Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingi w Orebic

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Veene2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Veene2 » 07.08.2006 22:14

A czy ja tez moge prosic o kilka zdjec? Bo w sobote jade i jeszcze nie wybralem miejsca :cry: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Mozesz jeszcze powiedziec czy w poblizu jest jakas plaza dla golasow?;) Bo to jest glowne kryterium wyboru kempingu...

Dzieki
Piśka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piśka » 08.08.2006 09:22

Ja wróciłam tydzień temu z Glavnej Plazy i mogę powiedzieć, z czystym sumieniem, że kemping był super.Czyściutkie sanitariaty, kuchenki elektryczne do dyspozycji za darmo, lodówki, a nawet deska do prasowania z żelazkiem. Plaża po drugiej stronie deptaku, troche zatłoczona, ale za to dużo cienia. Na samym jej końcu, tuż przy skałach, plaża dla naturystów, 5 minut spacerkiem od kempingu wzdłuż plaży.
Veene2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Veene2 » 10.08.2006 07:52

Hej,

Moze pochwalisz sie zdjeciami;) Jestem w trakcie wyboru kempingu - juz wiem, ze chce na peljesac ale jeszcze nie wiem gdzie. Dla mnie kryterium jest pobliska plaza dla golasow;) Wiec jesli masz jakies fotki z kempingu - bede wdzieczny;) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam;)
Piśka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piśka » 10.08.2006 08:32

nie ma sprawy, mam kilka fotek, ale w domu, po powrocie z pracy coś Ci wyśle.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.03.2009 15:21

Piśka!
Można prosić o kilka fotek?
Będę wdzięczny.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrav

PS
A może byś tak tutaj wkleiła kilka fot, bo widzę, że zainteresowanie jest.. ? :P
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 14.03.2009 19:58

kilka moich spostrzezen na teman kempów które zobaczyłem w Orebicu:
Glovna Plaza- moim zdaniem nieporozumienie, lokalizacja rewelacyjna , tuż obok plazy i deptaku, ale rozmiar tego kempu może przyprawić o klaustrofobie. namioty poupychane pod płotami a srodek to palma-fajna- otoczona drogą szutrową- jedyne miejsce do zabawy dla dzieci;
Trstenica- położony ze 100 m od Glovnej, tez przy promenadzie, sanitariaty ok. miejsca dużo, jedyne minusy to brak lodowki- właściciel próbował przy mnie uruchamiać jakiegoś Mińska , ale bez powodzenia, oraz śladowe ilości cienia, poza tym fajny choć jak na kempy przydomowe drogi;
przy wjeździe do miasta znalazłem jeszcze trzy małe kempy, po lewej chyba CICO, malutki, ładna trawa, 100 m od Trstenicy, z widokiem na morze, jednak całe zaplecze to 2 m budka gdzie mieści się toaleta , prysznic i na zewnątzr umywalka;
po prawej od drogi, a więc dalej od morza jest kemp, nie zidentyfikowałem go, stało tam sześć dziesiątek wojskowych- chyba były tam jakieś kolonie, teren dla indywidualnych przy płocie-czyli obok drogi prowadzącej do Orebica, sanitariaty srednie;
za tym "bez nazwy" równiez po prawej stronie- prawie na przeciw Trstenicy był kiedyś kemp Dalmatia, niestety w czerwcu i do 10 lipca 2008 r był nieczynny;
2 km przed miastem, na przeciw marketu Kerum jest zjazd do Nevio, ładny kemp, jeden z leprzych w okolicy,
osobiście wybrałem Mokalo, 4 km przed Orebicem, sa tam obok siebie trzy kemy. Adriatic, Vala- oba wysoki standard i cena, ten trzeci nieco tańszy, niestety nie pamiętam nazwy- w necie go nie znalazłem; wększa oferta kempów była podana juz na stronie:
forum/viewtopic.php?t=6488&highlight=orebic
pozdrawiam
janek.007
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek.007 » 15.05.2011 22:07

Postanowiłam podczepić się pod ten wątek, jako, że wybieramy się w tym roku do Chorwacji. Zachęceni waszymi wpisami na temat płw. Peljesac, postanowiliśmy, że będzie on tegorocznym celem naszej podróży. Jednakże byłabym bardzo wdzięczna zorientowanym w temacie za aktualne informacje na temat tamtejszych campingów.

Jedziemy w szczycie sezonu, gdy ceny szaleją, dlatego może ktoś mógłby doradzić mi coś przyzwoitego, aczkolwiek niedrogiego, nie zatłoczonego, blisko ładnej, najlepiej żwirkowej, plaży?

Może ktoś ma namiary na campingi, na które warto się udać, a np. nie mają swojej strony internetowej?

Lepiej celować w rejony Trpanj, Duba, Divna, czy raczej w strony Kućište, Orebić? Chcielibyśmy odpocząć w ciszy i spokoju na łonie natury, ale też nie być odciętymi od pewnych dobrodziejstw cywilizacji, typu sklep, czy knajpa ;)

Przedewszystkim zależy nam na tym, aby nie było bardzo drogo.

Tych wątków i relacji jest tutaj tyle, że im więcej czytam, tym bardziej się gubię w informacjach, więc przepraszam, jeśli jestem którąś z kolei osobą zadającą kolejny raz to samo pytanie ;)

Z góry dzięki za pomoc!

Ps. Chyba znalazłam odpowiedź na swoje pytanie: forum/viewtopic.php?t=6488
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Campingi w Orebic - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone