Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping z basenem na południe od Splitu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miedziak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miedziak » 28.07.2008 14:21

Witam,
Szukam campów z basenem i do tego nad morzem, na południe od Splitu (aż po Dubrownik). Co moglibyście mi w tamtych okolicach polecić ?

Pzdr.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.07.2008 08:42

nie w temacie

znajomi zawsze mowili ze po co Ci basen jak jedziesz do tak fajnego kraju. maja racje jednak nie ma to jak sie schlodzic w basenie i co bardzo wazne ze slodka woda - naprawde. jak camping to tylko z basenem slodkowodnym :D

my na istrie smigamy wiec nie pomoge

Szukaj uparcie tego basenu :D
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 29.07.2008 09:43

Na Solarisie kolo Sibenika jest 5 basenow i szosty ze zjezdzalniami, ale nie lezy on na poludnie od Splitu a 70 km na polnoc od niego i wode maja morska.
Miedziak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miedziak » 29.07.2008 17:32

Nie, nie...
2 lata temu byłem na Porto Sole we Vrsarze na Istrii i tam przerabiałem temat słonej wody w basenie. Po co mi słony basen skoro mam morze. Woda w basenie tylko słodka ;). Może być i na północ od Splitu, o ile w jakiejs znoścnej odległości (nie dalej niż do Szybeniku). Czyli generalnie campingi nad morzem ze słodkim basenem między Szybenikiem a Dubrownikiem mnie interesują.

Pzdr i thx.
Ostatnio edytowano 29.07.2008 18:00 przez Miedziak, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2008 17:56

Generalnie kempingów z basenami od Splitu do Dubrownika jak na lekarstwo. :wink: :lol:
"Słodka" woda jest w basenie na kempingu Solitudo

Ps. Jednak ten basen nie jest na kempingu lecz obok przy hotelu, być może goście kempingu mogą z niego korzystać.
Ostatnio edytowano 29.07.2008 18:06 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Miedziak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miedziak » 29.07.2008 18:01

Dzięki.
A co z wybrzeżem na północ od Splitu, aż po Szybenik ?

Pzdr.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2008 18:10

Miedziak napisał(a):Dzięki.
A co z wybrzeżem na północ od Splitu, aż po Szybenik ?

Pzdr.

Jest choba tylko jeden kemping z basenem Solaris k/Sibenika , innych nie znam i raczej takich nie ma.
Miedziak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miedziak » 29.07.2008 19:58

A jeszcze bardziej na północ ?

Pzdr.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2008 20:51

Zaton

Peros

Tylko pamiętaj , że tam gdzie basen - kemping drogi.
Ale "coś za coś" :wink: :lol:
KasiaAD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaAD » 06.08.2008 13:49

Witam!!! Pozwolę sobie zadać pytanie włąśnie Panu- Panie Januszu, gdyż widzę, że jest Pan expertem z dziedziny podróży do Chorwacji - i w dodatku kempingu na który się wybieram: HV Zaton. Proszę o informaję : czy istnieje możliwość wypożyczenia leżaków na plaży należącej do kempingu, jak sanitariaty i ogólne wrażenia o kempingu??? Im bliżej wyjazdu - 04/09 tym więcej niepokoju!!! wspomnienia ubegłorocznego pobytu na campie we Włoszech rodzą wiele niepokoju!!! Poprzedni wyjazd do Chorwacji na Lanterne w Poreci podbił nasze serducha i mam nadzieję, że tym razem nie będzie gorzej!! mamy wykupiony pobyt domku!!! Będę wdzięczna za każdą informację!! Pozdrawiam
Marbad
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marbad » 07.08.2008 09:09

KasiaAD napisał(a):Proszę o informaję : czy istnieje możliwość wypożyczenia leżaków na plaży należącej do kempingu, jak sanitariaty i ogólne wrażenia o kempingu???

Wprawdzie nie jestem panem Januszem ale byłem tam w tym roku w czerwcu i pozwolę sobie odpowiedzieć
1. Sanitariaty na kempingu są bardzo Ok. Ładne, duże i czyste. My co prawda mieszkaliśmy w mobile home więc zaglądaliśmy tam bardziej z ciekawości niż rzeczywistej potrzeby:D ale zawsze było w porządku. Troszkę gorzej przy samej plaży, w budynku baru. To znaczy oczywiście czysto tylko w porównaniu z sanitariatami na kempingu trochę tak jakoś ciemno...
2. Leżaki, materace i parasole można oczywiście pożyczyć na plaży, jest ich na tyle dużo, że często pierwszy rząd przy wodzie jest zajęty przez leżaki. Nie korzystaliśmy, więc nie pamiętam cen ale kojarzy mi się jakieś 10 lub 15 kun za leżak na cały dzień. Sposób wypożyczenia polega na tym, że zajmujesz po prostu wolny leżak i po chwili dojdzie do Ciebie pan z notesikiem
3. Co do ogólnego wrażenia to nam się podobało, byliśmy z małymi (3-4 lata)dziećmi więc szczególnie podobało się nam:
-dużo fajnych placów zabaw dla dzieci
-basen dla dzieci
-wieczorne teatrzyk/dyskoteka dla dzieci.
-spokój i cisza
-piaszczyste dno i mała głębokość przy brzegu ( żeby popływać to trzeba odejść tak ze 100 metrów od brzegu)
4. W pobliżu NIN z fajnymi piaszczystymi plaża i błotem do smarowania - bezpłatnie.

Marian
KasiaAD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaAD » 09.08.2008 11:50

Dziękuję bardzo!!!!!
Mam nadzieję, że nasz pobyt będzie równie udany! Również wynajęty mamy mobil home - my przez Selectcamp- jedziemy w 4 dorosłe osoby - więc mam już listę miejsc do zwiedzania!!! ale plażowanie oczywiście też mamy w planach:):):):):) Jeśli mozna prosić o jakieś zdjęcia z kempu...:):) mój email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone