Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 22.07.2013 17:09

Rivi napisał(a):Moim patentem na wygodna i nie drogą podłogę w namiocie jest:

oczywiście plandeka pod namiot dla zabezpieczenia podłogi i jej czystości przy składaniu, ale również w środku robię sobie salon :lol: i wkładam "dywan" czyli taki koc piknikowy z folią aluminiową pod spodem. Wygląda ślicznie, kamole tak nie uwierają w stopy, a wyczyścić łatwo bo można zamieść lub wytrzepać przed namiotem byle nie na sąsiadów :roll: . Dzieciaki wieczorem siadają i nie kleją się do ceraty. Miejsca zajmuje tyle co nic.

Przed namiotem nie rozkładam plandeki tylko taki chodniczek pleciony z tworzywa (kiedyś kupiłam za pare groszy w Ysku) mam go już ze 3 lata i jest jak nowy. Służy jako wycieraczka, miejsce do trzymania butów, przebieralnia butów i ostatecznie .....karne miejsce dla niegrzecznych :D

Inny patent to segregator, takie kieszonki kupione w Ikea na różne duperele typu kluczyki, grzebień męża, okulary, zapasowe kremy do opalania, sprej na komary i wszystko co nie wiadomo gdzie jest. Zawieszone na haczykach kuchennych. Jak naucze sie wklejać zdjęcia to wam pokarze. :wink:

Kolejnym patentem troche droższym są garnki Inginio, zajmuja bardzo mało miejsca bo wkłada się jeden w drugi, służa i w domu i na wyjeździe więc nie jest to tylko kaprys wakacyjny bardzo wytrzymałe, chyba że ktoś ubija ziemniaki metalową ubijaczką :evil: . Jedyne o czym należy pamiętać !!!!! zabrać rączkę -uchwyt do nich bo inaczej to dupa blada. :roll:
Rivi

uprzejmie proszę o nauczenie się wstawiana zdjęć w trybie pilnym :D
chcę to zobaczyć na zdjęciach
pomysły fajne ten chodniczek pleciony z tworzywa tez masz na zdjęciu? :roll: przydało by mi sie takie coś
co do garnków to polecam rewelacyjny komplet
http://allegro.pl/zestaw-naczyn-turysty ... 95617.html
Rivi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rivi » 23.07.2013 11:02

Właśnie przeglądnęłam zdjęcia i buu, nie mam na zdjęciach dobrze pokazanych tych rzeczy, bo mąż robił jedynie filmik pokazowy dla znajomych. W tym roku wszystko obfotografuję i się pochwalę :lol: .
Dzieki za link do garnków, coś podobnego widziałam w Decatlonie, jak sie pozbedę tych co mam to może :lol: .

Chciałam zapytać czy ktoś może ma jakiś ekologiczny, wypróbowany sposób na mrówki, na campie. My radzimy sobie opryskując namiot raidem, wszystkie wejścia i dół namiotu, ale to ohydnie śmierdzi i pewnie zdrowe nie jest. A mrówek nie cierpie :cry: .

pozdrawiam
Rivi
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 23.07.2013 11:05

my mamy bardzo ekologiczny sposób;)
dajemy im cos do jedzenia kawałek dalej, wszystkie tam lecą i mamy spokój :lol:
Rivi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rivi » 23.07.2013 11:07

Tu znalazłam zdjęcie tego segregatora z Ikea cena 14,99 zł
http://www.ikea.com/PIAimages/0100245_PE243019_S3.JPG

polecam naprawdę się sprawdza.

Rivi
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 23.07.2013 23:19

Jeżeli chodzi o pojedyncze palniki na kartusze to polecam osobom, które jeżdżą maksymalnie w dwójkę i jedzą "szybkie" dania + woda na kawę i herbatę do tego wieczorem używane z lampką lumostar - świetne ciepłe i jasne światło - 90zł. Ja używam do tej pory Campingaz Twister PZ - około 100zł, ja kupiłem za 70 w Makro z uszkodzonym kartonikiem :)

campingaz-twister-pz.jpg

lampa-turystyczna-campingaz-lumogaz-plus.jpg

Na 2 tygodnie nie zużywam pełnych dwóch kartuszy za 30 zł/szt. Dla większych rodzin lub gotujących od podstaw lepsze będą podwójne palniki z butlą.

Fajna sprawa to stolik Quechua w formie walizki, w której mieszczą się 4 taboreciki - 250zł

stolik.jpg

Pytaliście o cień i plandeki. Kaczucha robi coś takiego ale akurat nie jest to jeszcze w moim posiadaniu więc co do jakości się nie wypowiem - 100zł:

TARP.jpg

Rozglądając się za lodówką turystyczną znalazłem coś co dla podróżującej pary może być dobrym rozwiązaniem - 400zł:

ezetil2.jpg

Co prawda kupiłem inną ale też Ezetil oraz małą Head`a.
lodowka-samochodowa-czy-warto-ja-kupic-t1332-90.html
Shinzon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Shinzon » 20.11.2013 20:10

Witam,

Wybieram się w czerwcu pod namiot i planuję zakupić matę samopompującą. Czy wystarczy mi taka o grubości 2 cm czy może taką minimum 3,5 cm ?? Z jakim podłożem można się spotkać na polach namiotowych, duże kamienie, drobny żwir, piasek, glina ?? Dodam że wybieram się w okolice na południe max 50 km od Splitu.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.11.2013 20:18

Pytanie do czego będziesz jej używał. Jeżeli do opalania ew. siedzenia może być cienka. Do spania możliwie najgrubsza ale i tak trzeba się liczyć z małym komfortem w porównaniu do materaca :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.11.2013 07:53

Shinzon napisał(a):Witam,

Wybieram się w czerwcu pod namiot i planuję zakupić matę samopompującą. Czy wystarczy mi taka o grubości 2 cm czy może taką minimum 3,5 cm ?? Z jakim podłożem można się spotkać na polach namiotowych, duże kamienie, drobny żwir, piasek, glina ?? Dodam że wybieram się w okolice na południe max 50 km od Splitu.

Cześć.

Poczytaj tu
do-cro-materac-czy-mata-samopompujaca-t40566.html
może się przyda.

Pozdrawiam
Shinzon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Shinzon » 22.11.2013 15:42

Dzięki, przeniosę się tam z pytaniami :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.11.2013 19:43

Do Cro z matą? Do kompletu kilof i zagęszczarka :wink: Moim zdaniem tylko materac, w przeciwnym razie możesz polubić spanie na siedząco :mrgreen: :wink:
Shinzon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Shinzon » 25.11.2013 10:05

Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 26.02.2014 10:51

Moi drodzy, mam pytanie o namiot. Czy mówi Wam coś Tesab 4 Hi - Tec ? Koleżanka poleca jako niedrogi, a dobry, co sądzicie namiotowcy ? Albo co polecicie, bo planujemy spróbować tego typu wakacji, nie jest powiedziane że się nam spodoba, więc nie chcę nic drogiego, bo to może być pierwszy i ostatni raz na campingu.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.02.2014 11:01

Iwona75 napisał(a):Moi drodzy, mam pytanie o namiot. Czy mówi Wam coś Tesab 4 Hi - Tec ? Koleżanka poleca jako niedrogi, a dobry, co sądzicie namiotowcy ? Albo co polecicie, bo planujemy spróbować tego typu wakacji, nie jest powiedziane że się nam spodoba, więc nie chcę nic drogiego, bo to może być pierwszy i ostatni raz na campingu.

Hej!
O tym konkretnym namiocie nic nie napiszę ale...
Skoro może to być pierwszy i ostatni taki wypad to może taką używkę?
namiot-hi-tec-tural4-t43854.html
(podobny namiot - ogłoszenie z Twojego regionu)
Pewnie da się jeszcze coś "urwać".

Pozdrawiam
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 27.02.2014 16:35

Dzięki, już wysłałam zapytanko do właściciela
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 27.02.2014 17:21

Zastanów się czy chcesz namiot, w którym brak jest podłogi w przedsionku?
Widzę, że jesteś z Małopolski. Może warto jeszcze trochę poczekać aż decathlon przy Al. Pokoju w Krakowie wystawi swoją ofertę. Będziesz mogła namacalnie przekonać się na przykład o tym czy wysokość 170 cm jest wystarczająca dla Ciebie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 75
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone