Po co basen nad Adriatykiem
napisał(a) DarekJ » 07.07.2003 12:15
dajmon napisał(a):Wielkie dzięki za podpowiedź i nakierowanie na jeden z takich campingów. Basen przydaje się żeby sobie bezstresowo popływać - wielkie głębiny nerwicują mnie
a poza tym, to jak byłem w Hiszpanii to się pływać nie dało - tak morze dawało czadu - nie wiem czy w Chorwacji może jest spokojniejsze? Oby tak
Pozdrawiam
Kto lubi morze i pływać i choć raz pojedzie nad Adriatyk nie będzie chciał siedzieć na basenie.
Głebiny owszem są, ale jakie piękne. Płytkie wody też można znależć. Tak jak nad Bałtykiem rzadko można popływać tak nad Adriatykiem rzadko można nie popływać - woda jest spokojna jak w jeziorach.
Jeżeli nie należysz to tej kasty zblazowanych turystów co to jadą na jakieś Kanary czy Antalaye by potem siedzieć z piwem przy basenie, to zachwycisz się Adriatykiem.
I nie bój się słonej wody - wcale nie trzeba się ostro płukać (no może oczy i plastikowe maski, rurki materace)- żona moja mając delikatną cerę nigdy nie miała tak ładnej po kąpieli w czystym Adriatyku. A jakbyś widział jak oni uzdatniają wodę w basenach...
(((( - ja widziałem i dlugo potem do basenów nie wchodziłem...
A dla wielu nurkowanie z maską i rurką w Adriatyku jest największą atrakcją.