kilka moich spostrzezen na teman kempów które zobaczyłem w Orebicu:
Glovna Plaza- moim zdaniem nieporozumienie, lokalizacja rewelacyjna , tuż obok plazy i deptaku, ale rozmiar tego kempu może przyprawić o klaustrofobie. namioty poupychane pod płotami a srodek to palma-fajna- otoczona drogą szutrową- jedyne miejsce do zabawy dla dzieci;
Trstenica- położony ze 100 m od Glovnej, tez przy promenadzie, sanitariaty ok. miejsca dużo, jedyne minusy to brak lodowki- właściciel próbował przy mnie uruchamiać jakiegoś Mińska , ale bez powodzenia, oraz śladowe ilości cienia, poza tym fajny choć jak na kempy przydomowe drogi;
przy wjeździe do miasta znalazłem jeszcze trzy małe kempy, po lewej chyba CICO, malutki, ładna trawa, 100 m od Trstenicy, z widokiem na morze, jednak całe zaplecze to 2 m budka gdzie mieści się toaleta , prysznic i na zewnątzr umywalka;
po prawej od drogi, a więc dalej od morza jest kemp, nie zidentyfikowałem go, stało tam sześć dziesiątek wojskowych- chyba były tam jakieś kolonie, teren dla indywidualnych przy płocie-czyli obok drogi prowadzącej do Orebica, sanitariaty srednie;
za tym "bez nazwy" równiez po prawej stronie- prawie na przeciw Trstenicy był kiedyś kemp Dalmatia, niestety w czerwcu i do 10 lipca 2008 r był nieczynny;
2 km przed miastem, na przeciw marketu Kerum jest zjazd do Nevio, ładny kemp, jeden z leprzych w okolicy,
osobiście wybrałem Mokalo, 4 km przed Orebicem, sa tam obok siebie trzy kemy. Adriatic, Vala- oba wysoki standard i cena, ten trzeci nieco tańszy, niestety nie pamiętam nazwy- w necie go nie znalazłem; wększa oferta kempów była podana juz na stronie:
forum/viewtopic.php?t=6488&highlight=orebic
pozdrawiam