Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingowe patenty i caravaning

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 29.06.2012 05:45

bluesman napisał(a): Czy po prostu wyrzucić i się nie przejmować :).

Jak nie znajdziesz dziury to wyrzuć ale następny to już kup prawdziwy :wink: materac, taki gumowo-bawełniany. Na pewno będzie bardziej wytrzymały niż intex.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.06.2012 10:58

ja też muszę chyba zainwestować w jakiś lepszy materac. Mam intex, właśnie gumowo-bawełniany ale przez noc staje się miękki, nie do zera ale jednak flaczeje. Nie wiem którędy to ucieka, dziury pewnie nie ma bo by był zupełny flak :roll: Możecie polecić jakieś materace? marzył by mi się coleman, ale kurcze trochę drogi :evil:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.06.2012 11:01

longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 29.06.2012 11:07

ita napisał(a):...marzył by mi się coleman, ale kurcze trochę drogi :evil:

Są takie 2-osobowe colemany jakby połączone dwa 1-osobowe. Jak jedna osoba się wierci to druga się nie huśta i śpi spokojnie.

pzdr :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.06.2012 11:17

ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.06.2012 11:36

longtom napisał(a):
ita napisał(a):...marzył by mi się coleman, ale kurcze trochę drogi :evil:

Są takie 2-osobowe colemany jakby połączone dwa 1-osobowe. Jak jedna osoba się wierci to druga się nie huśta i śpi spokojnie.

pzdr :wink:

wiem, właśnie, że są, tylko ponad dwie paczki za materac? 137 szeroki?

hmmm ten z decathlona już tez mi chodził po głowie, pewnie się na nim skończy

intexy są fajne bo są 153 szerokie, akurat na szerokość mojego pokoju :wink:w namiocie , ale z trwałością to chyba kicha :x
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.06.2012 11:37

Szczepiasz się ? :P
A jest gumiany ?
luzka13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) luzka13 » 16.07.2012 11:17

Nie wiem czy było ale polecam kuchenkę na kartusze.
Bardzo lekka, nie zajmuje dużo miejsca a jednocześnie stabilna i bezpieczna. Zasilana jednorazowymi kartuszami (czas palenia 2-3 h) które są bardzo tanie. W bardziej wypasionej wersji kuchenka ma dodatkowo podłączenie do butli gazowej. Zapalnik piezoelektryczny - nie trzeba szukać zapałek.
Można ją kupić na na Allegro za ok 40 zł, w Decathlonie ponad 100 zł bez możliwości podpięcia butli. Kartusze też na Allegro po 3-4 zł, widziałam też w Obi ale za 18 zł!!!
Ja swoją kupiłam na Marywilskiej (wawa) kartusze też tam kupuję po 5 zeta.

Obrazek
EMI2005
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) EMI2005 » 17.07.2012 08:47

Witam Drogich Campingowiczów i nie tylko!
Potwierdzam ta kuchenka jest godna polecenia, niewiele miejsca zabiera i jest bezpieczna, wyjmujesz pojemnik z gazem i jest OK :) My z taką kuchenką już 3 rok jeździmy pod namiot do Chorwacji i nigdy nie mieliśmy kłopotów nawet można naboje dokupić w Chorwacji - przetestowane. Pozdrawiam. :)
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 17.07.2012 14:03

Nasi znajomi mieli taką w Chorwacji i muszę przyznać, że spisała się super.
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 28.07.2012 08:16

Aktualna cena na Alle... 50 zł a kartusze po 3.50 szt.
Już po wakacjach ale chyba się skuszę na kolejne wyprawy na Chorwację.

Pozdrav.
malysiunia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) malysiunia » 06.08.2012 15:58

EMI2005 napisał(a):Witam Drogich Campingowiczów i nie tylko!

Potwierdzam ta kuchenka jest godna polecenia, niewiele miejsca zabiera i jest bezpieczna, wyjmujesz pojemnik z gazem i jest OK :) My z taką kuchenką już 3 rok jeździmy pod namiot do Chorwacji i nigdy nie mieliśmy kłopotów nawet można naboje dokupić w Chorwacji - przetestowane. Pozdrawiam. :)

Czytałam na allegro że taki kartusz to ok 150 minut gotowania. jak to wygląda w praktyce? Ile kartuszy wziąć na zapas tak żeby nie szukać na miejscu? dużo gotujecie? Właśnie myślę nad tą kuchenką... Pozdrawiam
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 06.08.2012 16:14

sugeruje kupić coś bardziej "firmowego" np. Campingaz widziałem kiedyś w akcji chuńszczyzne i nie bardzo tam jedno do drugiego pasowało ja mam w/w firmy podgrzewaczyk i naprawdę polecam z gazem jest podobnie oryg. Campingaz mają jak mi się wydaje czysty propan a te najtańsze mieszankę propan-butan i palą się gorzej i kopcą.
gruszkin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gruszkin » 16.08.2012 09:18

mam tą kuchenkę z kilku postów wyżej.
wywoływała nie małą szyderę bo przecież coleman jest najlepszy :lol:
szybka weryfikacja poglądów nastapiła po tym jak ja już zalewałem kawę, a reszta czekała :mrgreen:

plusy:

bardzo szybkie gotowanie
zapalanie na pstryczek elektryczek
stabilna
palnik dobrze osłonięty od wiatru
możliwość stawiania baardzo dużych garczków

minusy:
rozmiary
kartusze trzeba kupować z wyprzedzeniem
gruszkin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gruszkin » 16.08.2012 10:01

malysiunia napisał(a):
EMI2005 napisał(a):Witam Drogich Campingowiczów i nie tylko!

Czytałam na allegro że taki kartusz to ok 150 minut gotowania. jak to wygląda w praktyce? Ile kartuszy wziąć na zapas tak żeby nie szukać na miejscu? dużo gotujecie? Właśnie myślę nad tą kuchenką... Pozdrawiam

gotowanie przez 3 tygodnie codziennie bez wyłączania jak woda zawrzała.
rano i wieczorem często też w porze obiadowej i poszło 6 kartuszy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingowe patenty i caravaning - strona 70
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone