demi-duox napisał(a):Proponuję zaglądać na stronę amazon.co.uk mają spory wybór różnych namiotów i czasem solidne promocje. Swój 4-osobowy wielkości tej quechuy xl kupiłem tam na promocji (jesienią) za niecałe 800,- z przesyłką. Jest uszyty w Chinach ale przeżył nienaruszony już 3 wyjazdy.
SingSing74 napisał(a):
Szczerze mówiąc wolałbym T6.2. Bardziej podoba mi się taka właśnie koncepcja namiotu. Małą wadą moim zdaniem jest brak podłogi, ale można dokupić za niewielkie pieniądze coś takiego:
http://plandeki-ochronne.pl/?76,mega-gr ... i-4x5m-hit
lub trochę drożej:
http://plandeki-ochronne.pl/?152,plande ... 5m-210g-m2
Wyroby z decathlonu mają taką zaletę, że można dokupić poszczególne elementy potrzebne do ewentualnej naprawy namiotu.
PS. Jak gdzieś wcześniej pisałem, po osiągnięciu przez mojego synka wieku szkolnego, sam będę szukał odpowiedniej pałatki. Do tej pory moim nr 1 (nie przesadzając z ceną - ok 1700 zł) jest Coleman Mackenzie x4. Jeśli miejsca na kempingu dużo, rozstawiamy z zadaszeniem, jeśli mniej , to sam namiot. Czyż nie praktyczne?
Sylwetka&Gienuś napisał(a): T4.2 XL AIR QUECHUA, ale na razie nie są dostępne
piotrulex napisał(a):Iwona75 napisał(a):Dziękuję za wszystkie cenne rady, faktycznie wysokość ma znaczenie, rozglądniemy się jednak za czymś wyższym. Podłoga już tak dużej roli nie odgrywa, bo i tak planujemy coś rozłożyć pod całość, ale wysokość owszem.....
I powiem Wam że zastanawiam się czy zdążę to wszystko ogarnąć przed wakacjami. Bo nowicjusze z nas w każdym calu.
Mam 186cm i też chciałem wysoki i duży. Kupiliśmy więc campus indiana 2+2 gdzie w środkowej części stałem wyprostowany. Pierwszego sezonu ostatniej nocy straszna wichura pozbawiła nas schronioenia. Noc spedziliśmyw jakiś indiańskich wigwamach na campingu, jedni spali w autach, inni na materach na tarasie restauracji bo burza solidna. przetrwały jedynie małe namioty. Reklamacje nam uznali ale namiot leżał z 3 lata nierozpakowywany, pogoniliśmy go przed ostatnimi wakacjami i kupiliśmy w Decathlonie na wyprzedaży chyba za niecałe 2 stówy tzw. 2 sekundowy 4 osobowy dla naszej 3-ki i kapitalny jest. Przydał by się jednie przedsionek ale jest OK. Zastanowcie się nad dużym wysokim namiotem i jak człowiek się przenosi to rozkładanie i składanie też zajmuje powiedzmy minimum godzine zamiast maks 10 minut
Sylwetka&Gienuś napisał(a):Ostatecznie mamy stary namiot typu iglo, z bólem ale damy rade
ita napisał(a):my mamy ten namiot, ja go uwielbiam, sprawdeził się w różnych warunkach, i ulewnych burzach i porwistych wiatrach, a opcja AIR jest genialna. Wielki przedsionek w czasie deszczu pomieści stolik i 4 -6 krzesełek.
szczerze polecam
SingSing74 napisał(a): Przy małym namiocie możecie go powiększyć za 99 zł o pokazany gdzieś wcześniej TARP z decathlonu.....
ita napisał(a):Sylwetka&Gienuś napisał(a): T4.2 XL AIR QUECHUA, ale na razie nie są dostępne
my mamy ten namiot, ja go uwielbiam, sprawdeził się w różnych warunkach, i ulewnych burzach i porwistych wiatrach, a opcja AIR jest genialna. Wielki przedsionek w czasie deszczu pomieści stolik i 4 -6 krzesełek.
szczerze polecam
longtom napisał(a):Potwierdzam
Do tego kupiony w promocji za 499zł.
Tylko to rozbijanie, zawsze lekki stresik.
Sylwetka&Gienuś napisał(a):ogólnie to ja byłam za zakupem T4.2 XL AIR QUECHUA, ale na razie nie są dostępne.
ita napisał(a):longtom napisał(a):Potwierdzam
bardzo tanio
jak to kiedyś dorastający syn znajomych powiedział: jeszcze dwie k...y i dwa ch..e i namiot będzie stał
my mamy inną metodę, jakieś procenty na powitanie, a potem namiocik w mig staje
ale ile razy słyszałam: no mówię trzymajjj!!!
z_byszek napisał(a):Sylwetka&Gienuś napisał(a):ogólnie to ja byłam za zakupem T4.2 XL AIR QUECHUA, ale na razie nie są dostępne.
Podejrzewam, iż tego namiotu nie kupisz już w Decathlonie. Nie ma go w tegorocznej ofercie na stronie internetowej. Mogą jeszcze być w poszczególnych sklepach z dostaw ubiegłorocznych.
ita napisał(a):z_byszek napisał(a):Sylwetka&Gienuś napisał(a):ogólnie to ja byłam za zakupem T4.2 XL AIR QUECHUA, ale na razie nie są dostępne.
Podejrzewam, iż tego namiotu nie kupisz już w Decathlonie. Nie ma go w tegorocznej ofercie na stronie internetowej. Mogą jeszcze być w poszczególnych sklepach z dostaw ubiegłorocznych.
na stronie widać, że w kilku sklepach jest, a w niektórych województwach pojawia się, ze niedługo będzie dostępny, więc może jest szansa
ita napisał(a):longtom napisał(a):Potwierdzam
bardzo tanio
jak to kiedyś dorastający syn znajomych powiedział: jeszcze dwie k...y i dwa ch..e i namiot będzie stał
my mamy inną metodę, jakieś procenty na powitanie, a potem namiocik w mig staje
ale ile razy słyszałam: no mówię trzymajjj!!!