FUX napisał(a):Cena nie jest wyznacznikiem.
Używałem przez kilka dni tej z linku oraz od kilku lat mam tą na naboje 206, którą pokazałem kilka postów wyżej.
A zapałki/zapalniczka zawsze się przydaje...
Kupuj i nie marudź...
Tak jest!
FUX napisał(a):Cena nie jest wyznacznikiem.
Używałem przez kilka dni tej z linku oraz od kilku lat mam tą na naboje 206, którą pokazałem kilka postów wyżej.
A zapałki/zapalniczka zawsze się przydaje...
Kupuj i nie marudź...
eystrasalt napisał(a):Czy ktoś z Was mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem w korzystaniu z jednopalnikowej kuchenki turystycznej na kartusze. Cena takiej kuchenki mieści się w przedziale od kilkudziesięciu do ponad stu zł. Na czym może polegać ta rozpiętość? Materiał, bezpieczeństwo, funkcjonalność? A może tylko na tym, że jedna jest "made in china", a druga "made in EU". Dziękuję z góry
Mel_PL napisał(a):eystrasalt napisał(a):Czy ktoś z Was mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem w korzystaniu z jednopalnikowej kuchenki turystycznej na kartusze. Cena takiej kuchenki mieści się w przedziale od kilkudziesięciu do ponad stu zł. Na czym może polegać ta rozpiętość? Materiał, bezpieczeństwo, funkcjonalność? A może tylko na tym, że jedna jest "made in china", a druga "made in EU". Dziękuję z góry
I jeszcze jedna uwaga do tego patentu.
Z uwagi na to, że kartusz jest z boku, a nie pod palnikiem, każdy duży gar (u nas była to patelnia do naleśników) powoduje, że płomień przygrzewa kartusz od góry, mimo że jest osłonięty klapką. Na mojej maszynce jest nawet uwaga, aby nie stawiać na niej naczyń o dużej średnicy i jest to uwaga ze wszech miar słuszna.
-- M.
eystrasalt napisał(a):Mel_PL napisał(a):eystrasalt napisał(a):Czy ktoś z Was mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem w korzystaniu z jednopalnikowej kuchenki turystycznej na kartusze. Cena takiej kuchenki mieści się w przedziale od kilkudziesięciu do ponad stu zł. Na czym może polegać ta rozpiętość? Materiał, bezpieczeństwo, funkcjonalność? A może tylko na tym, że jedna jest "made in china", a druga "made in EU". Dziękuję z góry
I jeszcze jedna uwaga do tego patentu.
Z uwagi na to, że kartusz jest z boku, a nie pod palnikiem, każdy duży gar (u nas była to patelnia do naleśników) powoduje, że płomień przygrzewa kartusz od góry, mimo że jest osłonięty klapką. Na mojej maszynce jest nawet uwaga, aby nie stawiać na niej naczyń o dużej średnicy i jest to uwaga ze wszech miar słuszna.
-- M.
O, to ważna informacja! Jednak "duża średnica" to pojęcie względne... Naczynie o średnicy 24-26 cm będzie OK?
Mel_PL napisał(a):Aboja wiem... Właśnie wyciągnąłem to z auta, czas skończyć zimę.eystrasalt napisał(a):O, to ważna informacja! Jednak "duża średnica" to pojęcie względne... Naczynie o średnicy 24-26 cm będzie OK?Mel_PL napisał(a):I jeszcze jedna uwaga do tego patentu.
każdy duży gar (u nas była to patelnia do naleśników) powoduje, że płomień przygrzewa kartusz od góry,
-- M.
demi-duox napisał(a):
To jak ją masz pod ręką to zmierz wielkość palnika i sami ocenimy
Krystof napisał(a): czyścioszek