Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Moim zdaniem najlepszy camp w okolicach Dubrovnika to RUDINE w ORAŚAC
plusy (+)
duzo miejsca , CIEŃ , sanitariaty w super stanie, supermarkecik, czyste morze , CZYNNE lodówki, spokój , poczta i kantor na miejscu, ładna nieduża plaża , noca widac z oddali pięknie oswietlony Dubrovnik, ok. 17 km. do dubrovnika
minusy (-)
brak restauracji itp. rozrywek, dość wysoka cena, ok.130 schodów do plazy, nieduza plaza
Proponuję odswieżyć ten temat, zwłaszcza że w tym roku na forum bardzo dużo jest o campach okolic Dubrovnika a i sam jestem barzzo zainteresowany plusami i minusami tych campów
Rudine rządzi i basta żadne tam masliny i to nie ważne czy pod czy przed
A tak poważnie to w moim prywatnym rankingu Rudine jest najlepszym campem w HR. Oczywiście to opinia tylko na podstawie tego gdzie byłem i co widziałem (rzecz jasna nie wszystko ale trochę tego było ).
PZDR
4 raz jedziemy do Cro i zawsze zaczepiamy o Rudine.jest to jedyne stałe mejsce przez nas odwiedzane, pozostałe kempingi zmieniamy co roku. Polecam zdecydowanie. W części hotelowej ośrodka można zobaczyć ślady tej idiotycznej wojny.zalet tego kempingu jest wiele:czyste sanitariaty,dużo cienia,dużo miejsca,cisza,spokój i blisko do Dubrownika.wg nas minususem są tylko schody do plaży ale po paru dniach pobytu mozna się przyzwyczaić i nikomu to juz nie przeszkadza.
pozdrawiamy:)
Rudine ma fajny teren do rozbicia namiotu i zaplecze, ale za to fatalne plaże (do wyboru: albo betonowe tarasy albo wyrwa w klifie jak po wybuchu )
My oczywiście polecamy kameralny Pod maslinom