napisał(a) bluesman » 28.06.2012 17:26
Może i zadam dziwne pytanie ale brakuje mi pomysłów
padł mi trzeci z kolei materac intex. Jako, że jest dwuosobowy po napompowaniu nie wyobrażam sobie by wtłoczyć go pod wodę wanna oczywiście odpada. Może ktoś zna inny sposób na odnalezienie dziury jakiś dym czy co
? zawór wykluczam gdyż traktowałem go silikonem i nie pomogło. Czy po prostu wyrzucić i się nie przejmować
.
Mój podpatrzony patent na radzenie sobie z mocnym słońcem w samochodzie, kiedy nie posiadamy przyciemnianych tylnych/bocznych szyb, a rolety z przyssawkami nie do końca zdają egzamin.
Zamiast wydawać pieniądze na typową folię ( jak pytałem z założeniem ca 450-500zł co wiąże się między innymi z pozostawieniem auta i rozbieraniem drzwi) można za nieporównywalnie mniejsze pieniądze zakupić folię z otworkami i założyć ją samemu. Widoczność z wewnątrz jest dobra natomiast z zewnątrz już jest utrudniona (zakłada się ją od wewnątrz). To taka sama folia jak używana w reklamach naklejanych na samochody. Koszt ok. 28zł nie ma problemow z bąbelkami powietrza warunek najlepiej przed naklejaniem wykonać sobie szablon. Można też nie zaklejać całej szyby. U mnie da się normalnie opuszczać szyby uszczelka nie powoduje odklejania się folii. Po powrocie można ją po prostu bardzo łatwo zerwać. Nakleiłem też paski takiej folii na tylną szybę wklejając je pomiędzy biegnące druciki ogrzewania szyby. Na razie są one w odl. ok. 1-2mm od nich nie wiem jak zareagują na włączenie ogrzewania. W każdym razie obecnie nie oślepiają mnie zwłaszcza w nocy w lusterku wstecznym światła jadącego z tyłu auta.