Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Campingi - okolice DUBROWNIKA (do 40km) - RANKING

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 14.06.2005 20:08

dżygit napisał(a):nie jest ani troche stromo,mozna spokojnie jechac z przyczepą

Dziękuję dżygit :D
dżygit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżygit » 16.06.2005 15:59

nie ma sprawy:D
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 17.06.2005 13:02

Czy na kampie Rudine słychać magistralę adriatycką?

Jeśli chodzi o ranking to ja osobiście uznałem, że okolicą może być też odległość 60 km od Dubrownika i w związku z tym polecam Prapratno na płw. Peljesac.
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 17.06.2005 13:20

A dlaczego prapratno napisz wiecej. Zdjecie na ich stronce pokazuje zatoke z widokiem na wyspe - mało zachecajace, a ceny podają w DEM. To nie najlepiej o nich swiadczy.szukam kampu na peljasacu (pod przyczepe kamp).
Pozdrawiam
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 17.06.2005 13:38

robi napisał(a):A dlaczego prapratno napisz wiecej.

To miejsce było opisywane przez wielu, ja też pisałem. Odsyłam do archiwum i wyszukiwarki.
Przyczepą też tam dojedziesz.

Sprawdź np.: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=1768
Ceny w euro na kampie: http://www.duprimorje.hr/akprapratno_en.html
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 17.06.2005 14:00

Ania i Grześ napisał(a):Możliwe, że z tym betonem coś się nie zgadza, ale ta plaża "ze schodami" nie jest najciekawsza, prawda :?:

Ania i Grześ

Na kempingu Rudine do dyspozycji są dwie plaże oraz miejsca na skałkach ( ale to dla ambitnych :oczko_usmiech: ).
Pierwsza plaża powszechnie znana z licznymi schodami. Plaża jest przyjemna, kamienista. W jej dalszej części znajduje się też kawałek dla amatorów wciskania się między kamienie ( kilka ciekawych fajnych miejsc mozna znaleźć ale trzeba wcześnie wstać hehehe).
Druga plaża, mało uczęszczana, znajduje się zaraz za kompleksem hotelowym, spacerek góra 2min - idziemy alejką kempingową do nieczynnego kompleksu, mijamy kompleks tą alejką i schodzimy stromą ścieżką w dół i plaża piękna, kamienista i spokojna.

Jak pisałam wyżej można też zaraz za restauracją poszukać miejsca na kamieniach ( skałach) , ja znalazłam i było fajnie.

Polecem ten kemping, byłam dwukrotnie. Dobra baza na ten rejon.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 17.06.2005 14:41

BaWa napisał(a):
dżygit napisał(a):nie jest ani troche stromo,mozna spokojnie jechac z przyczepą

Dziękuję dżygit :D

Rudine to idealne miejsce dla tych, którzy podróżują z przyczepą. Polecam.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 17.06.2005 14:42

jarwoj napisał(a):Czy na kampie Rudine słychać magistralę adriatycką?

Jeśli chodzi o ranking to ja osobiście uznałem, że okolicą może być też odległość 60 km od Dubrownika i w związku z tym polecam Prapratno na płw. Peljesac.

Zależy gdzie się rozbijesz. Ja miałam namiot a kiedyś przyczepę w rejonie zejscia na plażę i nie było słychać samochodów.
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 17.06.2005 15:56

To miejsce było opisywane przez wielu, ja też pisałem. Odsyłam do archiwum i wyszukiwarki.
Przyczepą też tam dojedziesz.

Sprawdź np.: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=1768
Ceny w euro na kampie: http://www.duprimorje.hr/akprapratno_en.html[/quote]

Tak znam ten opis ale bylo mi mało - jesczcze bym chciał - meczy mnie ta bardzo wcieta zatoka (innych meczy widze tez)
Pozdrawiam
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 18.06.2005 10:59

robi napisał(a):A dlaczego prapratno napisz wiecej. Zdjecie na ich stronce pokazuje zatoke z widokiem na wyspe - mało zachecajace,

Z widokiem na wyspę trzeba się pogodzić nie tylko na tym kampingu. Jak spojrzysz na mapę to od Dubrownika do płw. Peljesac zawsze wyspy będą przysłaniały morze, nawet są one blisko położone.
Natomiast zatoka ma taką właściwość, że więcej w niej podwodnego życia niż przy prostej i otwartej linii brzegowej. Dlatego używając prostego zestawu ABC zobaczysz także więcej.
Wydaje mi się, że zdjęcia z tej strony http://www.duprimorje.hr/akprapratno_en.html pokazują jednak, że w tej zatoce chyba nie można się udusić.
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 18.06.2005 11:11

:D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.06.2005 12:27

Tutaj mamy świetną panoramę:
Widać jak na dłoni kemp

Obrazek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.06.2005 12:28

Kompleksu nie obawiajcie się, jest tylko pamiątką po tym co idotyczne - nie jest czynny.
Widać dobrze jedną plażę tę w niższej części zdjecia i kawałeczek tej drugiej o której pisałam w górnej części zdjęcia , powyżej tego symatycznego porciku :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.06.2005 12:35

O tutaj, lepiej widać .... gdzie plaża, gdzie jadrańska...

Obrazek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.06.2005 12:36

A tu plaża o której wszyscy mówią:

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Campingi - okolice DUBROWNIKA (do 40km) - RANKING - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone