Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingi - okolice DUBROWNIKA (do 40km) - RANKING

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 18.06.2005 19:31

BaWa napisał(a)::D

A ty z czego się cieszysz?
Gajus.ems
Cromaniak
camp RUDINE

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 18.06.2005 20:06

Nie polecam RUDINE dla tych co pierwszy raz w CRO............., już później żaden camp nie będzie się tak podobał !
Oczywiście to moja subiektywna opinia, jestem fanem tej miejscowości /ORASAC/ i tego campu , a widziałem ich w CRO sporo.
Co do zdjęcia plaży, nie oddaje ono piękna tego miejsca, najlepiej wyglada to z wody ,wysokie klify porośnięte południowa roślinnością, ze skałek można wykonywać skoki do czyściutkiej wody. Do plusów zaliczyłbym jeszcze obniżoną cenę aż do 15 lipca, co jest wyjątkiem w CRO/ poza też fajnym campem w PRAPRATNO na Peljesacu, zreszta też prowadzonym przez ta samą solidna firmę/.
W tym roku ok 8-15 lipiec będę na tym campie/później campy w okolicach Makarskiej/, zapraszam formułowiczów będących w tym czasie w RUDINE na duże "Ożujsko". Astra Clasic-srebrny metalik, początkowy nr WWH... ze srebrnym boxem, pytać o GAJUSA, mogę trochę opowiedzieć o tych okolicach, oraz sam chętnie posłucham innych spostrzeżeń.
GAJUS
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.06.2005 20:33

:lol: Widzę, że Gajus jest prawdziwym fanem Rudine.
Ja bardzo cenię sobie ten kemping ale zdecydowanie dla mnie Nr 1 jest Lili w Jagodnej na Hvarze :hearts:
Jackus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackus » 18.06.2005 21:37

Gajusie drogi. Jeśli masz jakieś fotki z Rudine, proszę o podesłanie na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Mam kilka pytań, bo będziemy tam na 95% od 15 lipca (czyli akurat po podwyżce cen, niestety). Ciągle nie moge przekonać się do tego klifu i stromego zejścia schodkami. Uparłem się że chciałbym jak najbliżej wody (takie wędkarskie przyzwyczajenie). Jak wygląda sprawa wyboru miejsca rozbicia namiotu? Czy po 15.07 będę mógł przebierać czy też będzie tłum? Poza tym z opisów camp mi się bardzo podoba.
Gajus.ems
Cromaniak
Rudine

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 18.06.2005 22:14

Hej Jackus !!!
Spróbuję rozwiać twoje wątpliwości. Jeśli rozbijesz namiot tuż przy klifie to będziesz miał przepiękny widok na lazurowy adriatyk / nie widziałem takiego w innych miejscach/ w scenerii wysp archipelagu elafitskiego/ Nie koniecznie trzeba korzystać z "tych schodków" aby dostać się na plażę campu, mozna skorzystac z innych aby dostać się na skałki dla naturystów lub też dla wędkarzy. Widziałem takowych, a nawet mój kolega próbował coś złowić w tym miejscu. Siedział całymi dniami, ale mógł się tylko pochwalić jakąś drobnicą i stworami morskimi, ale i tak mówił że jest zadowolony.
Jesli chodzi o miejsce na rozbicie namiotu, to nawet w szczycie sezonu zawsze było i to całkiem niezłe. Camp jest rozległy, ma przyzwoite zaplecze sanitarne /a nawet b. dobre jak na południe CRO/, dużo lodówek i położony pomiedzy drzewami oliwkowymi sklepik z zimnym piwem z przyzwoitą ceną. Lubię tam posiedzieć na kamiennej posadzce i pogawędzić z przyjaciółmi. Sklep jest tuż przy lodówkach, więc bardzo lubię chodzić do" lodówki" pod byle pretekstem i zawsze zgłaszam sie na ochotnika, co dziwi moją druga połowę.
Sam ORASAC jest intrygujący, totalna "dziura" ale ma swoje klimatyczne miejsca. Lubię chodzic do sklepu w górnej cześci wioski, pod którym gromadzą się tubylcy i przez ok 2 h potrafia pić jedno piwo 0.33 bądź też szkalneczke wina i zawzięcie dyskutować o polityce.
Lubią tam polaków, dodam, że inne campy w ORASCU tj POD MASLINĄ i PECA tez są ciekawe i mają swoich gorących zwolenników.
Jesli chodzi o fotki to mam ich trochę ale nie wiem czy potrafię je przesłać, spróbuję.
GAJUS
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 19.06.2005 07:04

jarwoj napisał(a):
BaWa napisał(a)::D

A ty z czego się cieszysz?

A bo to już coraz bliżej............ :D
aga.mac
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga.mac » 19.06.2005 07:34

Nie będę chyba oryginalna - w okolicach Dubrownika zdecydowanie Rudine. Byłam dwa razy - rozstawiliśmy namiot w dwóch cudnych miejscach. Na skraju klifu - co także poleca Gajus - wychodzisz z namiotu widzisz morze, wyspy, a w oddali Dubrownik - piękny widok także wieczorem. Jednak na to miejsce wolne trzeba trafić i przyznajmy otwarcie - jest ono niezbyt zacienione. Drugie jest w oliwnym gaju, dokładnie po przeciwnej stronie od wjazdu, kierujemy się na prawo. Mimo słońca ładna trawa, można pograć w kometkę, a na betonowych ścieżkach pojeździć na rolkach.
Ośrodek zniszczony w czasie wojny koniecznie trzeba zobaczyć - niesamowity i przerażający, jak dekoracja z filmu.
Faktycznie trudno znaleźć w HR podobnie udany kamp. A z tą plażą nie przesadzajcie - jest całkiem niezła i zawsze trafialiśmy tam na czystą wodę.
W tym roku do Rudine nie jadę, wybrałam miejsca, których jeszcze nie widziałam, ale do Orasaca na pewno wrócę. Zdecydowanie warto.
8) agam
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 19.06.2005 09:04

Potwierdzam, potwierdzam.
Sanitariaty na pięć z plusem, czysto i przyjemnie. Jeśli chodzi o miejsca - różnie bywa, z moich doświadzeń wynika, że zarządzajacy kempingiem dbają o to by nie było tłoczno. Taką sytuację zaobserowoałam podczas mojego pobytu w czasie pamiętnych pożarów w HR, w celach ( tak mi się wydaje) bezpieczeństwa w sierpniu nie wpuszczano już na kemping. Osobiście widziałam jak kilka pojazdów wyjechało z kwitkiem (mimo, że było przynjamniej na moje oko jeszcze sporo wolnych miejsc).

Dodam, że pożary wybuchały w rejonie kempingu dość często - osobiście widziałam dwa i czekałam na hasło "pakować się i uciekać ".
No ale późniejsze lata a w szczególności ostatnie nie były aż tak ciepłe i bezdeszczowe ....
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 20.06.2005 07:56

czy moge poprosić o cennik z tego kemp.lub ich stronę :)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.06.2005 08:12

BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 20.06.2005 09:06

Jesteś Wielka!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.06.2005 09:59

Nie ma sprawy.
Chciałabym aby z taką łatwością przychodziło mi wyszukiwanie noclegów w Budapeszcie.
Narazie mam jeden fajny namiar ( dzięki Januszowi :D , to jest spec od linków).
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 20.06.2005 10:06

W tym roku wybieram się po raz drugi do HR ale pierwszy raz na camp.
Pierwszym razem w 2002 r. byłe na Makarskiej Riwierze teraz po przeczytaniu forum wybrałem okolice Dubrownika, a właściwie Orasac.
Myślę o campie Pod Maslinom, który jest mocno na tym forum reklamowany. Super opinie o Rudine trochę dają mi do myślenia. W związku z tym mam pytanie do Gajusa czy warto zapłacić więcej (w moim przypadku) ok. 550 zł (3 tygodnie) za Rudine. Jeśli tak to dlaczego.
Chrobry
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chrobry » 20.06.2005 10:25

Witam !

W tym roku planuje pierwszy wyjazd do Cro - 12-07 do 28-07. Po przeczytaniu kilku wątków na forum zastaniawiam sie Rudine czy pod Maslinom. Proszę o tez o rade w tej sprawie. Dla mnie ważne aby było możliwie tanio. Dobrze jak blisko wody i kameralnie. Jednak zanim zjawie się pod Dubrovnikiem chciałem mały przystanek (4 dni) zrobić w okolicach Splitu jeżeli możecie polecić mi tam camp - ważne aby niedrogi, to bardzo prosze. Myślałem o camp Adriatic ale nie można tam parkować samochodu obok namiotu wiec raczej odpada i jest troche drogo choć w tej okolicy zauważyłem, że ogólnie chyba jest drożej niż w okolicy Dubrownika ?

Pozdrawiam Pawel
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 20.06.2005 11:27

Z tego co wyczytałem na forum to na campie Adriatic k. Primosten jak najbardziej można parkować samochód koło namiotu. Jest drugi camp o tej nazwie ale na Peljesacu i tam rzeczywiście jest jak piszesz.
Fakt jest to dość drogi camp.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingi - okolice DUBROWNIKA (do 40km) - RANKING - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone