Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping w okolicach Primosten

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michalx703
Podróżnik
Camping w okolicach Primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalx703 » 26.07.2009 12:32

WiTam. Wybieram sie w okolice primosten z przyczepa kempingowa. Szukam kempingu, jade bez dzieci. PRosze o ewentualne propozycje, i Panstwa opinie na temat campu Adriatic. Pozdrawiam
malagosa
Odkrywca
kamping adriatic

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 05.08.2009 11:59

Temat o kempingach koło Szibenika i jednocześnie koło Primosten:
forum/viewtopic.php?t=17918

Byłam kilka razy w Adraticu. Duży luksusowy, dużo gwiazdek ma, czysciutkie dobrze zrobione łazienki, suszarki do włosów, pralnia płatna, lodówki są ale trudno dostac - pozajmowane. Blisko obok kempingu sklep i jakaś dyskoteka. Wypożyczalnia sprzętu wodnego, boisko.

Cały kemping jest zacieniony drzewkami iglastymi. Podzielony jest w ten sposób, że blizej morza jest teren dla namiotów bez wydzielonych parceli, a bardziej w głebi są porobione parcele wyrównane i ponumerowane dla kamperów.

Plaże kamieniste z krystaliczną wodą. Jest kilka miejsc gdzie zejscie jest ładogniejsze z drobnymi kamieniami.

Ceny odpowiednie do ilosci gwiazek.
Kemping ma swoją strone internetową.
Ostatnio edytowano 08.08.2009 00:39 przez malagosa, łącznie edytowano 1 raz
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 05.08.2009 14:38

Byłem na tym kempingu z przyczepą.Jestem bardzo zadowolony.Dobry wjazd,duże wydzielone parcele z wodą i prądem/ choć bardziej opłaca się postawić przyczepe w pierwszej lini brzegowej- prąd też jest, bliżej morze,taniej/.Piekna woda bo tu masz otwarte morze= ogólnie super !
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.08.2009 07:00

Ja również polecam kemping Adriatic. Świetnie przygotowany na przyjęcie turystów i pięknie położony. Zadbany, modernizowany, w całości zacieniony. Przy odrobinie szczęscia można postawić przyczepę w pasie nadbrzeznym, gdzie jest taniej a prą jest dostępny w cenie. Nalezy tylko dobrze wybrać miejsce aby nie miec problemu potem z wyjazdem z przyczepą :)

Świetne miejsce wypadowe do zwiedzania: PN Krka, Szibenika, Splitu i Trogiru. Samo miasteczko Primosten jest bardzo urocze.
Michalx703
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalx703 » 06.08.2009 10:55

dzieki wielkie za pomoc. pozdrawiam
vanquish87
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vanquish87 » 10.08.2009 20:48

Osobiście bardziej polecałbym kemping Solaris koło Sybenika. Na miejscu więcej atrakcji oraz basen ze słodką wodą nad samym morzem. A w basenie drink bar z przystępnymi cenami ;). Przy tym ceny prawdopodobnie te same.
wraczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wraczek » 12.08.2009 10:59

vanquish87 napisał(a):Osobiście bardziej polecałbym kemping Solaris koło Sybenika. Na miejscu więcej atrakcji oraz basen ze słodką wodą nad samym morzem. A w basenie drink bar z przystępnymi cenami ;). Przy tym ceny prawdopodobnie te same.

Solaris jest tańszy porównywałem ceny na miejscu w tym roku
w solarisie za pobyt 2 raz dostajesz 10 %rabatu w Adraticu nie
w Solarisie fajniejsze są plaże (szersze,leprze zejście do morza)
tulipek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tulipek » 12.08.2009 12:36

wszędzie na stronach jak wyszukuje kampingu w Primosten to wyskakuje mi Adriatic, a ja szukam namiarów na camping już w samym Primosten. jak sie wjeżdża od strony Sibenika to po prawej stronie.
Rok temu mieliśmy kwatere tuz nad nim. idąc na plaże przechodziliśmy obok tego campu. zależy mi aby do miasta chodzic na piechtę a z tego campu Adriatic jest trochę daleko. i chyba trzeba iść ulicą...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 14.08.2009 08:40

Szczerze mówiąc ja nie kojarze żadnego innego kempingu po prawej stronie jadąc od Szibenika do primosten ale może sie mylę.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 14.08.2009 13:05

tulipek napisał(a):wszędzie na stronach jak wyszukuje kampingu w Primosten to wyskakuje mi Adriatic, a ja szukam namiarów na camping już w samym Primosten. jak sie wjeżdża od strony Sibenika to po prawej stronie.
Rok temu mieliśmy kwatere tuz nad nim. idąc na plaże przechodziliśmy obok tego campu. zależy mi aby do miasta chodzic na piechtę a z tego campu Adriatic jest trochę daleko. i chyba trzeba iść ulicą...

czy mówisz o takim "ogrodowym" campingu mieszczacym sie właściwie na podwórku u jakiegos gospodarza, zaraz przy zejściu do niesamowicie uroczej zatoczki ?
jak tak to możesz namiarów nie znależć, poza tym tam było bardzo mało miejsca, no i mi sie wydawał lekko ekstremalny
tulipek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tulipek » 14.08.2009 14:54

tak dokładnie o ten camping chodzi. rzeczywiście było mało miejsca, ale o wiele bliżej do centrum od tego campingu Adriatic, a poza tym może byc taniej jak to taki mały przydomowy camping. i fajna plaża nieopodal. a jak ktoś woli to skałki. Ktos sie orientuje jakie tam są ceny. Jadę we wrześniu więc z miejscem nie powinno być problemu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.08.2009 15:22

tulipek napisał(a):wszędzie na stronach jak wyszukuje kampingu w Primosten to wyskakuje mi Adriatic, a ja szukam namiarów na camping już w samym Primosten. jak sie wjeżdża od strony Sibenika to po prawej stronie.

Są kempingi, które nie posiadają stron internetowych (podobnie jak kwatery) i pewnie dlatego nie możesz go namierzyć.

Trzeba było w zeszłym roku przechodząc prze ten mały kemping zerknąć z ciekawości na cennik :wink:

Może pomocna będzie opinia Grzegorza o tym kempingu, wprawdzie z 2007 roku niepochlebna, może się poprawiło i ciepła woda jest :wink:

I jeszcze coś takiego: sweet mini camp
Ostatnio edytowano 02.05.2012 22:41 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 02.05.2012 21:50

czy na miejscu nieparcelowanym jest prąd ? nie mogę tego odczytać z cennika
http://www.autocamp-adriatiq.com/Cjenik-autokamp-2012.pdf
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.05.2012 22:53

stary_jac napisał(a):czy na miejscu nieparcelowanym jest prąd ? nie mogę tego odczytać z cennika
http://www.autocamp-adriatiq.com/Cjenik-autokamp-2012.pdf

Cytat z opisu na stronie kempingu

"Kamp može prihvatiti 1600 gostiju. Polovina smještajnog dijela je parcelirana dok preostali dio nudi kamp mjesta. Prosječna veličina parcela je 110 m2. Sve smještajne jedinice imaju priključak na električnu energiju, 80 parcela ima priključak vode i kanalizacije."

Wszystkie parcele mają w cenie przyłącz do prądu.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 03.05.2012 21:24

dzięki Janusz
Następna strona

Powrót do Kempingi