Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingi-Riwiera Zadar i Sibenik

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anka123
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka123 » 11.07.2005 09:34

Zbieram info o campingach w Dalmacji - Riwiera Zadar i Sibenik. Interesują mnie: CAMP SOLINE (Biograd na Moriu), CAMP KOZARICA (pAKOSTANE), MISULIC (TURANJI), SOLARIS i ADRIATIC (Primosten). Wyjeżdżam początkiem sierpnia z małym dzieckiem. Czy trzeba wcześniej rezerwować, czy jechac w ciemno i szukać? Może ktoś był i może coś polecić?
tomekt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekt » 13.07.2005 08:57

W ubiegłym roku byliśmy na campie Solaris w II połowie lipca i na początku sierpnia. Ze znalezieniem miejsca nie było problemu. Jedynie trudniej było znaleźć miejsce zacienione, jechaliśmy w ciemno z 2,5 letnim dzieckim. Plaża na campie jest wysypana ze żwirku dzięki czemu nie było problemów z jeżowcami, ale najlepiej mieć obuwie do pływania. Na terenie campu przy plaży jest basen z wodą z morza dla dzieci oraz wybetonowany trakt prowadzący do placów zabaw z zamkiem przy hotalach, które są udostępnione dla wypoczywających na campie za darmo. Przy hotelach kończyli remont zjeżdżalni za które trzeba będzie płacić. Sanitariaty były zadbane i dwa razy dziennie czyszczone (wieczorem następował brak ciepłej wody ze względu na dużą ilość się kąpiących - podgrzewana jest bateriami słonecznymi). Na terenie campu jest minimarket, restauracja. Po zakupy lepiej jechać do Konzuma który jest po drodze do Szybenika, a na targ do centrum miasta. Na campie nie ma żadnych dyskotek (są organizowane przy hotelach) dzięki czemu jest spokojnie. Na tym campie bardzo dobrze można wypocząć z dzieckim w miłym towarzystwie D, NL, PL.
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 13.07.2005 09:19

Witam w sprawie campów w biogradzie to polecam mini camp cvita znajduje on sie w spokojnej czesci miasta na plazy bośana. Jestem zaprzyjażniony z właścicielami można się na mnie powołać (Robert z katowic) a napewno znajdzie sie miejsce. Polecam napewno bedziecie zadowoleni wysoki standard sanitariatów i bezpiecznie dla małego dziecka(sprawdziłem). Do biogradu jezdze od 1998 i wszystkim polecam. Piękna baza wypadowa do rozmaitych wycieczek (archipelag kornati wyspa paśman i ugljan zadar wodospady krka i wiele wiele innych)Wracając do campów w biogradzie to byl kiedys piekny potezny camp crvena luka ale niestety to juz historia. POLECAM BIOGRAD NA MORU
anka123
Podróżnik
camp cvita

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka123 » 13.07.2005 09:54

Dzieki za pomoc. Czy mozna znaleźć gdzieś więcej info o tym campie? - ceny, cień (bardzo ważne), lodówka (czy jest dostepna lub mozna pozyczyć), jaka plaża itp. dodatkowe atrakcje dla mocno pobudliwego 3,5-latka? Czy możesz udostępnić jakieś zdjęcia?
Będę wdzięczna za re.
dor123
Autostopowicz
będzie dobrze!

Nieprzeczytany postnapisał(a) dor123 » 13.07.2005 16:34

Hmm, też poszukuję fajnego campu w tym rejonie. W dodatku chyba jedziemy z tym samym dzieckiem :D . Aż tak pobudliwy to on nie jest. Na pewno jakies atrakcje mu znajdziemy :!:
A ten camp cvita brzmi dość ciekawie... Może tam zajrzymy?
Fajnie, gdyby baca1 przesłał nam więcej info i jakieś fotki.
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 14.07.2005 20:48

http://www.bougainville.nl/nederlands/start.html
postaram się wysłać bardzo dokładne fotki a na tej stronie znajdziecie cennik po lewej stronie kliknij na Accomodatie i pojawia sie kampy a wsrod nich cvita. Fotki plazy tez wysle (drobny kamyczek i fajniutkie malutkie molo) wlasciciele super latwo sie porozumiec znaja perfekt angielski i niemiecki ona uczy w szkole tych jezykow a gdybyscie reflektowali na pokoje badz apartamenty to tez wam zalatwi w bardzo atrakcyjnych cenach niewiele odbiegajacych od cen na kampie. pozdrawiam ja wyruszam tam 30.07 badz 31.07
opelek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) opelek » 14.07.2005 21:01

Wróciłem dziś z solarisa bardzo fajne miejsce pełne atrakcji , bardzo komercyjne jak na cro (baseny , zjezdzalnie , bary itd ) lecz ma swój urok i jeśli ktoś lubi takie miejsca to polacam
Adriatic .... moim zdaniem tragedia , namiot na namiocie , bez plazy , bez uroku przy głównej drodze , bardzo negatywne odczucia !!!
anka123
Podróżnik
Solaris-pytanka do Opelka z prośbą o odpowiedź

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka123 » 14.07.2005 21:55

A jak sie ma sprawa z zacienionymi miejscami na tym campie? Jest szansa na miejsce, gdzie od rana do zachodu namiot byłby w cieniu?
Mam jeszcze jedną poważną wątpliwośc - czy można znaleźć miejsce na plaży, czy też koło 9 rano to jedno wielkie ciało z setek ciał :?:

P.s. I co znaczy "jeśli ktoś lubi takie miejsca"? Bo nie wiem, czy je polubię, czy powinnam je skreślić z listy jeszcze zanim sie tam wybiore. Będę wdzięczna za każde praktyczne info o tym campie - jak tylko dychniesz po podróży, napisz coś więcej. :)
opelek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) opelek » 14.07.2005 22:11

plaza ciągnie się ponad kilometr , śmiało można znależć miejsce gdzie do najblizszego plażowicza będzie naprawdę daleko
Jesli chodzi o zacienione miejsce to jest takich bez liku , oczywiście cieszą sie największą popularnością , ale kto szuka ten na pewno znajdzie . Dwa kilometry dalej jest nowy camp , podobno całkowicie zalesiony i świeci puskami ...moze warto odwiedzic :)
opelek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) opelek » 14.07.2005 22:26

Odnośnie "lubi takie miejsca " ...Solaris to kompleks gdzie znajdziesz nie tylko piekno Adriatyku (długa szeroka plaza , gdzie znjadziesz skałki , żwirek , jak także wybetonowane podesty ) to także szereg innych atrakcji , kilkanaście basenów , ponad 10 zjeżdzalni (super zabawa nie tylko dla dzieci , programy animacyjne dla dzieci od samego rana .
Spędziłem tu tydzień naprawdę swietnie sie bawiąc ....dodam , że pierwszy tydzień spędziłem w rejonie Dubrovnika na kampie Rudine i tu mimo braku takich atrakcji znacznie spokojniejszej atmosfery bawiłem sie rewelacyjnie (rewelacyjny kamp ) . Kazde miejsce w cro ma swój urok prawie i wszedzie jest ślicznie
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 22.07.2005 12:48

Pytanie do Bacy 1. Czy ten ten kamp Cvita znajduje się przy plaży Bosana, jak daleko on jest od centrum. Byc może pojade tam autokarem i zatrzymuje sie on przy hotelu Ilrija, czy to jest daleko od tego miejsa? Tutaj link do mapki Biogradu http://biograd.info/images/biograd_map.jpg I czy ten kamp nie znajdyje się w zatoczce, blisko mariny?
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 22.07.2005 22:50

witam tak kolego dokładnie jest on na plaży bośana za mariną kornati od hotelu iliria jakieś 800 m pozdrawiam jakby co to wyjeżdżam 30 lub 31.07 i tam bede pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. Jeśli stoisz twarzą do hotelu to w lewo i cały czas główną obok małego targu przez mini skwer i obok dużego targu po prawej parkingu i karuzeli po lewej cały czas prosto na tej plaży są dwa kampy tj. bośana oraz cvita polecam miła część tego miasta.
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 23.07.2005 15:01

Dzieki za informacje. A jak tam jest z miejscami na przełomie lipca-sierpnia? Rozumie że też tam sie wybierasz, robisz tam wczesniej jakąś rezerwacje czy nie trzeba, znajdą się wolne miejsca?
mariusz81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz81 » 23.07.2005 15:06

I jeszcze jedna prosba do bacy1. Jakby.ś mogł przysłać mi kilka fotek z tego kampu i plaży adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Będe wdzieczny.
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 24.07.2005 17:34

raczej jest oblężenie ale próbuj powołaj się na mnie ja zawsze dzwonię i rezerwuje jeśli spodoba ci sie to mozesz dzialac podobnie w nastepnym sezonie powodzenia:)

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone