawsze później można sprzedać :D

Najważniejsze to jest pozytywne nastawienie!!
My też w sumie 1 raz w aż takiej formie, w ostatnich latach zawsze była kwatera ale, jadąc do Cro spaliśmy właśnie na kempingach ...i się spodobało :D
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.03.2014 15:23

SG nie wiem jaka jest specyfikacja tej lodówki , jak chłodzi - wiesz coś więcej?
W wyposażeniu widzę pojemnik na kostki lodu - czyżby zamrażała?

Ja mam z agregatem , kosztowała ok 500-550pln, mogę w niej zamrozić napoje, mięso też można przechowywać zamrożone.

Największą niezależność daje taka na prąd i gaz , zdarzyło nam się opuszczać camp z powodu braku stałego dostępu do prądu - niby miał być czasowy , ale to były tylko 2 gniazdka.

Głównie ze względu na lodówkę, nie radzę sobie bez prądu na campie, chętnie wysłucham opinii użytkowników którzy sobie z tym radzą (pomijam campy gdzie można wynająć/podpiąć swoją w budynku "biurowym" lodówkę , tam sobie radzę :D :P ).
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.03.2014 15:35

baunty napisał(a):SG nie wiem jaka jest specyfikacja tej lodówki , jak chłodzi - wiesz coś więcej?
W wyposażeniu widzę pojemnik na kostki lodu - czyżby zamrażała?

W specyfikacji jest napisane,że ma zakres temp. od 0-10 i 3 zakresy ustawienia. Oczywiście zajrzałam do środka i jest u góry malutki zamrażalnik (około 12x25? na oko :wink: ) zamykany, klapką dość delikatnie wykonany :roll:

Edit:

Jeszcze w sklepie obok stała taka : http://www.ceneo.pl/1628455#tab=click_scroll

Tam ten "niby zamrażalnik" był większy bo na całej szerokości.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 80
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone